FOA

FOA-formand ser både gode takter og bitre piller i regeringsgrundlag

Del

”Jeg ser mange gode takter i regeringsgrundlaget, og samlet set er der grund til at være glad for resultatet. Jeg havde frygtet et langt mere ulighedsskabende grundlag, og det ser vi ikke. Men jeg ser bestemt et par bitre piller, der skal sluges, for de danske lønmodtagere.”

Sådan siger Mona Striib, forbundsformand for FOA, om det regeringsgrundlag, som netop er fremlagt på et pressemøde.

”Jeg er meget tilfreds med, at den nye regering fastholder velfærdsløftet, og lader pengene følge med, når der kommer flere ældre og børn. Det har været afgørende for FOA, fordi vores velfærd og medarbejderne allerede i dag er under et voldsomt pres,” siger Mona Striib.

Hun glæder sig over, at valgløftet om at bruge tre milliarder på at løfte løn- og arbejdsvilkår for offentlige ansatte har fundet vej ind i det nye regeringsgrundlag.

”Rekruttering af medarbejdere bliver afgørende for, at vi kan sikre en værdig pleje, sundhed og omsorg i de kommende år. Løn og gode arbejdsvilkår spiller naturligvis en vigtig rolle for at skabe attraktive arbejdspladser. I FOA har vi kæmpet for at skabe et ekstra lønløft til de offentligt ansatte, og vi ser frem til at tage del i forhandlingerne via trepart,” siger Mona Striib.

Ambitionen om at forbedre tidlig pension er FOA glade for. Det handler bl.a. om at sikre, at der både er en rettigheds- og visitationsbaseret adgang til tidlig pension. FOA-formanden peger dog på, at den endelige balance i forhold til seniorpensionen endnu ikke er kendt.

På formandens positivliste står også bevarelse af muligheden for at få 110 procent af dagpengene under uddannelse samt bevarelse af den forhøjede dagpengesats i de første tre måneder af ledighedsperioden.

”Det er også vigtigt, at arbejdet med en ny ældrelov fortsætter. FOA har allerede bidraget til arbejdet, og vil spille positivt med. Det samme gælder arbejdet med at se på, om opbygningen af vores sundhedsvæsen er den bedst mulige,” siger Mona Striib, der betoner vigtigheden af, at regeringen afsætter midler til at løfte psykiatrien.

Nedsættelsen af en permanent trepartsinstitution med det formål at styrke den danske aftalemodel, bliver rost af Mona Striib.

Hun kaldet det en ”bitter pille at sluge”, når regeringen afskaffer Store Bededag som helligdag.

FOA mener generelt, at skattelettelser er den forkerte vej at gå, påpeger hun:

”Jeg ser umiddelbart gode takter i at hæve fradraget for at være medlem af en fagforening og øge beskæftigelsesfradraget for enlige, men vil også betone vigtigheden af, at der er en social balance i det samlede udspil.”

”Jeg ser frem til at indgå i de politiske drøftelser, og vi samarbejder som altid om de gode politiske løsninger,” siger Mona Striib.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om FOA

FOA
FOA
Staunings Plads 1-3
1790 København V

46 97 26 26https://www.foa.dk

 

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 167.000 medlemmer fordelt på 32 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, og vi organiserer også privatansatte.

 

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye