Region Sjælland

Hjælp til benamputerede og patienter i risiko for benamputation øges

Del
Regionsrådet har bevilget 5 millioner kroner til projekt, som skal hjælpe benamputerede patienter og patienter i risiko for benamputation.

Region Sjælland forstærker hjælpen til benamputerede patienter og patienter i langvarig sårbehandling i risiko for benamputation.

Det er målet med en bevilling på 5 millioner kroner fra regionsrådet til Vidensenhed for Rehabilitering ved Sår og Amputationer (ViRSA).

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for patienter i risiko for benamputation og for de patienter, hvor en amputation desværre ikke kan undgås. Vi skal generelt have fokus på livet efter amputation, og hvordan sundhedsvæsenet kan hjælpe borgerne bedst muligt. Gennem arbejdet i Vidensenhed for Rehabilitering ved Sår og Amputationer (ViRSA) vil vi forstærke den indsats, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Samler viden til gavn for patienter og pårørende

Forskningen viser, at der fra sygehus til sygehus og fra kommune til kommune kan være forskel på, hvilket tilbud benamputerede patienter og patienter i langvarig sårbehandling i risiko for benamputation får, og hvor stor viden det behandlende sundhedspersonale har.

ViRSA opbygger og udbreder viden med det formål at forbedre de rehabiliterende og lindrende tilbud til patienterne. Det skal føre til bedre genoptræning og bedre lindring af smerter og andre gener. Blandt andet gennem mere viden til både sundhedspersonale, patienter og pårørende.

- Patienterne skal opleve sammenhæng i deres forløb, og at veluddannet personale står for behandlingen. ViRSA skal opbygge viden og stå for at udbrede den viden, vi allerede har, så alle patienter og pårørende kan få god behandling, hjælp og støtte, siger Heino Knudsen.

Amputerede kan få egen rådgiver

Vidensenheden har eksisteret i to år, og bevillingen på 5 millioner kroner sikrer, at VIRSA kan fortsætte de næste fem år. Pengene skal gå til drift. Derudover arbejdes der på at skaffe fondsmidler til konkrete projekter.

Der er allerede gang i flere forskningsprojekter finansieret af fonde herunder Steno Diabetes Center Sjælland. En national amputations database er ved at blive opbygget, og personale fra ViRSA har stået i spidsen for at udvikle nationale kliniske retningslinjer på området. Aktuelt er der også et projekt i gang med at udvikle en proaktiv og lindrende tilgang til patienter med diabetiske fodsår.

Med bevillingen fra regionsrådet kan der sættes nye projekter i gang. Ny-amputerede og deres pårørende kan se frem til at blive fulgt og have adgang til personlig rådgivning. Derudover er en ny hjemmeside med relevant viden på tegnebrættet.

Vidensenhed for Rehabilitering ved Sår og Amputationer er en regional funktion placeret på Holbæk Sygehus og er udviklet i samarbejde mellem sygehuset, Ortopædkirurgisk Afdeling, og Steno Diabetes Center Sjælland.

Indsatsen supplerer den handleplan for det karkirurgiske område, der blev politisk vedtaget i august. Handleplanen indeholder flere initiativer for at forebygge benamputationer.

Kontakter

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland: Økonomiaftale udvikler sundhedsvæsnet og sætter spot på ulighed1.6.2024 10:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Med aftalen om regionernes økonomi for 2025 gives et samlet løft på næsten 2 mia. kr. ekstra til driften samt 600 mio. kr. til allerede i år at tøjle stigende udgifter. Regionsrådsformand Heino Knudsen glæder sig over en god aftale med regeringen og er særligt tilfreds med, at det er lykkes at få en pulje på 100 mio. kr. med i aftalen til at bekæmpe ulighed i sundhed i Region Sjælland og Region Nordjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye