Sweco

Sweco vinder prestigefyldt arkitektopgave for Nobel Center

Del
Sweco har fået til opgave at bistå det internationale arkitektfirma David Chipperfield Architects i Berlin med udviklingen af det nye Nobel Center i Stockholm.
Det nye Nobel Center kommer til at ligge centralt ved Slussen i Stockholm. Visualisering: TMRW.inc
Det nye Nobel Center kommer til at ligge centralt ved Slussen i Stockholm. Visualisering: TMRW.inc

Det nye Nobel Center, som skal ligge på Slussen i det centrale Stockholm, bliver omdrejningspunkt for videnskab, kultur og dialog. Det kommer til at huse en bred vifte af offentlige aktiviteter, herunder udstillinger, skoleprogrammer, foredrag og diskussioner om fremtidens store spørgsmål. Ambitionen er, at byggeprocessen og bygningen i hele dens levetid skal være så bæredygtig som mulig.

”Det er en stor ære at få lov til at arbejde på dette højt profilerede projekt sammen med David Chipperfield Architects. Vi kommer til at hjælpe Nobelstiftelsen med at udvikle det nye Nobel Center til et bæredygtigt, interaktivt og internationalt mødested,” siger Ulla Bergström, divisionschef for Sweco Architects.

Mål for bæredygtighed

Swecos rolle bliver at lede processen med at definere Nobel Centrets mål for bæredygtighed herunder energiforbrug, CO2, social bæredygtighed og materialevalg.

Opgaven består også i at processtyre udviklingen af Nobel Centrets driftsprogram, herunder at identificere hvilke aktiviteter, der skal være i bygningen, og hvordan de skal interagere med hinanden. Sweco har derudover en koordinerende rådgivende rolle i forbindelse med at tilpasse projektet til lokale forhold og svenske regler.

”Vi er begejstret for at arbejde sammen med Sweco som vores lokale partner om at skabe det nye Nobel Center. Deres store ekspertise og lokale viden vil være en vigtig støtte i et så specielt og vigtigt projekt,” siger Christoph Felger, partner og designdirektør hos David Chipperfield Architects Berlin.

Opgaven løber indtil juni 2023 med mulighed for forlængelse til 2029. Byggeriet af det nye Nobel Center begynder i 2026 og skal efter planen indvies i 2029.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Det nye Nobel Center kommer til at ligge centralt ved Slussen i Stockholm. Visualisering: TMRW.inc
Det nye Nobel Center kommer til at ligge centralt ved Slussen i Stockholm. Visualisering: TMRW.inc
Download

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 72 20 72 07https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 18.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige.

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 23 mia. (EUR 2,2 mia. / DKK 16,4 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.
www.swecogroup.com.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye