Professor i smertepsykologi på SDU

Tonny Elmose Andersens primære forskningsområde omhandler forebyggelse og behandling af posttraumatiske smerter med særligt fokus på whiplash associerede lidelser (WAD). Han har gennem sin forskning sat fokus på, hvordan psykologiske stress (herunder PTSD-symptomer) kan medvirke til tidlig sensibilisering af smerter efter ulykker. Gennem kortlægning af psykologiske risikofaktorer for WAD har han medvirket til udvikling af nye behandlinger til både forebyggelse og behandling af WAD.
Aktuelt er han ved at afprøve en ny værdibaseret kognitiv adfærdsterapeutisk behandling for kronisk whiplash og rygmarvsskade ved Specialhospitalet for trafik- og ulykkesramte i Rødovre.
Han har gennem de sidste 10 år arbejdet tæt sammen med professor Michele Sterling ved University of Queensland, der er blandt de førende whiplash-forskere i verden. Sammen med professor Michele Sterling og professor Søren Thorgaard Skou fra Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og leder af Forskningsenheden PROgrez på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse og dennes kollegaer, har Tonny Elmose Andersen aktuelt fået en større bevilling til at afprøve en intervention til forebyggelse af kronisk WAD. Behandlingen er målrettet patienter, der umiddelbart efter ulykken udviser unormalt høj hjerneaktivitet og stress. Behandling er tidligere afprøvet i Australien med god succes.
Tonny Elmose Andersen er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2002 og autoriseret psykolog i 2004. Han har arbejdet med rehabilitering af kroniske smerter siden 2004, hvor han medvirkede til at etablere det private tværfaglige smertecenter Allevia.
I 2009 var han sammen med professor Ask Elklit og en lille håndfuld kollegaer med til at etablere Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet, hvorfra han som den første psykolog færdiggjorde sin ph.d. i 2012.
Privat bor Tonny Elmose Andersen i Munkebo med sin hustru og deres to piger på 11 og 15 år. Han er født 1976 og opvokset i Aalborg. I sin fritid nørder han brætspil og er i høj grad kafferistning og brygning; han har udstyr til at brygge kaffe via mere end 15 forskellige metoder, også med nitrogen.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skolegårde skal bruges som tilflugtssteder under hedebølger og tørke19.5.2025 10:22:52 CEST | Pressemeddelelse
Skolegårde kan være mere end blot legepladser for børn. I et nyt forskningsprojekt arbejder forskere fra bl.a. Syddansk Universitet på at designe skolegårde i europæiske byer, så de kan yde klimabeskyttelse under hedebølger og tørke.
Ny AI skal nudge dig til at spise grønnere16.5.2025 08:31:43 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online.
Flere kommer til skade på elcykel15.5.2025 10:39:17 CEST | Pressemeddelelse
Antallet af ulykker med elcykler er steget med 76% de seneste fem år. Det viser en ny opgørelse fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Brug af cykelhjelm er en enkel og billig løsning til at forebygge især de alvorlige ulykker.
Professor inden for kronisk inflammatorisk tarmsygdom på SDU og OUH12.5.2025 11:11:20 CEST | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet (SDU) har udnævnt læge, ph.d., dr.med. Casper Steenholdt til klinisk professor i medicinsk gastroenterologi med særligt fokus på kronisk inflammatorisk tarmsygdom. Udnævnelsen sker med tilknytning til Klinisk Institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og i samarbejde med Afdeling for Medicinsk Gastroenterologi S på Odense Universitetshospital (OUH), hvor han samtidig tiltræder som overlæge.
Danmark skal være hurtigere i kapløbet om AI til softwareudvikling – nyt projekt vil vende udviklingen12.5.2025 09:45:16 CEST | Pressemeddelelse
Ambitiøst initiativ skal sikre brugercentreret AI til softwareudvikling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum