SOS International

Særligt én gruppe er udsat for skader på skiferien

Del
Sidste år hjalp SOS Internationals alarmcentral for rejseassistance mere end 1.000 danskere, der var kommet til skade på skiferien, og særligt én målgruppe er udsat. Her får du gode råd til, hvad du kan gøre for at forebygge en skade på årets skiferie.
Skiskole
Skiskole

Vinteren er over os og snart drager flere af os mod mere snelige landskaber for at udfolde os som ægte skitalenter. Udfordringen er, at vi i skiferien er langt mere aktive, end vi er til hverdag, og det kan give skader.

Særligt én aldersgruppe er udsat
Når vi begiver os ud på de sneklædte pister, er der specielt en aldersgruppe, der bliver skadet. Knap hver fjerde (23 procent) af de skadelidte, som SOS International hjalp, var i aldersgruppen 50-59 år.

- Alderen påvirker vores fysiske form, og det kan være en af ​​mange faktorer, der gør, at man har større risiko for at få en skade, når man er over 50 år. Normalt er du mere aktiv på en skiferie, end du er til daglig, og kroppen kan få lidt af et chok, når den udsættes for uvante belastninger i form af bevægelser og stillinger, men også fald, siger tidligere skiinstruktør, nu fysioterapeut hos SOS International, Oscar Lundström.

På en delt andenplads kommer de 10-19-årige og de 20-29-årige, der står for hver 20 procent af skaderne.

Pas på knæ og skuldre
Når SOS International hjælper tilskadekomne skiløbere, er det ofte knæ- og skulderskader, der skal behandles. Næsten halvdelen af skaderne er knæskader (45 procent), mens skuldeskader udgør cirka hver sjette skade (16 procent).

- Når vi begiver os ud på skiene, sætter vi nogle andre muskelgrupper, led og sener i spil. På ski og snowboard er det især knæene, der får en udfordring, fordi de bliver vredet mere, end de er vant til i vores daglige liv. Derfor kan man have stor gavn af at begynde at træne sine led og muskler inden skiferien, så de er mere robuste og klar til turene på pisten, siger Oscar Lundström

Skader kan ikke undgås – men forebygges
Ifølge Lundström kan det være svært helt at undgå skader, når man står på ski. Særligt hvis man ikke er så erfaren. Men mange skader kan forebygges med målrettet træning, som styrker dine led og muskler. Og denne træning kan man med fordel gå i gang med allerede nu, selvom pisterne måske først skal udfordres i uge 7 eller 8 i 2023.

Oscar Lundström anbefaler, at man allerede nu begynder at bevæge sig tre gange om ugen enten ved løb eller cykling. Derudover peger han på fem gode øvelser, som man med fordel kan supplere med efter sin konditionstræning:

  • Squats
  • Wall sit
  • Skihop
  • Planke
  • Torsorotation

Kender du ikke alle øvelserne, kan du fx søge på skitræning på YouTube og få inspiration.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Skiskole
Skiskole
Download

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye