Børns Vilkår

BørneTelefonen forbereder sig på endnu en travl jul

Del
Sidste år havde BørneTelefonen over 1.200 samtaler med børn og unge i juledagene. Børns Vilkår forventer, at børn og unges behov for at tale med en voksen bliver mindst lige så stort den kommende jul.

Både juledag, juleaften og alle øvrige tidspunkter i julen sidder BørneTelefonens frivillige rådgivere klar til at tale med børn og unge, der har brug for at dele deres tanker og bekymringer.

Sidste jul havde rådgiverne over 1.200 samtaler med børn og unge i dagene 23.-31. december, og sammenlignet med resten af året var der væsentligt flere samtaler, der handlede om forholdet mellem forældre og børn. Også henvendelsesårsagen ’Fysisk vold’ steg i juletiden.

”Vi ved, at vold, misbrug og svigt ofte tager til i julen, og derfor er der mange børn, der gruer for den tid, vi går i møde. Samtidig har det været et par år med store kriser både globalt og herhjemme, som har påvirket mange børn og unges trivsel. Aktuelt gør den økonomiske krise det sværere for udsatte familier at gennemføre julen, som de måske kender den, og det kan børnene i den grad godt mærke,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Selve juleaften sidste år havde BørneTelefonens frivillige rådgivere 59 samtaler med børn og unge. For eksempel ringede en pige for at tale om sin selvskadende adfærd. Hendes eneste fortrolige var taget på juleferie, og hun havde ikke andre at tale med. En anden pige ringede, fordi hun er vokset op i et hjem med alkohol og vold og som konsekvens deraf kæmper med en spiseforstyrrelse. Julen forstærkede hendes spiseforstyrrelse, og hun følte ikke, at nogen interesserede sig for hende.

Alle voksne har et ansvar
Det er andet år i træk, at BørneTelefonen også er åben julenat, eftersom den blev døgnåben i november sidste år. Rasmus Kjeldahl gør dog opmærksom på, at voksne omkring barnet har et stort ansvar for, at barnet ikke får brug for at ringe til BørneTelefonen.

”De færreste børn har lyst til at skille sig ud, og derfor skjuler mange deres problemer og bekymringer. Nogle børn beskytter forældrene ved at lade som om, at julen ikke betyder noget. De børn har ofte brug for hjælp og en omsorgsfuld voksen, som ser dem og spørger ind og støtter – eller underretter kommunen, hvis barnets trivsel er truet”, siger Rasmus Kjeldahl.

BørneTelefonen (telefon, chat, sms og brevkasse) er åben alle ugens dage hele døgnet – også juleaften og julenat. Det er gratis og anonymt at henvende sig. Telefonnummeret er 116 111.

Kontakter

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye