Region Sjælland

Europæisk toppris for uddannelse og behandling af overvægt til Jens-Christian Holm fra Holbæk Sygehus

Del
Ledende overlæge Jens-Christian Holm fra Holbæk Sygehus har vundet prisen for et uddannelsesprogram til behandling af overvægt. Det omfattende program kan være med til at reducere overvægt hos 75-85 procent af børn og unge og er målrettet sundhedsprofessionelle, der arbejder med børn og unge med overvægt.

Jens-Christian Holm er kendt for udviklingen af Holbæk-modellen, der er en effektiv behandling af svær overvægt hos børn og unge. Det er en digital udgave af Holbæk-modellen, der har givet Jens-Christian Holm prisen.

Behandlingen reducerer overvægt hos op mod 85 procent af børnene, viser en lang række internationale, videnskabelige artikler.

Og baggrunden er alvorlig nok. Halvdelen af alle børn og unges helbred er truet af overvægt.

- Overvægt hos børn og unge er et kæmpe problem. 50 procent af børn og unge med en gennemsnitsalder på 11 år har begyndende eller reelt forhøjet blodtryk, 45 procent har søvnapnø, 31 procent har fedtlever og 28 procent har forhøjede kolesteroltal, siger Jens-Christian Holm, der er leder af Enheden for Børn og Unge med Overvægt, Europæisk Center for Behandling af Overvægt på Holbæk Sygehus.

- Med behandlingen kan vi reducere overvægten hos 75-85 procent af patienterne, samtidig med at vi reducerer graden af følgekonsekvenser for helbredet. Faktisk reducerer vi også forældrenes grad af overvægt, når børnene starter i familiebehandling, og børnene får øget livskvalitet og mere positiv kropsopfattelse, samtidig med at de oplever mindre mobning, tilføjer han.

Resultaterne er uafhængige af socialklasse, graden af overvægt samt genetisk betinget risiko for overvægt.

Uddannet mere end 1.000 sundhedsprofessionelle 

Jens-Christian Holm er meget stolt af den europæiske pris.

- Det er selvfølgelig en kæmpe ære både for Holbæk Sygehus og dets indsats gennem en længere årrække, Holbæk-modellen og mig personligt, siger Jens-Christian Holm.

Det prisvindende program er bygget op på Holbæk-modellen og består af kompetenceuddannelse samt en digital platform. Jens-Christian Holm og hans kolleger har trænet mere end 1.000 sundhedsprofessionelle i over 80 kommuner i bl.a. Danmark og Norge i at behandle børn og unge med overvægt. De sundhedsprofessionelle anvender i gennemsnit fem timer per patient per år.

- Den digitale platform er tidsbesparende, kvalitetssikrer og gør behandlingen tilgængelig for både borgere og sundhedsprofessionelle og er et vigtigt redskab i en tid, hvor overvægt blandt børn og unge er et meget stort problem, siger Jens-Christian Holm, der er blevet nomineret til prisen af sine kolleger.

Internationalt enestående resultater

Det er organisationerne "The European Association for the Study of Obesity” (EASO) og ”The European Coalition for People living with Obesity” (ECPO), der har tildelt Jens-Christian Holm prisen for det bedste nationale uddannelsesprogram i Europa 2022 på World Obesity Day Europe.

Bedømmelsesudvalget har lagt vægt på, at resultaterne er internationalt enestående, og at den digitale uddannelse understøtter de sundhedsprofessionelle på en måde, der optimerer behandlingen for både borgere og behandlere.

Kontakter

Jens-Christian Holm, ledende overlæge og leder af Enheden for Børn og Unge med Overvægt, Europæisk Center for Behandling af Overvægt på Holbæk Sygehus, tlf. 26 20 75 33

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland: Økonomiaftale udvikler sundhedsvæsnet og sætter spot på ulighed1.6.2024 10:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Med aftalen om regionernes økonomi for 2025 gives et samlet løft på næsten 2 mia. kr. ekstra til driften samt 600 mio. kr. til allerede i år at tøjle stigende udgifter. Regionsrådsformand Heino Knudsen glæder sig over en god aftale med regeringen og er særligt tilfreds med, at det er lykkes at få en pulje på 100 mio. kr. med i aftalen til at bekæmpe ulighed i sundhed i Region Sjælland og Region Nordjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye