DI Byggeri

Investeringer i veje og bygninger ligger lavt på Fyn

Del
Der er stor forskel på, hvor mange penge de fynske kommuner bruger på at reparere huller i vejene, bygge nye institutioner eller renovere slidte skoler. Det samlede billede er dog, at investeringsniveauet i landsdelen ligger lavt. Nyborg og Assens er med ca. 1.700 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Svendborg og Middelfart med investeringer på ca. 3.300 kr. ligger tæt på landsgennemsnittet.

Kommunerne i Faaborg-Midtfyn, Nordfyn, Kerteminde og Odense bruger mellem 2.000 og 2.500 kr. pr. indbygger på at bygge og vedligeholde bygninger og veje.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer i 2021.

Tallene siger ikke noget om, hvor stort et renoveringsbehov de fynske kommuner står overfor. Alligevel kan Steen Johansen, formand for DI Byggeri Fyn, godt undre sig over de store forskelle mellem kommunerne. Han ser det som en bunden opgave for landets kommuner at prioritere energioptimering i eksisterende byggerier i de kommende år.

- Den kritiske energisituation kalder på, at kommunerne bruger ressourcer på at mindske energispildet i alle typer af kommunale bygninger og på at renovere grønt. Dels fordi disse investeringer på det lange sigte kan gavne kommunernes økonomi. Og dels fordi det er et vigtigt instrument til at mindske afhængigheden af Rusland og dermed øge forsyningssikkerheden i Danmark, siger han.

De otte kommuner på Fyn bruger i gennemsnit 2.450 kr. på bygge- og anlægsinvesteringer i 2021, hvilket er 800 kr. mindre end landsgennemsnittet. Regionen er dermed en af de landsdele, hvor kommunerne i gennemsnit investerer mindst pr. indbygger. Og det er en forskel, som Steen Johansen bider mærke i.

- Jeg er ikke blind for, at kommunernes økonomi er presset, og at der venter benhård prioritering forude. Samtidig har jeg lyst til at sige, at besparelser på vedligehold af institutioner, plejehjem og trafikforhold er en kortsigtet løsning, som vil betyde store udskrivninger til reparationer i fremtiden. Derfor håber jeg, at bygge- og anlægsinvesteringer fremadrettet ligger højt på prioriteringslisten hos de fynske politikere, siger Steen Johansen.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Fyn Steen Johansen, telefon 26 12 52 62
Regional konsulent for DI Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17

Links

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye