SMVdanmark

SMVdanmark: Tillykke til den nye regering – vi glæder os til at komme i arbejdstøjet

Del
SMVdanmark glæder sig til samarbejdet med den nye regering og opfordrer den kraftigt til at hjælpe de mange konkurstruede virksomheder ved fx at forlænge tilbagebetalingen af statslig coronagæld og forkorte betalingsfristerne. På længere sigt er kampen mod offentligt bureaukrati, manglen på faglærte og en lempelse af generationsskifte-beskatningen en bunden opgave for den nye regering, mener SMVdanmark.

Mette Frederiksen (S) har netop offentliggjort, at den nye regering er på plads, bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. 

I SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, ser adm. direktør Jakob Brandt frem til samarbejdet. 

”Stort tillykke til den nye regering. Vi har ventet på jer med længsel. For der er mange vigtige dagsordener for erhvervslivet, vi skal se på. Vi glæder os til en regering, der kan hjælpe erhvervslivet på den korte bane, men også har blik for de langtsigtede udfordringer,” siger han. 

Han ser frem til at læse regeringsgrundlaget, som indtil videre tegner rigtigt godt med flere af SMVdanmarks mærkesager. Nu og her hæfter han sig især ved den krise, der har ramt de små og mellemstore virksomheder. 

”Konkurstallet slår rekord, og virksomhederne styrtbløder. Lige nu bør regeringen helt lavpraktisk forlænge tilbagebetalingen af coronagæld. Den er en møllesten om halsen på virksomhederne, og vi ved, at halvdelen af dem, der gik konkurs i november havde coronagæld. Samtidigt er der et massivt pres på de mindre virksomheder for at give lange kreditter til deres store kunder. Vi har oplevet krav om betalingsfrist på 4-5 måneder, og det er ødelæggende for de små underleverandører, der må skaffe dyr mellemfinansiering, mens de venter på betaling for deres varer og tjenester. Regeringen må gøre, hvad den tidligere regering stillede i udsigt og indføre lovbestemt tilbagebetalingsfrist på maksimalt 30 dage,” siger Jakob Brandt.  

På længere sigt er det de generelle forhold for erhvervslivet, herunder kampen mod bureaukrati og mangel på faglærte, der tæller, mener SMVdanmarks adm. direktør. 

”Jo bedre de små og mellemstore virksomheder har det, jo bedre går det for Danmark. Et oplagt sted at sætte ind er over for offentligt bureaukrati. Papirarbejdet koster SMV’erne mere end 15 milliarder kroner hvert år og binder tusindvis personer til opgaver, der ikke skaber værdi. Arbejdskraft, vi desperat mangler andre steder i økonomien. Derfor bør det være blandt regeringens topprioriteter at bekæmpe bureaukratiet, fx ved at fjerne to regler, så snart en ny indføres. En andet vigtig indsats er at stoppe den katastrofale mangel på faglærte. Vi mister over 80.000 faglærte over de næste ti år, og hele den grønne omstilling og indsatsen for at energieffektivisere står til at blive umulig at gennemføre uden de mennesker, der skal udføre arbejdet. En ny regering bør tilføre erhvervsuddannelserne et massivt økonomisk løft, fx finansieret ved at omlægge SU’en. Endeligt gør den hårde beskatning ved generationsskifte det dyrt at lade familievirksomheden gå i arv. Det skal vi have ændret,” siger Jakob Brandt.   

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

SMVdanmark er paraplyorganisation for brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og over 1.000 direkte  medlemsvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk.

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Asbjørn Lindsø er ny kommunikations- og pressechef i SMVdanmark22.3.2024 14:24:57 CET | Pressemeddelelse

1. april tiltræder Asbjørn Lindsø som ny kommunikations- og pressechef i SMVdanmark. Asbjørn Lindsø kommer med erfaring fra tidligere job som bl.a. pressechef for Radikale Venstre på Christiansborg, kommunikationschef i brancheorganisation Plastindustrien og senest som sektionsleder for kampagne og presse hos Sundhedsstyrelsen. - I Asbjørn Lindsø får vi en profil, som både har arbejdet med presse, kommunikation og politisk interessevaretagelse på højt niveau flere steder, og som kender politik indefra fra sin tid på Christiansborg. Han har tilmed stor forståelse til SMV-segmentet og for arbejdet i erhvervsorganisationer fra sin tid i Plastindustrien, så vi synes matchet her er helt perfekt, siger Jakob Brandt, der er administrerende direktør for SMVdanmark. Asbjørn Lindsø siger om skiftet: - De små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i dansk erhvervsliv. Jeg har enorm respekt for den virkelyst og innovation, som findes her. Derfor ligger der for mig også en virkelig vigtig opgav

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye