3F

3F: SVM vil værne dansk model

Del
Balanceret og ambitiøst grundlag for midterregering

”Jeg er meget glad for den opbakning til et velordnet dansk arbejdsmarked, som den nye regering giver,” siger forbundsformand Henning Overgaard. ”Jeg vil ærligt sige, at jeg har været bekymret, fordi både Venstre og Moderaternes formand gennem mange år har præsenteret og gennemført politik, der ikke har været til gavn for 3F’s medlemmer. For nu at være diplomatisk. Også derfor vil jeg gerne kvittere for og rose regeringsgrundlagets opbakning til den danske arbejdsmarkedsmodel.”

”Det er stærkt, at man inden tidsfristens udløb få uger efter nytår bringer EU’s direktiv om mindsteløn ind for EU-domstolen. Man fastholder retten til tidlig pension og løfter denne ydelse for de arbejdere, der har knoklet siden de helt unge år. Man styrker dagpengene. Det er meget, meget positivt. Samlet ser det ud til at være et både balanceret og ambitiøst grundlag for SVM-regeringen.”  

”Jeg er ikke tilfreds med, at man vil sløjfe en helligdag, og jeg synes, at politikerne ser det her forkert. Når vores medlemmer skal arbejde i flere år, så har de ikke brug for mindre frihed undervejs til at restituere. Nu vil vi i 3F drøfte, hvordan vi så varetager vores medlemmers interesser bedst, også i denne sammenhæng,” siger Henning Overgaard.

”Vi har på forhånd haft fem, prioriterede ønsker og krav til en ny regering: At fastholde Arne-pension. At sikre aftalen om højere dagpengeniveau i form af et beskæftigelsestillæg. At forstærke indsatsen imod social dumping. At styrke erhvervsuddannelserne. Og at få et dansk annullationssøgmål ved EU-domstolen mod mindsteløns-direktivet. Her viser regeringsgrundlaget, at SVM-regeringen leverer på alle punkter, og det er jeg på vegne af 3F’s medlemmer meget glad for. Det betyder naturligvis ikke, at vi ikke nøje vil følge den politiske praksis, når det bliver hverdag for den nye regering.”

”3F’s medlemmer har også en stærk interesse i, at den stigende sociale ulighed i Danmark bekæmpes, både med hensyn til indtægt og formue, sundhed mv. Derfor vil vi nærlæse aftalerne på skatteområdet, og hvordan finansieringen tilvejebringes. Netop de mest udsatte danskere er afhængige af et stærkt fællesskab og velfærdssamfund med de nødvendige ressourcer.”

3Fs formand kvitterer for udsigten til politisk stabilitet: ”Et omfattende regeringsgrundlag efter en grundig forhandlingsperiode giver tro på politisk stabilitet, hvilket er godt for dansk økonomi, beskæftigelse og arbejdsmarkedet. Det er ekstra vigtigt i den nuværende periode med store udfordringer, både herhjemme og i Europa – sikkerhedspolitisk og med hensyn til klimaet og behovet for en ambitiøs grøn omstilling.”

”Danmarks succesrige tradition for civiliseret armlægning, et forhandlet kompromis og samarbejde på tværs af forskelle i interesser og tankegods er daglig praksis i vores, i fagbevægelsens løbende dialog med arbejdsgiverne. Den nye regering skal have både ros og tak for at styrke vores danske arbejdsmarkedsmodel ved at etablere en permanent trepartsinstitution og inddrage parterne – arbejdsgiverne og fagbevægelsen – tættere, ikke mindst i den konkrete udformning af de planlagte reformer og med den grønne omstilling og fremtidssikring af velfærdssamfundet,” siger Henning Overgaard.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

3F-ros til forslag om at styrke ”Arne-pension”1.5.2024 08:22:48 CEST | Pressemeddelelse

Forbundsformand Henning Overgaard er meget positiv over for forslaget fra SF og Enhedslisten om at styrke retten til tidlig pension, så flere vil kunne få denne ret og på bedre vilkår: ”Stor ros til forslagene fra SF og Enhedslisten, hvor prioritet nummer 1 er at få boltet ”Arne-pension” fast til den pensionsalder, vi har i dag. Dermed skal retten til tidlig pension udvides i samme takt, som pensionsalderen kommer til at stige.” Den politiske aftale om, at pensionsalderen skal løftes i takt med den gennemsnitlige levealder, har tydelig social slagside, fordi der både er en markant social ulighed i levealder og antallet af senior-år uden alvorlige og begrænsende helbredsproblemer. De to partier foreslår, at aftalepartierne bag retten til tidlig pension allerede nu går i gang med den aftalte evaluering af ordningen. SF og Enhedslisten ønsker i den forbindelse at styrke finansieringen af ordningen med 1 mia. kr., bl.a. til brug for en højere ydelse til de danskere, der vælger at gøre brug

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye