Bartell + Co v/Lise Bartels Christensen

Fremtidens ledelse starter med hjertet

Del
Den empatiske leder vil få bedre indtjening, have lettere ved at fastholde gode medarbejdere og undgår temmelig sikkert også at løbe ind i ’sager’. Den ’bløde’ ledelsesstil er på næsten alle måder attråværdigt og grundlæggende en rigtig god business ide, der giver ’hårde’ afkast på bundlinjen. Så hvis du sidder som leder og gerne vil gøre det bedre…

En god arbejdsplads med glade produktive medarbejdere, der er nemme at fastholde, er sikkert dit ønske, og det er nok det, alle går efter!

Men - tænker du sikkert - Hvordan (fanden) leder man med hjertet? Hvad vil det sige i praksis? Og bliver det ikke bare noget venstreorienteret rundbordspædagogik og følen med sig selv, som går udover effektivitet og produktivitet?

Det spørgsmål har jeg fået i 20 år som ledelseskonsulent. På et tidspunkt blev det klart, at selvom mit job er at facilitere det fra A-Z, så vil der være nogen som jeg aldrig når at ramme med budskabet og redskaberne. Så jeg besluttede at skrive en bog

Stjernestøv på ledelsesgangen - formler for fremtidig ledelse 

Den er baseret på mit arbejde og funderet i en meget nye spørgeundersøgelse blandt 50 succesfulde direktører.

Der er mange kapitler, men det helt centrale er:

  • Hvorfor det virker
  • Hvordan det virker
  • Og hvordan du skal gøre!

Det er der kommet en anderledes ledelsesbog ud af. Jeg kommer selvfølgelig omkring en del teori, men der er mest fokus på, hvordan man rent faktisk tænker og leder rigtigt i praksis. Det er ikke bare flødeskumsfilosofi, men et forsøg til at give læsere og direktører forståelse og værktøjer nok til at lykkedes som leder. I en erkendelse af, at viden uden færdigheder til at føre den ud i livet, ofte kun ender som løs snak. 

Fra hjertet og hjernen til banken

Selvom jeg så afgjort tilhører fortalerne for ’hjerteledelse’ – at tiden hvor en leder nærmest var en stærk følelsesløs terminator og at hensynsløs = effektiv er forbi - så er jeg også forretningskvinde, der har siddet som Leder og udvikler i store medicinalvirksomheder. At (også) bruge højre hjernehalvdel betyder (viser undersøgelsen med de 50 succesfulde direktører), at man kan nå en langt højere bundlinje. Der er simpelthen masser af penge i empati, medansvar og positiv kultur, hvis det bliver gjort på den rigtige måde.

Metoden

Forud for tilblivelsen af bogen interviewede jeg 50 direktører grundigt. Ideen var at finde frem til best practice indenfor ledelse og hvad årsagen til disse 50 direktører og virksomheders succes Det er så blevet suppleret med min viden fra diverse ledelsesuddannelser, egne ledelseserfaringer i 19 år, praktisk coaching erfaring og viden om nyere hjerneforskning. Metoderne er gennemtestede via utallige foredrag, workshops og som businesscoach og rådgiver, og jeg kan stå inde for, at det virker. Det er der kommet en samling meget konkrete ting ud af. Både omkring mindset, men også filosofi og konkrete værktøjer til visualisering, modellering, positiv psykologi og meget andet. Et eksempel kan være hvordan du holder et godt møde (hint: Lad være med at punktere stemningen ved at gennemgå alt negativt som det første).

Formlerne

Du må selv læse bogen for at få alle formlerne, men der kan lige nævnes nogle her, som måske lidt overraskende gik igen hos næsten alle direktører.

  • Ordentlighed (jeg tror vi alle sammen tænker: Det er noget VI er… og alle de andre er nogen værre røvere)
  • Sanseskarp! Hav blik for hvad der foregår omkring dig og brug det aktivt i din ledelse
  • Positiv kultur, som både kan ses – høres og fornemmes af alle selv kunderne
  • Nonverbal kommunikation – det ikke det du siger…
  • Aldersdiversitet og etnicitet
  • Visualisering, som den også bruges i sportsverden af bl.a. OL-atleter

Begrænsningens kunst

Der var meget, som ikke kom med! Jeg har forsøgt at holde fokus på, at det skal være ’to the point’og let at fordøje. Mange af kapitlerne i bogen kunne nemt være blevet til selvstændige bøger, og jeg kan måske godt forestille mig, der kommer en toer en gang ude i en fjern fremtid (det er hårdt arbejde at skrive en bog!). En svaghed ved min undersøgelse er naturligvis Den type undersøgelser altid lider lidt af ’post-selection bias’ dvs. man ’backtracker’ på vinderne fremfor at finde nogen og så forudsige de vil vinde.

Hvis du synes det lyder spænende så hiv fat i mig. Eller køb bogen!  

The Facts

Hvem er den for: Alle med en SMV virksomhed vil få noget nyt at vide. Bogen kommer hele vejen rundt

Titel: Stjernestøv på ledelsesgangen – formler for fremtidig ledelse i SMV-Virksomheder

Pris: 299,- for Hardpaper

Forfatter: Lise Bartell

Antal sider: 345

Kan købes: https://www.saxo.com/dk/stjernestoev-paa-ledelsesgangen_bog_9788740434361

Nøgleord

Information om Bartell + Co v/Lise Bartels Christensen

Bartell + Co v/Lise Bartels Christensen
Kobbelvænget 72 A 1 Brønshøj
2700 Brønshøj

28102825https://bartell-co.dk/

Følg pressemeddelelser fra Bartell + Co v/Lise Bartels Christensen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye