Arla og madspildskæden Wefood indgår nyt samarbejde

Det er nu muligt at købe mælk, yoghurt og piskefløde fra Arla i Folkekirkens Nødhjælps tre Wefood-butikker i København. Det sker efter, at de to virksomheder har indgået et samarbejde om at bekæmpe madspild.
En til to gange om ugen henter Wefood mejeriprodukter, der er i overskud, fra Arlas mejericentraler i Slagelse og Ishøj. I stedet for at gode produkter må hældes ud bliver de solgt til en god pris i butikkerne.
”Når det ikke er muligt at sælge vores fødevarer, for eksempel fordi vi ved en fejl har produceret for meget, forsøger vi at behandle maden som en ressource, der kan genanvendes eller genbruges i stedet for bare at smide den ud. Derfor har vi indgået et samarbejde med Wefood og bidrager dermed både til at reducerer madspild, samtidig med vi støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste samfund,” siger Line Aagaard, Head of Sustainability hos Arla Denmark.
Danskerne har store forventninger til fødevareindustrien
Arla arbejder aktivt med at bekæmpe madspild, og det nye samarbejde med Wefood kan være med til at gøre det endnu mere synligt for de danske forbrugere, at virksomheden tager kampen alvorligt.
Og det ligger godt i tråd med de forventninger, som danskerne har til fødevareindustrien, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Folkekirkens Nødhjælp. 87 % af befolkningen synes, det er vigtigt, at fødevareproducenterne tager ansvar for at mindske madspild, men kun 23 % mener, at de har tilstrækkelig viden om, hvilke virksomheder der arbejder aktivt for at mindske madspild.
”Det er kun ved at stå sammen, at vi kan komme madspild til livs. Vi glæder os derfor over samarbejdet med Arla, som både kommer danskerne til gavn og hjælper mennesker i nød. Det er afgørende, at vi står sammen på tværs af sektorer og tænker innovativt, hvis vi skal løse madspildsproblemet,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Samarbejdet er kommet godt fra start
Det nye samarbejde mellem Arla og Wefood har stået på siden 26. oktober, og det er kommet særdeles godt fra start. Flere tons mejeriprodukter er allerede reddet fra at ende i skraldespanden, mens målsætningen er, at der med tiden skal reddes over et ton om ugen.
For eksempel kunne Wefood den første tirsdag i december hente hele 450 liter piskefløde hos mejericentralen. Og det var særdeles fordelagtigt for kunderne, da prisen på en liter piskefløde derfor kom helt ned på 20 kroner for en liter.
”I en tid med ekstremt høje priser på fødevarer – og især mejeriprodukter – er det fantastisk, at vi kan give forbrugerne en mulighed for at handle billigere, samtidig med at de bekæmper madspild,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Lige nu er det kun Wefood-butikkerne i København, der får donationer fra Arla, men begge virksomheder håber på at udvide samarbejdet i det jyske fra næste år.
Fakta om Wefood og madspild
En tredjedel af al mad i verden går tabt, mens flere end 800 millioner mennesker sulter. Det er absurd, for der er mad nok til at mætte alle. Derfor er det en kerneopgave for Folkekirkens Nødhjælp at arbejde for en mere ligelig fordeling af fødevarer i verden og insistere på udsatte menneskers ret til mad. I 2016 slog Folkekirkens Nødhjælp dørene op til Wefood, Danmarks første butik, der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød. I dag findes seks butikker over hele landet, mens flere er på vej.
Nøgleord
Billeder
Information om Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.
Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
Simon Kvamm donerer en halv million kroner til Folkekirkens Nødhjælp9.4.2025 12:59:38 CEST | Pressemeddelelse
Kunstneren Simon Kvamm donerer en halv million kroner til Folkekirkens Nødhjælp. Pengene kommer fra salget af billetter til Kvamms kirketour 2025 ALLE SANGENE. Donationen er øremærket organisationens arbejde i Etiopien, der er hårdt ramt af Trump-administrationens nedlukning af USAID. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær, udtaler: ”Det er en utrolig generøs og kærkommen donation. Jeg er meget taknemmelig for, at Simon har valgt at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Etiopien. Vores arbejde i landet er kraftigt berørt af Trump-administrationens nedskæringer af den amerikanske udviklingsbistand. Mennesker på flugt fra krig og konflikt står uden hjælp, hvis ikke vi kan finde nye måder at finansiere nødhjælpen på. Derfor er Simons donation ekstra vigtig lige nu”. Folkekirkens Nødhjælps projekt i Etiopien fokuserer på at forbedre fødevaresikkerheden blandt de mest sårbare flygtninge i fire flygtningelejre i Afar og Gambella-regionerne. For en halv million kroner kan F
Folkekirkens Nødhjælp: Israels brug af sult som krigsvåben må høre op4.4.2025 15:47:27 CEST | Pressemeddelelse
En måned efter Israels nye blokade af nødhjælp til Gaza er situationen igen helt katastrofal. Folk sulter - hundredtusinder af mennesker mangler adgang til basale fornødenheder og tag over hoved.
Frivillige samlede 13 millioner ind i det lune forårsvejr9.3.2025 18:01:54 CET | Pressemeddelelse
Dagens resultat oversteg forventningerne hos Folkekirkens Nødhjælp, der holdt landsindsamling søndag. 'Jeg er helt blæst bagover,' siger generalsekretæren.
Historisk mange unge samler ind til mennesker i nød7.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Rekord mange unge har tilmeldt sig til Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling søndag d. 9. marts.
Folkekirkens Nødhjælp tvunget til at skære støtten til 1,1 mio mennesker28.2.2025 12:33:46 CET | Pressemeddelelse
Folkekirkens Nødhjælp er tvunget til at skære støtten til 1,1 mio. mennesker i nød på grund af det amerikanske bistandsstop. Samtidig har organisationen sat gang i en stor spareøvelse, der blandt andet betyder afskedigelser af omkring 10 procent af organisationens ansatte ude og hjemme. På hovedkontoret i København blev der i denne uge nedlagt 14 stillinger, og der skal nedlægges i alt 150 stillinger. “Det er dybt fortvivlende og surrealistisk. Behovet for nødhjælp til mennesker i krig og konflikt har aldrig været større. Men vi og mange andre humanitære organisationer er tvunget til at skære i hjælpen til verdens mest udsatte på grund af det amerikanske bistandsstop,” siger Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. “Vi må afvikle store dele af vores arbejde med at fjerne landminer i DR Congo, stoppe uddelingen af kontanter til familier på flugt i Sydsudan og skære dybt i madrationerne til flygtninge i det nordlige Etiopien.” Den amerikanske regering stod for 15 procent
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum