Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Tre nye digitale værktøjer skal gøre det nemmere at drive og udvikle virksomhed

Del
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter med 15 mio. kr. udviklingen af tre nye digitale værktøjer, som giver virksomheder overblik over rådgivere og test- og udviklingsfaciliteter samt gør det nemmere at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Det skal være nemmere at starte, udvikle og drive virksomhed i Danmark. Derfor støtter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu udviklingen af tre digitale værktøjer med i alt ca. 15 mio. kr.

Digitale ydelser er efterspurgte af mange virksomheder, og især er der bud efter flere interaktive værktøjer. Det behov imødekommes af de tre støttede projekter:

  • Erhvervshus Midtjylland får 10,7 mio. kr. til udvikling af et digitalt værktøj, der skal skabe overblik over rådgivermarkedet og dermed hjælpe virksomheder med hurtigere og nemmere at finde relevante rådgivere.
  • Teknologisk Institut støttes med 2,3 mio. kr. til videreudvikling og udvidelse af et værktøj, der giver virksomheder overblik over danske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
  • Og med en støtte på 2,1 mio. kr. vil Copenhagen Capacity udvikle en guide, der skal gøre det lettere for danske virksomheder at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

De digitale værktøjer får hjemsted på Virksomhedsguiden - en fællesoffentlig platform, der tilbyder én samlet indgang til digital vejledning om opstart, drift og udvikling af virksomhed.

Kathrine Forsberg, administrerende direktør i it-koncernen Atea og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, siger:

Digitalisering er afgørende for virksomhedernes modstandsdygtighed og konkurrenceevne. Derfor er det helt centralt, at virksomhederne kan hente mest mulig vejledning digitalt. Med de tre nye værktøjer får virksomhederne bedre mulighed for at gennemskue rådgivermarkedet og flere kort på hånden, når de skal finde kvalificeret arbejdskraft.”

Fakta om de støttede projekter

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse annoncerede i april 2022 en pulje på 18 mio. kr. til en indsats for udvikling af digitale værktøjer. Indsatsen er medfinansieret af EU’s Regionalfond og de decentrale erhvervsfremmemidler.

Tre ansøgere får støtte fra puljen, Udvikling af digitale værktøjer på Virksomhedsguiden (tilsagnsmodtager i parentes):

  • Rådgiverportalen (Erhvervshus Midtjylland S/I) – 10,7 mio. kr.
  • Danske Testfaciliteter (Teknologisk Institut) – ca. 2,3 mio. kr.
  • Quick guide til udenlandsk arbejdskraft (Copenhagen Capacity) – ca. 2,1 mio. kr.

Læs mere om de støttede projekter

Fakta om Virksomhedsguiden

Virksomhedsguiden blev lanceret i sommeren 2019 og fungerer som en fællesoffentlig platform, der har til formål at gøre det nemmere at starte, drifte og udvikle virksomhed i Danmark. På Virksomhedsguiden findes digital vejledning og overblik over aktuelle ydelser i erhvervsfremmesystemet. Virksomhedsguiden har 50.000 besøg om måneden.

Besøg Virksomhedsguiden

Nøgleord

Kontakter

Hvis du vil vide mere om digitale værktøjer på Virksomhedsguiden, kan du kontakte:


Nicolai Hellmann, forretningsleder for Virksomhedsguiden, +45 35 29 10 30 og Nichel@erst.dk

Billeder

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye