Sort/Hvid

Christian Lollike stopper som direktør for SORT/HVID

Del
Efter mere end 10 år på posten som kunstnerisk direktør for SORT/HVID har Christian Lollike valgt at fratræde sin stilling pr. 30/6/2023.
Christian Lollike, Foto af Zuhal Kocan
Christian Lollike, Foto af Zuhal Kocan

Christian Lollike overtog i 2011 den kunstneriske ledelse af teatret, der dengang hed CafeTeatret. To år senere skiftede teatret navn til SORT/HVID. Med den nye profil genopfandt SORT/HVID det politiske teater og har siden været en central stemme i dansk teater. Med forestillingen Manifest 2083, der byggede på massemorderen Anders Breiviks manifest, skabte teatret international debat. Siden fulgte opsigtsvækkende politiske forestillinger som Martyrmuseum, Living Dead, All My Dreams Come True, Black Madonna og totalforestillingen Don Juan. SORT/HVID stod også bag Dukkepartiet og byrumsinstallationen We Are Not Real. Teatret skabte således et frirum til at arbejde med flere medier på tværs af genre og formsprog. SORT/HVIDs forestillinger har modtaget adskillige priser.

Lollikes sidste forestilling som direktør og instruktør på SORT/HVID bliver operainstallationen Orfeo, der spiller som totalteater på teatret i foråret 2023.

Som begrundelse for Lollikes exit fortæller han: ”Jeg er taknemmelig for at have samarbejdet med så mange dygtige kollegaer og kunstnere. Det har altid været interessant og sjovt at være på SORT/HVID. Jeg har ingen konkrete grunde til at forlade SORT/HVID andet end lyst til at prøve at gå nye veje”.

Michael Christiansen, der har været bestyrelsesformand for SORT/HVID siden 2012, beklager Lollikes afgang: “Christian Lollike har med enestående talent, viden og brændende engagement været ildsjælen bag skabelsen af SORT/HVID med dets skarpe profil som stedse foruroligende og pågående samtidsteater. For Christian har der ikke eksisteret bånd eller traditioner, der ikke kunne og burde udfordres. Bestyrelsens opgave bliver nu at finde en ny kunstnerisk direktør, der kan forvalte og forny arven efter Christian”. 

Bestyrelsen vil nu påbegynde arbejdet med at finde en ny kunstnerisk direktør, der kan tiltræde fra sæsonens begyndelse 2023/24.

Nøgleord

Kontakter

For nu har Christian Lollike ikke yderligere kommentarer.
Kontakt: Bestyrelsesformand Michael Christiansen, mic.christiansen@gmail.com

Billeder

Christian Lollike, Foto af Zuhal Kocan
Christian Lollike, Foto af Zuhal Kocan
Download

Links

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidSort/Hvid er et af Københavns mest toneangivende teatre. Sort/Hvid skaber kunst, der undersøger aktuelle samfundsmæssige og politiske emner på tværs af genre og form. Under kunstnerisk ledelse af den anerkendte dramatiker og instruktør Christian Lollike, og i samarbejde med kunstnere, performere, forskere, teatre, festivaler og kunstinstitutioner i Danmark og i udlandet, konfronterer Sort/Hvid aktuelle problemstillinger i den offentlige debat i forsøget på at udvide den offentlige bevidsthed. 

Følg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Hvem er bange for Pamela Anderson?12.12.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Og hvad gør Pamela Anderson bange? Baywatch-skuespilleren er den celebre hovedperson i en ny horrormusical af AKT1 på Sort/Hvid. Forestillingen spærrer det blonde ikon inde i et badedragtrødt rædselskabinet på scenen for at reflektere over vores tids angst for at være vulgær og overfladisk, uautentisk og fake. Med Pamela som historiens heltinde vil instruktør Niels Erling gøre op med årtiers underkendelse af popkulturens betydning for vor tids moralske forestillingsverden.

Kim Mejdahl graver sin kærlige far frem bag psykopaten25.10.2023 07:47:26 CEST | Pressemeddelelse

Kunstner Kim Mejdahl beskriver sig selv som en ”provinsbøsse fra den vestsjællandske arbejderklasse”. Med sit kommende installationsværk FRISKABTE, der tager udgangspunkt i hans eget liv, forsøger han at finde den kærlige far bagved ”psykopaten”, som Kim kunne finde på at kalde sin alkoholiserede og voldelige far i sine videodagbøger. Installationen åbnes den 16. november på Sort/Hvid. Temaet kredser om homoskam, alkoholmisbrug og dansk arbejderklasse. Han synes selv, at det mest ubehagelige ved hans opvækst er, at den er så almindelig i et Danmark, hvor mere end 100.000 børn ifølge Sundhedsstyrelsen vokser op med alkoholproblemer i hjemmet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye