Svinkløv Badehotel vinder prisen for årets bedste ret med fisk og skaldyr

Der var hård kamp mellem nogle af Danmarks bedste og dygtigste kokke om at vinde prisen Årets Ret med Fisk & Skaldyr. De nominerede kokke havde forinden præsenteret juryen for hver deres bud på en nyskabende ret med fisk og skaldyr.
Den. 28. november blev konkurrencen endelig afgjort, da spiseguiden White Guide – sammen med Landbrug & Fødevarer - havde inviteret Danmarks gastronomiske scene til deres årlige prisuddeling. Årets vinder af Landbrug & Fødevarers pris blev Svinkløv Badehotel med kokkene Emil Kirkegård og Oliver Bendi i spidsen
Til klapsalver rundt om i hele salen og omringet af deres kollegaer, modtog de stolte vindere prisen Årets Ret med Fisk & Skaldyr og vinderchecken på 20.000 kroner, som blev overrakt af Kenn Skau Fischer, administrerende direktør for Danmarks Fiskeriforening.
Selvom feltet var utrolig stærkt, gjorde vinderetten, som har sit udgangspunkt i jomfruhummer, sig alligevel bemærket hos den imponerede jury, der blandt andet sagde:
- Retten fremstår enkel, men overrasker med veludført kompleksitet og en vanvittig tilberedt jomfruhummer. Eksotiske, men genkendelige smage bidrager til en elegant brug af sødme og fedme. Det ubestridte hovedemne præsenteres uhørt skarpt og tilberedt. En stor ret.
Årets Ret med Fisk og Skaldyr, der er støttet af Danmarks Fiskeriforening PO og Partnerskabet for fisk og skaldyr, er med til at sætte stort fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr.
- Vi ved, at kokkene i hele landet elsker fisk og skaldyr og med denne konkurrence skabes en platform, hvor de dygtigste kan eksperimentere og spille med musklerne. Igen i år har interessen været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke fra hele landet, som har skabt tre innovative og velsmagende retter. Niveauet er uhørt højt, og det øgede fokus kan være med til at inspirere de danske køkkener til at lave og spise flere retter med fisk og skaldyr, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.
Årets Ret med Fisk og Skaldyr er dog ikke den eneste pris, som er blevet uddelt på Axelborg den. 28. november. Vinderen af Årets Ret med Gris blev også kåret. Her blev det Restaurant Resumé i Svendborg som løb med sejren. Derudover blev den nye pris Årets Ret med Økologisk Ost også kåret. Vinderen blev restaurant Formel B.
De øvrige nominerede til Årets Ret Fisk og Skaldyr 2022 var:
- Formel B, København V
- Okê, Ruths Hotel, Skagen
FAKTA
Om ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fire nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med fisk og skaldyr.
De 6 jurymedlemmer er:
- Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
- Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)
- Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
- Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
- Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
- Anders Nicolajsen (L&Fs seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise19.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.
Køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal vinder årets Cook Off 202515.5.2025 17:11:02 CEST | Pressemeddelelse
I forbindelse med Kantineprisen 2025 er vinderen af årets Cook Off nu fundet! I et stærkt felt af dygtige kantineteams var det køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal, der løb med sejren på Madens Folkemøde i de prestigefyldte bocuse d’Or køkkener.
Oplev øko-grisene og bliv klogere på dyrevelfærd13.5.2025 12:36:04 CEST | Pressemeddelelse
Søndag den 18. maj kl. 10-14 inviterer økologiske griseproducenter fra hele landet danskerne med helt ud på marken. Her kan alle nysgerrige opleve glade grise under åben himmel og få gode samtaler om det økologiske landbrug.
L&F: Positivt med en ulvehandlingsplan – men vi er ikke i mål endnu28.4.2025 14:30:51 CEST | Pressemeddelelse
Jeppe Bruus har netop fremlagt en ulvehandlingsplan, der blandt andet ændrer definitionen af en problemulv, så det bliver nemmere at regulere ulven i efter angreb bag ulvesikrede hegn. Det er positivt, at der kommer politisk handling, men Landbrug & Fødevarer ønsker, at der sættes hårdere ind over for ulve, når det kommer til forebyggende regulering.
Kantineprisen 2025: De tre nominerede kantiner er nu fundet24.4.2025 12:28:31 CEST | Pressemeddelelse
De tre nominerede til Kantineprisen 2025 er Normal A/S, Hedensted, TitanHus, København N og Søstrene Grene Import A/S, Aarhus I løbet af foråret vil juryen besøge kantinerne for at opleve deres daglige praksis og vurdere, hvordan ambitioner omsættes til smagfulde måltider.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum