DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF udpeger fire nye ungdomsdelegater til FN

Del
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har udpeget Danmarks fire nye ungdomsdelegater til FN. De kommende to år skal Jacob, Maria, Lise og Sofie repræsentere den danske ungdom på den store internationale scene til topmøder i FN og gå i dialog med danske unge om globale dagsordener som demokrati, klima, jobskabelse og ligestilling.

Siden 1972 har Danmark sendt ungerepræsentanter med den danske FN-delegation for at fremme unges stemme på den internationale arena. I dag er det DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, der administrerer ungdomsdelegatprogrammet på vegne af Danmark, og traditionen tro kan DUF nu offentliggøre fire nye ungdomsdelegater fordelt på tematikkerne: Demokrati og Partnerskaber, Faglært Uddannelse og Jobskabelse, Klima og Miljø samt Ligestilling og SRSR. De nye ungdomsdelegater, der skal repræsentere den danske ungdom, er:

  • Jacob Blasius bliver ny FN-ungdomsdelegat for Demokrati og Partnerskaber. Han er 25 år og fra Danske Studerendes Fællesråd.
  • Maria Bøge Blenstrup bliver ny FN-ungdomsdelegat for Faglært Uddannelse og Jobskabelse. Hun er 20 år og fra Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.
  • Lise Coermann Nygaard bliver ny FN-ungdomsdelegat for Klima og Miljø. Lise er 24 år og fra Dansk ICYE.
  • Sofie Larsen bliver ny FN-ungdomsdelegat for Ligestilling og SRSR (seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder). Sofie er 23 år og fra FDF.

De nye ungdomsdelegater tiltræder den 1. januar 2023 og er valgt i en periode på 2 år, hvor de skal arbejde sammen med de fire delegater, der fortsætter fra forrige periode.

Unge skal høres i globale beslutningsprocesser

Ungdomsdelegaterne har baggrund i og er indstillet af en række forskellige samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer. Men når de træder ind i rollen som FN- ungdomsdelegat, repræsenterer de ikke kun deres organisation, men den brede danske ungdom.

”I Danmark har vi en historisk ansvarlig ungdomsgeneration, der går op i globale emner som demokrati og klimahandling. Derfor er det afgørende, at vi har nogle stærke repræsentanter for den danske ungdom, der kan råbe verdens beslutningstagere op og sikre meningsfuld inddragelse og deltagelse af unge i FN-systemet. Det bliver de nye ungdomsdelegaters opgave de kommende to år,” siger forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, Christine Ravn Lund.

Om Danmarks Ungdomsdelegatprogram

Danmark sender årligt otte ungdomsdelegater til FN og andre multilaterale fora. Delegaterne er repræsentanter fra danske børne- og ungdomsorganisationer, som skal give unge en stemme i internationale beslutningsprocesser. FN-ungdomsdelegaterne bidrager også til formidling og forankring af globale dagsordner blandt danske unge gennem oplysningsaktiviteter. Læs mere om ungdomsdelegaterne her.

 
 
 

Billeder

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraply- og interesseorganisation for 80 samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer, sociale organisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye