Egedal Kommune

Egedal bliver Solsikkekommune

Del
Egedal Kommune bliver nu som en af de første kommuner i landet Solsikkekommune. Som borger kan man få udleveret en solsikkesnor, hvis man vil vise, at man lever med et skjult handicap.

Formand for Social- og arbejdsmarkedsudvalget i Egedal Kommune, Henriette Thirup-Bielefeldt (S), siger om baggrunden for, at Egedal er blevet en solsikkekommune: ” Vi er så stolte over, at Egedal som en af de første kommuner i landet bliver Solsikkekommune. Egedal Kommune skal være en kommune, hvor alle har mulighed for at deltage i samfundslivet på deres egne præmisser. Det kan solsikkeprogrammet hjælpe til.”

Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et ikke synligt handicap. Det kan fx være ADHD, tourettes, autisme, hjerneskade, angst eller demens.

Henriette Thirup-Bielefeldt fortsætter: ”Hvis man har Solsikkesnoren på, kan man signalere til sin omverden, at man kan have brug for mere hjælp, tålmodighed eller tid. Borgere eller medarbejdere, der lever med et ikke synligt handicap, får på den måde bedre mulighed for at blive mødt og hjulpet i deres omgivelser – om det er på deres arbejdsplads, i butikker, i kulturinstitutioner, til begivenheder eller i mødet med kommunen.”

Solsikkesnoren deles gratis ud til borgere i borgerservice og på biblioteker. Snorene kan også fås på apoteket. Man skal ikke opfylde særlige krav for at få udleveret en Solsikkesnor, og man skal ikke kunne dokumentere sit handicap for at få den udleveret.

Som led i Solsikkeprogrammet er der udarbejdet træningsvideoer og kommunikationsmateriale til alle medarbejdere i de institutioner, der uddeler snorene. Det skal udbrede forståelsen af, hvordan man kan hjælpe borgere med et ikke synligt handicap.

Henriette Thirup-Bielefeldt (S), fortæller, at administrationen nu vil gå i dialog med resten af kommunen samt erhvervslivet, transportselskaber og andre om, hvordan de kan bidrage til programmet:” I Egedal vil vi møde borgerne der, hvor de er. Vi tror på, at Solsikkeprogrammet kan bidrage til en skærpet bevidsthed hos borgere, virksomheder og organisationer om ikke synlige handicap, og hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden.”

Det har været et ønske fra bl.a. borgere og handicaporganisationer, at Egedal Kommune skulle være en del af Solsikkeprogrammet. Også andre kommuner er på vej ind i programmet.

Fakta

  • Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev introduceret i Gatwick Lufthavn i London i 2016 for at give passagerer med skjulte handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse
  • Solsikkeprogrammet og Solsikkeprodukterne er en del af Hidden Disabilities Sunflower Scheme Limited, der har base i Storbritannien, og er en selvejende privat virksomhed, der arbejder for at skabe bedre forhold for borgere med et skjult handicap

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Christian Mortensen; tlf.: 72596442; christian.mortensen@egekom.dk

Billeder

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

-      Egedal Kommune ligger udenfor København mellem Ballerup og Frederikssund

-      Egedal Kommune blev skabt ved kommunalreformen i 2007 ved en sammenlægning af kommunerne Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke

-      Egedal Kommune har ca. 44.000 indbyggere

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum