Dacapo Records

Nyt album: Steingrímur Rohloffs 'Concerto Grosso' skræddersyet til anerkendte solister

Del
Steingrímur Rohloffs musik er fuld af skønhed, farverige harmonier og finesse. Den 6. januar udkommer et digitalt album med hans 'Concerto Grosso', indspillet af messingsolister fra Berliner Philharmoniker.

At fortælle historier er et grundelement i den islandsk-tyske komponist Steingrímur Rohloffs musik. Han er anerkendt for sine farverige harmonier, raffinement og for værker med et stort følelsesmæssigt nærvær.

Rohloffs nykomponerede Concerto Grosso for fire messingsolister og orkester er fuld af denne skønhed og finesse, og den 6. januar udkommer førsteindspilningen af værketsom digitalt album på Dacapo Records.

Skræddersyet værk

I marts 2022 så et af Steingrímur Rohloffs mest spektakulære værker til dato dagens lys i Musikkens Hus i Aalborg, da hornisten Stefan Dohr, basunisten Jesper Busk Sørensen, trompetisten Gäbor Tarkövi og tubaisten Jens Bjørn-Larsen sammen med Aalborg Symfoniorkester under Giordano Bellincampis ledelse uropførte Rohloffs Concerto Grosso.

Værket er skrevet specifikt til at forene de fire højt profilerede solister i ét værk. Før Rohloff begyndte på kompositionen, havde han besøgt solisterne i Berlin (Busk Sørensen, Tarkövi og Dohr er medlem af Berliner Philharmoniker) for at kunne skræddersy sin musik til netop dem og deres respektive spillestil.

Lyriske messingklange

Den nye Concerto Grosso består af fire satser – én til hver af de fire soloinstrumenter. Her bringer Rohloff hvert enkelt instrument ud til dets udtryksmæssige grænse og indfanger hver enkelt musikers virtuositet. Samtidig er hele værket gennemsyret af dialog mellem soloinstrumenterne og orkestret, så der konstant er forbindelser mellem dem og steder at mødes.

De fire satser forløber efter mønstret langsom-hurtig-langsom-hurtig. Vi hører både det legesyge solohorn udfolde sig akrobatisk og den rytmisk insisterende trompet, men i arbejdet med værket opdagede Rohloff også en fælles, bemærkelsesværdig evne hos de fire solister til at spille meget langsomt og stille.

Det kan bl.a. høres i den første sats, hvor tubaen langsomt lader musikken udfolde gennem lange linjer, eller den tredje sats, hvor basunen svøber sin sang hen over orkestret. “Man bør aldrig glemme, hvor smukt, stille og lyrisk de kan spille,” siger Rohloff.

Om komponisten

Steingrímur Rohloff (f. 1971) er født i Reykjavik af islandsk-tyske forældre og har været bosat i Danmark siden 2003. Han har studeret i Köln og Paris og er i dag en af de mest fremtrædende skandinaviske komponister og har fået værker opført i mere end 25 lande.

I 2021 udvalgte DR Rohloff som repræsentant for Danmark ved Det Internationale Komponist Grand Prix – Rostrum of Composers, hvor hans hæsblæsende værk Die 4 Himmelsrichtungen vandt en flot, delt fjerdeplads.

I videoen her fortæller Rohloff og de fire solister mere om værket og samarbejdet.

Udkommer den 6. januar 2023

Gábor Tarkövi, trompet
Stefan Dohr, horn
Jesper Busk Sørensen, basun
Jens Bjørn-Larsen, tuba

Aalborg Symfoniorkester
Giordano Bellincampi, dirigent

28 minutter

For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Albumtrailer med interviewsVideokanal

Kontakter

Billeder

Download
Rohloff, Stefan Dohr, Gábor Tarkövi, Jens Bjørn-Larsen, Giordano Bellincampi, Jesper Busk Sørensen
Rohloff, Stefan Dohr, Gábor Tarkövi, Jens Bjørn-Larsen, Giordano Bellincampi, Jesper Busk Sørensen
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye