Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune giver akut håndsrækning til virksomheder under inflations- og energikrisen

Del
Fremover skal Københavns Kommune betale sine regninger hurtigere for at øge likviditeten hos de virksomheder, kommunen handler med.

Økonomiudvalget i Københavns Kommune har på et møde tirsdag aften besluttet at fremrykke betalingen af fakturaer. Det sker for at give firmaer, der er presset af energi- og inflationskrisen, en økonomisk håndsrækning.

Tiltaget vil øge likviditeten hos de virksomheder, kommunen samarbejder med. I stedet for at modtage betaling fra kommunen efter 30 dages modtagelse af fakturaen, bliver betalingen nu fremrykket til i gennemsnit 8 dage.

Det samme tiltag blev taget i brug under corona, og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for Økonomiudvalget, mener, at den nuværende situation kalder på handling:

”Energi- og inflationskrisen rammer mange københavnske erhvervsdrivende, og som en af landets største offentlige indkøbere skal vi gøre, hvad vi kan for at støtte dem. Nu sender vi flere hundrede millioner kroner hurtigere ud til virksomhederne, og vi sender samtidig et klart signal om, at hvis man laver noget for kommunen, får man sine penge hurtigt,” siger overborgmesteren.

Økonomiforvaltningen vurderer, at tiltaget vil sende mellem 600-700 millioner kroner hurtigere ud til virksomhederne.

Københavns Kommune køber som en af de allerstørste offentlige spillere hvert år varer og tjenesteydelser af private firmaer for ca. 12 milliarder kroner. Kommunen køber fx ind hos entreprenører, der bygger for kommunen, fødevarer til skoler og børneinstitutioner, kontorartikler, osv.

Dansk Industri Hovedstaden, der repræsenterer flere af de virksomheder, Københavns Kommune handler med, ser positivt på initiativet:

”I en usikker tid hvor energi og materialepriser er i voldsom stigning, er den gode likviditet altafgørende for erhvervslivet. Betalingsfristerne i det offentlige kan gøre det svært at få økonomien til at hænge sammen for især de små og mellemstore private leverandører. Derfor glæder det mig at se, at Københavns Kommune nu nedsætter deres betalingsfrister til 8 dage. Kommunen gjorde det samme under Coronakrisen, og det var virkelig en håndsrækning til et trængt erhvervsliv. Jeg håber, at eksemplet fra København kan tjene som inspiration i andre kommuner, så erhvervslivet også denne gang kommer godt igennem en vanskelig tid,” siger Peter Lanng Nielsen, der er bestyrelsesformand i DI Hovedstaden og adm. direktør i Keolis Danmark.

Byggefirmaet Logik & Co. på Nørrebro løser byggeopgaver for kommunen, og daglig leder Balder Johansen supplerer:

”Det er tegn på rettidig omhu fra Københavns Kommunes side. Vi har tit syntes, at det var lang tid, kommunen havde vores penge, hvilket tærer på likviditeten og koster på kassekreditten. Og i disse tider, hvor alle udgifter omkring vores små og mellemstore virksomheder stiger, konkurrencen er hård, og vi har svært ved presse priserne op, sidder vi ekstra stramt i det. Helt generelt kunne det være rart, hvis vi kunne få betalingstiderne ned, så vi ikke skal agere bank for vores kunder.”

Ved Økonomiudvalgets godkendelse tirsdag aften d. 6. december træder den midlertidige ændring af betalingstidspunktet i kraft umiddelbart herefter og gælder frem til maj 2023.

Tiltaget er blevet behandlet i Økonomiudvalget på baggrund af et medlemsforslag fra Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre og Venstre.

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressemedarbejder Julie Bender Thomsen på 23 37 60 77 eller t53e@kk.dk

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune gør hurtig betaling til virksomheder permanent22.5.2024 09:13:45 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har midlertidigt forkortet sin egen betalingsfrist til virksomheder for at øge deres likviditet under corona og perioden med energikrise og stigende inflation. På baggrund af positive tilbagemeldinger fra erhvervslivet, har Økonomiudvalget nu besluttet at gøre ordningen permanent, så virksomhederne får betaling fra kommunen indenfor gennemsnitligt fem-seks dage i stedet for 30 dage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye