Haveselskabet

Læg grønne gaver og haveglæde under træet

Del
Sparejul, klimajul, grøn jul. Julen kommer under mange overskrifter i år. Også hos Haveselskabet mærker man en stigende interesse for “grønne gaver”, man kan lave selv, eller som kan holde længe og kombineres med frisk luft og jord under neglene. Derfor har Haveselskabet her samlet de bedste gavetips – både til og fra havefolket.

Køkkenhave for begyndere

Tusindvis af danskere er de seneste år gået i køkkenhaven og begyndt at dyrke alt fra kartofler, radiser og gulerødder til rødbeder, squash og bønner. Haveselskabet har lavet en frøboks i samarbejde med Spirekassen med nemme sorter til at alle dem, der har lyst til at prøve kræfter med køkkenhaven for at se, om man kan lide at dyrke selv. “Køkkenhave for begyndere” gør dig ikke selvforsynende, men det giver dig fornøjelsen ved at hente afgrøder fra egen mark.
Køkkenhave for begyndere. Fås på Haveselskabet.dk. Pris 300 kr. 

Nemme gør-det-selv-gaver til haveelskeren

En god julegave eller værtindegave til en haveelsker behøver ikke koste alverden. Faktisk kan du lave flere af dem selv – også sammen med børnene – og sprede masser af haveglæde i julen. For selv om december hverken er sæson for at samle frø eller plante nyt i haven, kan plantepinde til forårets forspiring i vindueskarmen og en stak personlige frøposer gøre stor glæde. På Haveselskabets hjemmeside finder du gratis skabelon og trin for trin-guide til at lave frøposer, plantepinde og duftposer. Haveselskabet.dk/nemme-havegaver. 

Beskær haven med en testvinder

En god håndsaks til roser, smågrene og andre mindre beskæringsopgaver er uundværlig i haven. Og vil du have en god en af slagsen, er beskærersaksen fra ARS ikke til at komme udenom. Den japanske havesaks blev i 2019 kåret som “bedst i test” af forbrugerrådet TÆNK med 92 ud af 100 point og kaldt for “den absolut bedste havesaks i testen”. Både saks og fjeder er rustfri, og saksen kan betjenes med både højre og venstre hånd. Saksen findes i tre størrelser og kan derfor passe både store og små hænder.   

ARS producerer både sakse, ørnenæb og save til haven og forhandles i en lang række havecentre og på Haveselskabet.dk. Priser fra 380 kr. 

En personlig juledekoration 

En hjemmelavet og personlig dekoration kan både pynte på julebordet og vække glæde som værtindegave eller julehilsen til en sød nabo. Materialerne kan du finde i din egen have eller ved at gå en tur i skoven. Saml mos fra plænen, et par små grene fra et grantræ eller en stedsegrøn busk, bær i forskellige farver, nedfald som grankogler, agern eller bog og tørre frøstande, som er visnet ned i staudebedet, kan alt sammen pynte i en dekoration og sprede både julevarme og haveglæde. 

Find inspiration til dekorationer og se regler for at samle materialer i naturen på Haveselskabet.dk/jul.

Vand blomsterne med nostalgi

Det behøver ikke være kedeligt at vande krukker, altankasser eller drivhus. Tværtimod kan du vande med en dekorativ kaffekande eller tepotte. Xala Design har skabt to skønne, nostalgiske vandkander i genanvendt plast, som trækker på de velkendte former fra Madam Blå-kaffekanden og den klassiske buttede tepotte. Når de ikke bruges til at vande med, fungerer de perfekt som alternativ vase til en friskplukket buket fra haven. Kanderne fås i flere farver og størrelser og forhandles bl.a. i havecentre, designbutikker og på Haveselskabet.dk. Priser fra 249 kr. 

Bogen, der sparer dig mange penge i haven

Alle haveelskere ved, at det kan være en dyr fornøjelse at forelske sig i en ny blomst eller få en ny idé til haven. Men det behøver faktisk ikke koste en krone at opdatere haven med nye planter. Haveselskabets bog om planteformering guider til basale teknikker som frø- og stiklingeformering, aflægning og podning, som gør det muligt at formere det meste i haven. På den måde kan man som haveejer både få mere af det, man har og holder allermest af, eller nye planter at dele med naboen eller give væk i gave. Bogen er fuld af trin-for-trin-illustrationer og på et niveau, hvor nye havedyrkere kan være med. 

Haveselskabets bog om planteformering. Fås i udvalgte boghandler og på Haveselskabet.dk. Pris: 249 kr.

TIP: Et grønt nytårsforsæt? 

Drømmer du om et lidt grønnere 2023 med flere hjemmedyrkede grøntsager og flere friske buketter på bordet? Haveselskabet åbner i 2023 to online-skoler, hvor du kan lære at dyrke enten køkkenhave eller skærehave. Lysten til at få fingrene i jorden er vokset enormt de seneste år, og stadig flere bliver bevidste om, hvordan mad og blomster og dyrket, og hvad de selv kan gøre i haven. Derfor har Haveselskabet sammensat to kurser, hvor man i samarbejde med nogle af landets bedste skærehave- og køkkenhavedyrkere lærer at dyrke smukke snitblomster og køkkenhave helt fra bunden. Og du behøver ikke en stor landejendom for at være med – 5 kvadratmeter eller 2-4 pallerammer er nok til at komme i gang. Både Skærehaveskolen og Køkkenhaveskolen åbner for tilmeldinger i begyndelsen af det nye år på Haveselskabet.dk. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Haveselskabet

Haveselskabet
Haveselskabet
Tobaksvejen 23A
2860 Søborg

45 93 60 00https://haveselskabet.dk/

Haveselskabet er en landsdækkende nonprofit-forening med over 30.000 medlemmer, der gennem lokale afdelinger og kredse i hele landet arbejder for at sprede haveviden og haveglæde og for at fremme mangfoldigheden og den bæredygtige tankegang i haverne.

Haveselskabet har siden 1901 udgivet magasinet Haven og står også bag hjemmesiden Haveselskabet.dk. Haveselskabet har Haveselskabets Have på Frederiksberg, står bag det store haveshow Cph Garden, og har Haveselskabets Rådgivning, hvor medlemmer kan få gratis og uvildig ekspert rådgivning. Haveselskabets lokale afdelinger arrangerer hvert år over 1.000 havearrangementer og Åbne Haver i hele landet.

Følg pressemeddelelser fra Haveselskabet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haveselskabet

Årets (nye) gang i haven ”Tænk insekter og småfugle ind i haven” Haveselskabets 5 gode gøremål i haven i april2.4.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Klimaforandringerne har ændret årets gang i haven, og få ting er i dag, som da vi voksede op. Haveselskabet har derfor lavet en guide til, hvad du kan gøre måned for måned, nu hvor tommelfingerregler som at klippe hæk før Skt. Hans og beskære roser til dronningens fødselsdag ikke længere dur. Her får du april måneds gode gøremål i haven.

Årets (nye) gang i haven ”Tjek havens tilstand en ekstra gang” Haveselskabets 6 gode gøremål i haven i marts7.3.2024 12:52:29 CET | Pressemeddelelse

Klimaforandringerne har ændret årets gang i haven, og få ting er i dag, som da vi voksede op. Haveselskabet har derfor lavet en guide til, hvad du kan gøre måned for måned, nu hvor tommelfingerregler som at klippe hæk før Skt. Hans og beskære roser til dronningens fødselsdag ikke længere dur. Her får du marts måneds gode gøremål i haven.

Årets (nye) gang i haven ”Vi skal huske at bruge haven hele året”25.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Haveselskabets 5 gode gøremål i haven i februar Klimaforandringerne har ændret årets gang i haven, og få ting er i dag, som da vi voksede op. Haveselskabet har derfor lavet en guide til, hvad du kan gøre måned for måned, nu hvor tommelfingerregler som at klippe hæk før Skt. Hans og beskære roser til dronningens fødselsdag ikke længere dur. Her får du februars gode gøremål i haven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye