Brintbranchen

Høje klimaambitioner kræver hurtig PtX-implementering

Del
Brintbranchen glæder sig over øgede klimaambitioner, etableringen af en NEKST, fokus på fleksibelt elforbrug, og europæisk industripolitik, men savner et mere dedikeret fokus på brint og Power-to-X (PtX) i regeringsgrundlaget. For netop her har Danmark enorme muligheder for at koble klimaindsats, eksport og globalt lederskab. Men der er brug for stabile og langsigtede rammer, hvis vi skal realisere de store klima- og eksportgevinster, lyder bekymringen for hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark.

Der er på lange stræk gode toner i det regeringsgrundlag, den nye regering har præsenteret. At klimaambitionerne øges, er både rigtigt og vigtigt, og det ligeledes fortjener stor ros, at der ved fremlæggelsen blev lagt vægt på, at den konkrete implementering af de grønne klima- og energiinitiativer er en prioritet for den nye regering. Det er der behov for, mener Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen.

Det glæder også Brintbranchen, at det i regeringsgrundlaget er en selvstændig pointe, at regeringen vil engagere sig aktivt i udviklingen af en ny, europæisk industripolitik. Det er ifølge Tejs Laustsen Jensen af meget stor betydning for at sikre dansk og europæisk brintindustri, hvilket er vigtigt både af hensyn til geopolitik og forsyningssikkerhed.

Ifølge Brintbranchen er det ligeledes godt, at regeringsgrundlaget fokuserer på effektiv udnyttelse af elnettet, og her lyder opfordringen til at tænke storskala energikonvertering ind i både udbygningen af elnettet og aftaget af den grønne energi:

”Det er rigtigt godt, at regeringen har fokus på at udnytte elnettet langt mere fleksibelt, end det er muligt i dag. Det kræver en grundlæggende tarifreform, så vi ikke unødigt overinvesterer i kobber og kabler, men i stedet kan konvertere vind og sol til grønne brændsler. I den sammenhæng er det ligeledes positivt, at der endelig tages hul på den grønne omstilling af den tunge transport – både til lands og i luften.”

At håndteringen af den pågående klima-, energi- og forsyningskrise står så centralt i regeringsgrundlaget fortjener ligeledes stor ros, men det havde været ønskeligt, at brint og PtX stod som et mere strategisk element igennem regeringsgrundlaget.

”Der er ingen tvivl om, at vi står foran store, globale kriser, som skal løses samtidig. Det handler naturligvis om klimakrisen, men også om den generelle energi- og forsyningskrise i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. Svaret i begge henseender er en massiv udbygning af de vedvarende energikapaciteter, og her er brint og PtX en forudsætning, så vi også kan omstille de sektorer, der ikke kan sluttes til en stikkontakt. Det kunne godt have været en mere tydelig rød tråd igennem regeringsgrundlaget,” siger Tejs Laustsen Jensen, og afslutter med at ønske den nye regering tillykke med det nye samarbejde:

”Der skal lyde et stort tillykke til den nye regering, nu skal vi dykke ned i regeringsgrundlaget og se nærmere på detaljerne på brintområdet. Og så ser vi naturligvis frem til at samarbejde med regeringen og det nye Folketing om en hurtig og omfattende implementering af de vigtige initiativer for den danske brint- og PtX-industri. Det er i sidste ende en forudsætning for at realisere regeringsgrundlagets grønne målsætninger.”

Nøgleord

Kontakter

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Resultatet af den europæiske brintbank punkterer myten om, at grøn brint er for dyrt30.4.2024 14:16:37 CEST | Pressemeddelelse

Brintbranchen finder resultaterne af den første auktionsrunde i den europæiske brintbank opløftende, da de beviser, at europæiske brintprojekter er tættere på kommerciel modenhed end tidligere antaget. Nu handler det om at holde momentum, og Brintbranchen opfordrer derfor Danmark til at afsætte nationale midler til de kommende auktionsrunder i den europæiske brintbank.

Nytårsudtalelse fra Brintbranchen: Sådan gør vi 2024 til et godt brintår1.1.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter et undervejs udfordrende 2023 sluttede året stærkt på brintområdet. 2024 kan og bør blive brintens år, og for alvor sætte gang i næste fase af den grønne omstilling. Men det kræver en ambitiøs og visionær politisk aftale om finansieringen af brintinfrastruktur, aktivt dansk samspil med EU’s brintbank, og en ambitiøs industripolitisk opfølgning på decembers aftale om grøn statsstøtte, siger Brintbranchen i anledning af årsskiftet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye