BAM Danmark A/S

BAM Danmark står bag Årets erhvervsbyggeri 2022

Del
DTU Vindenergi er blevet kåret til ’Årets byggeri 2022’ i kategorien ’Erhverv’ af Magasinet Byggeri. Det er BAM Danmark, der for Bygningsstyrelsen og DTU har opført de nye forsknings- og testfaciliteter til vindenergiforskningen på DTU Risø Campus.
BAM Danmark står bag Årets erhvervsbyggeri 2022: 
DTU Vindenergi i Risø.
BAM Danmark står bag Årets erhvervsbyggeri 2022: DTU Vindenergi i Risø.

DTU Vindenergi er etableret i en kompliceret totalentreprise bestående af 7.150 kvadratmeter nye forsknings- og testfaciliteter af højeste internationale standard, som nu er hjemsted for et førende forskningsmiljø inden for udnyttelsen af vindenergi.

Dommerkomiteen med blandt andre Hans-Bo Hyldig, næstformand i Byggesocietetet, og Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder, begrundede blandt andet valget af DTU  Vindenergi på Risø som ’Årets byggeri 2022’, at dette er en pris med udgangspunkt i samfundet. Og DTU Vindenergi er et byggeri, som giver mere til samfundet, end bygningerne i sig selv.

Formand for dommerkomiteen Scott Hollingsworth, arkitekt hos Hollingsworth Pack, understregede i sin tale ved prisoverrækkelsen, at vindenergi har skabt noget stort for Danmark:

”Og hvis vi stadig skal have glæde af vindenergi om 20-30 år, er dette et utroligt vigtigt bygningsværk,” sagde han.

Kompliceret at bygge laboratorier

At bygge laboratorier og testmiljøer til DTU Vindenergi er ikke noget, man bare lige gør. Det er en meget omfattende og kompliceret opgave. Der er mange hensyn og høje krav til bygningerne, installationerne og udstyret samt sikkerheden på stedet.

Slutbrugerne er forskere, der skal tage prøver under de rigtige, kontrollerede forhold, så der er sikkerhed for metode og resultat. Derfor skal der være styr på alle detaljer, og det skal fungere fra start.

Derfor var det også en glad Rasmus Hyldekvist Jensen, produktionsdirektør hos BAM Danmark, der kunne se tilbage på et vellykket projektforløb:

”Med DTU som bygherre, har vi haft en bygherre med stor respekt for processen – hvilket ikke altid er en selvfølge,” siger han.

I arbejdet med DTU Vindenergi har BAM Danmark inddraget eksperter i laboratoriebyggeri med specialviden inden for enkelte konstruktioner: F.eks. ved etableringen af et såkaldt faradaybur; en slags stålkasse om et rum, som beskytter mod påvirkning af stråler udefra. Der er også etableret et område i laboratoriebygningen, bygget uafhængigt af den øvrige bygningskonstruktion, så VC-E-krav overholdes

Danmark har en stærk position inden for vindenergi

Danmark er i hård konkurrence med andre lande, når det gælder vindenergi-sektoren. For at beholde vores førerposition kræver det, at Danmark kan tiltrække de klogeste hoveder og udføre de mest avancerede forskningsprojekter.

Universitetsdirektør Claus Nielsen udtrykte derfor ved prisuddelingen stor tilfredshed med, at de nye forsknings- og testfaciliteter er af højeste internationale standard, og har givet Danmark et hjemsted for et førende forskningsmiljø inden for udnyttelsen af vindenergi:

”Med disse faciliteter kan vi bedrive videnskab og forskning på højeste niveau i mange år. Fra den mindste nano til den største vinge. Det er ganske unikt i verden,” sagde Claus Nielsen.

Et godt og konstruktivt samarbejde

Det er Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, og her er man også glad for at være i mål med det komplicerede byggeri. Morten Mørk, projektleder hos Bygningsstyrelsen, siger: 

”I Bygningsstyrelsen er vi glade for, at vi nu har afleveret den sidste bygning i projektet til DTU. Det er en bygning med mange og komplekse krav, og det er løst i høj kvalitet. Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde i projektet. Vi er glade for at kunne afslutte denne etape af moderniseringen af DTU Risø Campus med et godt resultat.”

Fakta om byggeriet DTU Risø

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Kunde: DTU

Bygherrerådgiver og dispositionsforslag: SWECO / NORD Architects / MMR Arkitektur / MIERA Rådgivning

Design og brugerinddragelse: NORD Architects

Totalentrepriseteam: BAM Danmark, Norconsult, Christensen & CO / Langvad Arkitekter, 1:1 Landskab

Nybygninger: ca. 4.700 kvadratmeter

Ombygninger: ca. 2.800 kvadratmeter

Dommerkomiteen bag udvælgelsen af "Årets Byggeri 2022" har bestået af:

Scott Hollingsworth, arkitekt, Hollingsworth Pack, Formand for dommerkomiteen

Peter Stenholm, administrerende direktør i EjendomDanmark

Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder

Henrik Garver, administrerende direktør i FRI

Elly Kjems Hove, underdirektør i DI BYG

Palle Thomsen, administrerende direktør i Danske Byggecentre

Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen

Hans-Bo Hyldig, næstformand i Byggesocietetet

Nøgleord

Kontakter

Jeanette Clausen, HR-chef
jeanette.clausen@bam.com
+45 7027 5700


Rasmus Hyldekvist Jensen, Produktionsdirektør
rasmus.hyldekvistjensen@bam.com
+45 7027 5700

Billeder

BAM Danmark står bag Årets erhvervsbyggeri 2022: 
DTU Vindenergi i Risø.
BAM Danmark står bag Årets erhvervsbyggeri 2022: DTU Vindenergi i Risø.
Download
Formand for dommerkomiteen Scott Hollingsworth (yderst til højre), understregede i sin tale ved prisoverrækkelsen, at vindenergi har skabt noget stort for Danmark: ”Og hvis vi stadig skal have glæde af vindenergi om 20-30 år, er dette et utroligt vigtigt bygningsværk,” sagde han.
På billedet er derudover fra venstre: Johan Stoustrup, konsulent, projektchef Helle Bundgaard og Rasmus Hyldekvist Jensen, produktionsdirektør alle fra BAM Danmark.
Formand for dommerkomiteen Scott Hollingsworth (yderst til højre), understregede i sin tale ved prisoverrækkelsen, at vindenergi har skabt noget stort for Danmark: ”Og hvis vi stadig skal have glæde af vindenergi om 20-30 år, er dette et utroligt vigtigt bygningsværk,” sagde han. På billedet er derudover fra venstre: Johan Stoustrup, konsulent, projektchef Helle Bundgaard og Rasmus Hyldekvist Jensen, produktionsdirektør alle fra BAM Danmark.
Download

Information om BAM Danmark A/S

BAM Danmark A/S
Tobaksvejen 25
2860 Søborg

+45 70 27 57 00http://www.bam-danmark.dk

BAM Danmark - Byggerier med fokus på bæredygtighed
Man kender os for komplekse skolebyggerier, læringshuse og multifunktionshuse, for markante domiciler og administrationsbygninger, for renoveringer og for laboratoriebyggeri.

Fælles for alle projekter er, at vi har fokus på bæredygtighed.

BAM Danmark har specialiseret sig i komplekst byggeri, men vi udfører alle former for byggeentrepriser.

Vi er en serviceorienteret byggeentreprenør, der inddrager alle parter tidligt i byggeprocessen. Vi leverer byggefaglighed, proceskendskab samt en stram og struktureret projektledelse.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye