Dansk Fjernvarme

Fjernvarmeprojekter støvsuger populær fjernvarmepulje for 450 mio. kroner

Del
Energistyrelsen har netop meldt ud, at den populære fjernvarmepulje er blevet oversøgt for tilskud i 2022. Det var den helt rigtige politiske beslutning at tilføre yderligere midler til puljen i efteråret, siger Dansk Fjernvarme, som opfordrer til at tænke i rettidig omhu med puljen for 2023.
Fotograf: Jesper Voldgaard
Fotograf: Jesper Voldgaard

I september 2022 blev der tilført 150 mio. kroner ekstra til den populære fjernvarmepulje, der var tom allerede i august. Og behovet for de ekstra millioner har været der, kan Dansk Fjernvarme konstatere i dag, hvor Energistyrelsen har meldt ud at puljen for 2022 er lukket med en lille oversøgning på 3 mio. kroner.

I alt har fjernvarmeselskaber i hele Danmark gennem 112 ansøgninger til konverteringsprojekter, ansøgt om tilskud fra fjernvarmepuljen. Fjernvarmeprojekterne skal ved ansøgning være godkendt af kommunerne. Det vil sige, at konverteringsprojekterne er en del af den varmeplanlægning, som landets kommuner har haft travlt med at få plads i løbet af 2022.

- Fjernvarmeselskaberne har fuld fart på udfasningen af naturgas og den grønne omstilling af danskernes boligopvarmning. Det bliver tydeliggjort med de mange ansøgninger, der har været i Fjernvarmepuljen, at der helt klart har været et behov for midlerne, konstaterer chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Nicolai Kipp, der samtidig roser Energistyrelsen for at fundet ekstra midler til de projekter der overskrider beløbsgrænsen.

Opfordring til rettidig omhu for puljen i 2023
Fjernvarmeselskaberne kan igen søge midler fra Fjernvarmepuljen i 2023. Energistyrelsen åbner for ansøgninger fra den 23. januar. Budgettet er her og nu sat til 195,3 mio. kroner – dertil kommer yderligere 100 mio. kr. fra Vinterhjælp – den politiske hjælpepakke fra efteråret 2022.

Men allerede nu er der en klar opfordring fra Dansk Fjernvarme om, at politikerne tilfører ekstra midler til Fjernvarmepuljen.

- Konverteringsbehovet bliver bare større og større i takt med, at kommunerne får færdiggjort deres varmeplaner. Der er derfor ikke brug for færre penge i 2023 end i 2022 – det bliver snarere omvendt. Lad det være rettidig omhu at sikre, at puljen ikke løber tør for midler igen, siger Nicolai Kipp fra Dansk Fjernvarme.

Samtidig understreger brancheforeningen for alle landets fjernvarmeselskaber, at der fortsat er et stort behov for ny arbejdskraft, der kan gøre de mange projekter til virkelighed.

- Viljen ude i kommunerne er der. Boligejerne efterlyser grøn fjernvarme som aldrig før og fjernvarmeselskaberne har evnerne. Det burde være den perfekte opskrift på at gøre den grønne omstilling til virkelighed. Men vi har en stor barriere, og det er manglen på arbejdskraft. Sektoren har en akut mangel på faglært arbejdskraft. Derfor anbefaler vi også den nye regering at gøre det til hovedprioritet, så vi kan gøre de grønne drømme til virkelighed, siger Nicolai Kipp.

Kontakter

Billeder

Fotograf: Jesper Voldgaard
Fotograf: Jesper Voldgaard
Download

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 75 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye