Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival - dedikeret til ”Historien bag musikken”
Publikum kommer helt tæt på nogle af dansk musiks største navne gennem de seneste årtier, når Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær sætter ord på deres arbejde med musikken – og på den betydning den har fået for eftertiden.
I en række store artisttalks retter RAGNAROCK mikrofonen mod musikkens mest betydningsfulde kunstnere og tuner ind på afgørende øjeblikke, hvor dansk rock- og pophistorie har taget form.
Ideen fik tv-vært og bladudgiver Clement Behrendt Kjersgaard, der selv er vært ved de enkelte artisttalks:
”Rockmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark – og dermed en krønike om alt det, der har drevet os – og gør det endnu. Med ”Historien bag musikken” vil RAGNAROCK og Æra fortælle musikhistorie – ikke fra én vinkel, men fra mange. Vi giver ordet både til musikerne selv, til dem i kulissen og dem bag mixerpultene og - naturligvis - til generationer af fans.”
Helt tæt på de afgørende øjeblikke
På RAGNAROCK er der stor begejstring for ideen om en talkfestival med kunstnernes personlige vinkler på rockhistorien:
”I samtalerne vil vi gerne tæt på de bittesmå, men skelsættende øjeblikke i pladestudier og øvelokaler eller med guitaren derhjemme - og forbinde dem med de større fortællinger om musikkens betydning og hele samfundets udvikling de sidste fire-fem årtier,” fortæller Morten Thomsen Højsagaard, der er museumsdirektør i ROMU, som RAGNAROCK er en del af.
”Den slags samtaler, der kommer helt ind bag facaden, er Clement eminent til. Så vi er meget begejstrede på RAGNAROCK for hans initiativ og glæder os til sammen med ham at tage fat på en ny æra med at fortælle rock- og pophistorie sammen med dem, der skabte musikken.”
Man kan allerede nu købe billet til de enkelte artisttalks, og for en stærkt reduceret billetpris oveni kan publikum også besøge museets udstilling.
Alle de store artisttalks bliver optaget, så de efterfølgende kan ses online, hvor de vil udgøre en musikhistorisk samling af fortællinger om dansk populærmusik, der vil vokse og udvikle sig i de kommende år. Alle, der besøger festivalen, kan også bidrage ved at dele netop deres historier, optaget på video, der dermed vil indgå i et altid voksende digitalt arkiv over vidnesbyrd fra rocken og poppens historie.
PROGRAM
Fredag den 14. april 2023:
13-15: Historien bag musikken med Steffen Brandt (TV-2) - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard
15.30-17.30: Historien bag musikken med Flemming Rasmussen (Sweet Silence Studio) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard (Bemærk ny tid. Flyttet fra lørdag)
Lørdag den 15. april 2023
10-12: Historien bag musikken med Annika Aakjær - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard
14-16 Historien bag musikken med Tim Christensen (Dizzy Mizz Lizzy, solo) - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard
16-18: Historien bag musikken med Annisette Koppel (Savage Rose) - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard
Bemærk: Historien bag musikken med Flemming Rasmussen er flyttet til fredag.
Tid, sted, pris
14. og 15. april
200 kr./ artisttalk (+ billetgebyr).
Unge 14-29 år (inkl.): 150 kr./ artisttalk (+ billetgebyr)
Ved køb af billet til arrangementet kan samtidig tilkøbes entré til udstillingen til en stærkt reduceret billetpris: 50 kr. (normalpris 110 kr.).
Billetter bestilles på billetto.dk
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.
Nøgleord
Kontakter
Morten Thomsen HøjsgaardMuseumsdirektørROMU
Tlf:40 17 84 16mortenth@romu.dkTine MobergProjektmedarbejderROMU
Tlf:29 32 78 79tinemo@romu.dkStine BlegvadRedaktørROMU
Kommunikation, presse, sociale medier
Billeder
Information om ROMU
ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag driver museumsorganisationen 10 museer og besøgssteder.
ROMU har ansvaret for daglig ledelse og drift af Fondsorganisationen bag kulturarven ved Roskilde Domkirke og står overordnet for realiseringen af Verdensarvscentret.
Følg pressemeddelelser fra ROMU
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ROMU
ROMU henter ny kommerciel chef fra Arbejdermuseet5.2.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det bliver Stine Groth Rasmussen, der fra 1. marts er ny kommerciel chef for museumsorganisationen ROMU. Stine Groth Rasmussen kommer fra en stilling som ansvarlig for kommunikation og partnerskaber på Arbejdermuseet og skal fremover videreføre udviklingen af den positive gæsteoplevelse på ROMUs ti besøgssteder.
To af de bedste, arkæologiske fund fra 2024 er gjort omkring Roskilde Fjord29.1.2025 08:07:06 CET | Pressemeddelelse
Slots- og Kulturstyrelsens liste med de bedste arkæologiske fund i 2024 er netop blevet offentliggjort, og to af ti fund er gjort i ROMU’s ansvarsområde. Det viser, at fortidsminderne fra området omkring Roskilde Fjord ikke alene er interessant i et lokalt, men også i et nationalt perspektiv, lyder det fra ROMU’s arkæologiske chef.
Håbefuldt lysværk: Selv midt i en krig lever kærlighed og fremtidsdrømme23.1.2025 09:25:13 CET | Pressemeddelelse
Til Lysfest i Roskilde kan man opleve lysværket ’Krig og kærlighed’. Det blev til, da reportagetegner Jakob Fälling rejste til Ukraine for at undersøge kærlighedens kår midt i en krigstid. Og selv om baggrunden er dyster, er værket fyldt med håb, fortæller Fällling.
Sjældent og prægtigt hjelmfund cementerer Lejre-kongernes storhed16.1.2025 13:51:17 CET | Pressemeddelelse
I Lejre har detektorførere fundet et yderst sjældent stykke af en hjelm fra tiden lige før vikingetid. Det guldbelagte fragment med røde smykkesten har siddet på en af Skandinaviens mest prægtige hjelme og vidner om nære forbindelser til nuværende England og Sverige. Fundet kan opleves på Lejre Museum, når museet holder særåbent i forbindelse med vinterferien i uge 8.
Danmark får et nyt verdensarvscenter for Roskilde Domkirke2.12.2024 10:08:00 CET | Pressemeddelelse
Med donationer på over 125 millioner i ryggen er der nu grønt lys til et besøgscenter lige ved den ikoniske Roskilde Domkirke, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum