
Sådan hjælper du hunden helskindet gennem nytårsaften

”Hundens hørelse er langt bedre end vores, så det er nemt at forstå, at et kanonslag kan være meget ubehageligt og skræmmende. Ikke mindst for unge hunde, som ikke har prøvet nytåret før,” siger hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers.
Agria anbefaler, at hundeejeren overvejer, hvor hunden får den mest fredelige nytårsaften. Det kan være et sommerhus eller et lufthavnshotel, hvor dyr er tilladt.
”Der er en sikkerhedszone omkring lufthavne, hvor fyrværkeri er forbudt, så det kan være et helle for hunden,” siger Lotte Evers.
Hvis hunden skal tilbringe nytårsaften i hjemmet, er det vigtigt, at den ikke er alene. Og så kan man gøre hunden en stor tjeneste ved at forebygge nytårsskræk – længe før den sidste dag på året oprinder.
Forebyg nytårsskræk hos din hund
- Væn din hund til generel støj i hverdagen
- Sørg for rigeligt med motion op til nytåret
- Indret en “sikkerhedszone”
- Beroligende tøj og halsbånd
- Tal med dyrlægen om angstdæmpende præparater og prøv dem af inden nytårsaften
- Undgå alle former for fyrværkeri
10 Råd til din nytårsaften med din hund
- Lad aldrig hunden være alene hjemme nytårsaften.
- Gå en ekstra lang tur tidligere på dagen, så hunden er naturligt træt, når det går løs med knald og brag.
- Træk gardiner og persienner for, så der ikke er udsyn til lysglimt.
- Skab et lydtapet ved at skrue op for radio/TV. Stabil høj lyd ’neutraliserer’ de pludselige brag.
- Sørg for ’godt’ selskab og god spiselig underholdning (tyggeben eller andet godt). Når det går løs, skal du vise, at du er upåvirket og tryg.
- Når du er ude med din hund, bør den altid være i snor. En panikramt hund kan spurte blindt ud i natten – og trafikken - og kan have svært ved at finde hjem igen.
- Husk at spirituspåvirket adfærd kan virke mystisk på hunden – og skærpe følelsen af utryghed.
- Hvis hunden er utryg og gemmer sig, skal du ikke forsøge at trække den frem fra dens gemmested. Lad den bevare sin trygge base og ophold dig der, hvor hunden vælger at være.
- Er hunden særligt nervøst anlagt, kan du give beroligende præparater efter aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker.
- Og husk - lækkerier dæmper angst hos både dyr og mennesker. Server duftende kødboller og frisk kogt kylling eller andet din hund elsker, mens det brager løs.
Dagene efter nytårsaften
Når I vågner nytårsdag, er farerne for hunden endnu ikke helt drevet over. I dagene efter nytår ligger der ofte både affyret og uaffyret fyrværkeri rundt omkring.
Hold godt øje med din hund, når I går tur, så den ikke kommer til at spise krudt, træpinde eller træder i glasskår. Det kan være en god ide at holde hunden i snor dagene efter nytårsaften, da der stadig kan være nogle, der fyrer fyrværkeri eller kanonslag af.
Nøgleord
Kontakter
Lotte Evers, presseansvarlig hos Agria Dyreforsikring
Tlf.: 2878 3270
Mail: lotte.evers@agria.dk
eller
Susanne Lindø, Grønbech PR & Kommunikation
Tlf.: 4033 0555
Mail: sl@groenbech.com
Billeder
Information om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.
Kontakt
+45 70101065
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Mange katte rammes af loppeallergi22.8.2023 11:11:39 CEST | Pressemeddelelse
Det er højsæson for lopper året rundt! Derfor kan det være en god idé at tjekke din kat for lopper og investere i forebyggende loppemidler. Mange katte får nemlig problemer med loppeallergi, som kan være meget generende for katten og i svære tilfælde resultere i behandlingskrævende hudproblemer.
Kæledyrsejere maler sig selv op i hjørnet17.8.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere kæledyrsejere får øjnene op for, at det giver økonomisk mening ikke at samle alle sine forsikringer i ét generalist forsikringsselskab. Problemet er nemlig, at når man gør brug af sin forsikring, så er der en risiko for, at præmien stiger eller forsikringen opsiges.
Pas på hunden – svømmeturen kan være farlig9.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hunde og blågrønne alger er en farlig kombination. Og når sommervarmen, som nu, er over landet, så kan der følge blågrønne alger med, som kan udgøre en fare for hunden. De kan ikke bare gøre hunden syg, men i værste tilfælde slå den ihjel. Der er set eksempler på at en hund, der har rullet sig i alger for derefter at slikke sig, er blevet syg. Her fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.
Hvad koster det at eje en hest?27.7.2023 11:48:52 CEST | Pressemeddelelse
Alle kæledyr kræver opmærksomhed og koster penge, men der er alligevel stor forskel på at eje et marsvin eller en hest. Heste er store dyr, som kræver en del af sin ejer, både i forhold til pasning og pengepung. Men hvad koster det egentlig at have en hest?
Ferie med eller uden hund: Nyttige tips og råd19.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring viser, at fire ud af ti hundeejere overvejer at tage hunden med på sommerferie. Det er en beslutning, der kræver forberedelse og et lidt større feriebudget. Her er en samling af gode råd, når du skal træffe beslutninger om sommerferie med din hund.