Billund Kommune

Nye oplevelser: Travbyen får fælleshus og PlayZone

Del
Travbyen i Billund kommer allerede i 2023 til at summe af liv. Billund Kommune og KIRKBI har indgået et samarbejde, der skaber rum for aktiviteter, arrangementer, hæng-ud-steder og leg i Travbyen frem til oktober 2023.
Det tidligere 'Cafe Staldsvinget' er ombygget til et midlertidigt fælleshus. Foto: Billund Kommune
Det tidligere 'Cafe Staldsvinget' er ombygget til et midlertidigt fælleshus. Foto: Billund Kommune

At skabe mulighed for aktiviteter, arrangementer, hæng-ud-sted, kreative udfoldelser samt fri leg og sjov. Det er formålet med et nyt fælleshus og PlayZone i Travbyen i Billund, som allerede nu står klar til at byde på oplevelser for unge som gamle.

Travbyen bliver i de kommende år udviklet som en ny bydel i Billund, men byggeriet går først i gang om noget tid. Billund Kommune har derfor indgået et samarbejde med KIRKBI om at skabe de midlertidige aktivitetszoner i området indtil oktober 2023.

Det tidligere 'Cafe Staldsvinget' er ombygget til et midlertidigt fælleshus. Huset kan bruges af alle - både spontant og mere planlagt. ’PlayZone’ er et område ved maskinhallen. Her er der plads til at være aktiv på skaterrampen, spille basket, hænge ud og have det sjovt.

Det er Billund Kommune, som driver disse midlertidige aktiviteter, mens KIRKBI stiller området til rådighed. Tilgangen er eksperimenterende og legende, for ønsket er at få indsigter og erfaringer, der kan bruges senere hen og i andre sammenhænge.

”Det her er win-win for alle. For borgerne, for vi og for KIRKBI. Borgerne får nyt fælleshus og PlayZone. Vi og KIRKBI får mulighed for at blive klogere på, hvad borgerne ønsker af nye aktiviteter i Travbyen. Og de unge får et nyt værested i Billund, som der har været stor efterspørgsel på,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Staldsvinget – til spontane og planlagte aktiviteter

Staldsvinget er et midlertidigt fælleshus, der kan bruges som hæng-ud sted for unge, som eventrum, konferencerum eller 'co-working space'. Det kan også bruges til kreative udfoldelser. Huset er opvarmet og indrettet med højborde langs vinduerne ud mod Travbyen og borde-bænke sæt ude og inde. Atmosfæren er hyggelig og uformel og indbyder til, at man kan hænge ud med venner, naboer, med forening eller med børnene.

Staldsvinget er gratis at bruge, og det er let at få adgang. Huset tilgås på samme måde, som man måske kender det fra f.eks. døgnåbne blomsterhandlere: Man sender en kode til et telefonnummer, hvorefter døren låses op. Der er skiltet med informationer på stedet.

Har man brug for at booke stedet og dermed have fortrinsret, kan det bookes via Billund Kommunes bookingsystem ”Fritidsliv” på billund.dk. Som bruger er man selv ansvarlig for at holde stedet rent og ryddeligt.

PlayZone – street og hygge i skøn forening

I og omkring den gamle maskinhal er der gjort plads til, at streetkulturen kan udfolde sig med både basketkurv og skaterrampe. Skaterforeningen og UngBillund bruger allerede stedet til aktiviteter og begge opfordrer til, at man kigger forbi og deltager i aktiviteterne. Man er også velkommen til selv at arrangere aktiviteter eller arrangementer i området.

PlayZone er altid åben og inviterer i sin indretning til fri leg, aktivitet og sjov samt til at hænge ud. Maskinhallens gavle er åbnet op, og aktivitetsmulighederne i og omkring PlayZone er derved gjort mere synlige og tilgængelige. Under maskinhallens tag er der borde og bænke, og langs den ene væg er der containere med udstyr og indhold til forskellige workshops, som UngBillund og skaterforeningen har på stedet. Bag ved hallen kan man sætte sig i den hyggelig Dome og få varmen eller teste den sjove akustik af.

Fakta: Om Travbyen

Travbyen er en ny bydel i Børnenes Hovedstad, Billund. Bydelen udvikles med fokus på bæredygtighed, leg, læring og kreativitet og kommer til at rumme en blanding af boliger og erhverv. Travbyen udvikles over de kommende år, men allerede inden byggeriet går i gang, etableres en lang række midlertidige aktiviteter for at skabe liv og mødesteder i området.

Læs mere på www.travbyen.dk/aktiviteter

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Det tidligere 'Cafe Staldsvinget' er ombygget til et midlertidigt fælleshus. Foto: Billund Kommune
Det tidligere 'Cafe Staldsvinget' er ombygget til et midlertidigt fælleshus. Foto: Billund Kommune
Download
Huset er opvarmet og indrettet med højborde langs vinduerne ud mod Travbyen og borde-bænke sæt ude og inde. Atmosfæren er hyggelig og uformel. Foto: Billund Kommune
Huset er opvarmet og indrettet med højborde langs vinduerne ud mod Travbyen og borde-bænke sæt ude og inde. Atmosfæren er hyggelig og uformel. Foto: Billund Kommune
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye