Danmarks Idrætsforbund

Masser af samarbejdsflader med det nye ministerhold

Del
DIF ser frem til både at indlede og genoptage dialogen med en lang række af de ministre, som i dag blev udnævnt.

Idrætten har fået en ny minister i skikkelse af Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne, som torsdag blev udnævnt til ny kulturminister. Formand for DIF, Hans Natorp, glæder sig til samarbejdet.

”Vi har haft gode og konstruktive dialoger med de tidligere kulturministre, og det er jeg helt sikker på, at vi også får med Jacob Engel-Schmidt. På vegne af DIF, vores forbund, vores foreninger og vores medlemmer vil jeg ønske ham et stor tillykke med udnævnelsen, og vi glæder os til det kommende samarbejde. Indholdet i regeringsgrundlaget, hvor der er stor anerkendelse af idrættens værdi for det danske samfund, er et rigtig godt udgangspunkt for dette samarbejde,” siger Hans Natorp.

Jacob Engel-Schmidt afløser på kulturministerposten Ane Halsboe-Jørgensen (S), der nu skal være beskæftigelsesminister. Men det betyder ikke, at DIF’s dialog med Ane Halsboe-Jørgensen stopper her.

”Jeg vil gerne takke Ane Halsbo-Jørgensen mange gange for hendes indsats som kulturminister. Hun prioriterede foreningsidrættens vilkår højt, og det var tydeligt at mærke hendes kærlighed til idrætten og hendes forståelse for idrættens værdi for danskerne,” siger Hans Natorp og fortsætter:

”Men vi fortsætter dialogen med Ane Halsboe-Jørgensen. I regeringsgrundlaget er der store ambitioner i forhold til den gruppe af unge danskere, som hverken er i uddannelse eller på arbejdsmarkedet. På det område har vi har erfaring og idéer, som vi glæder os til at drøfte med ministeren.”

Samarbejde med masser af ministre

Generelt ser Hans Natorp frem til samarbejde med en lang række af de ministre, som i dag kom med på SVM-ministerholdet.

”Det gælder blandt andet Jeppe Bruus på skatteområdet, socialområdet med Pernille Rosenkrantz-Theil, skoleområdet med Mattias Tesfaye, sundhedsområdet med Sophie Løhde, Morten Bødskov på erhvervsområdet, integrationsområdet med Kaare Dybvad, miljøområdet med Magnus Heunicke og så videre. De er alle politikere, som både i ord og handling har bakket op om foreningsidrætten og dens mange frivillige kræfter. Jeg ser frem til at fortsætte dialogen med dem alle, så idrætten også fremover kan være med til at bevæge Danmark i den rigtige retning.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Foreninger på tværs af Aalborg og Jammerbugt skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark15.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til klynger, og hen over kommunegrænsen mellem Aalborg og Jammerbugt skal Vestbjerg IF, Biersted IF og IF Fremad Nørhalne samarbejde om at udvikle deres idrætsmiljøer på tværs af deres flerstrengede afdelinger

Nyt foreningssamarbejde: Lokale foreninger i Rudersdal og Furesø skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark15.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Rudersdal og Furesø skal FC Holte, Farum-Holte Volleyball og Holte IF Håndbold samarbejde om at udvikle deres idrætsmiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye