EnerginetEnerginet

Energinet begynder forberedelserne til ny naturgasledning på Vestfyn

Del
Gasledningen skal omlægges på en 27 kilometer lang strækning mellem Nr. Aaby og Odense Vest for at gøre plads til den nye elektrificerede jernbane.

Energinet begynder nu forberedelserne til en ny naturgasledning på Vestfyn. Der ligger allerede en naturgasledning hen over Fyn, men den skal nu omlægges på en 27 kilometer lang strækning mellem Nr. Aaby og Odense Vest.

Årsagen er, at Folketinget har vedtaget at anlægge en ny, dobbeltsporet og elektrificeret jernbane på Vestfyn. Den gamle naturgasledning ligger i vejen for den nye jernbane, og Energinet skal derfor lægge en ny gasledning i jorden nord for den fynske motorvej.

Energinets projekt får hovedkvarter på en nedlagt landejendom på Store Landevej øst for Nørre Aaby. I begyndelsen af december begynder Energinets entreprenører at indrette arealerne med mandskabsvogne, parkeringspladser og en oplagsplads til gasrørene.

”Ejendommen på hovedvejen bliver vores hovedlagerplads for de store gasrør. Vi vil dog også etablere flere mindre arbejdspladser på strækningen. Gasrørene ankommer i løbet af januar og februar, og det vil naboerne kunne mærke i form af øget trafik med store lastbiler. Det egentlige anlægsarbejde skal efter planen begynde i foråret 2023, og da vil der igen blive trafik, når rørene skal køres ud til de steder, hvor de skal lægges i jorden,” siger Energinets projektleder Jakob Kjær.

”Vi fylder en del med vores anlægsarbejde, men vores ønske er, at det skal foregå i et godt samarbejde med lodsejere og naboer. Og vi lover at rydde pænt op efter os, når vi er færdige med at lægge den nye gasledning i jorden.”

Energinet er i dialog med de lodsejere, som får naturgasledningen på deres jord. Arkæologiske forundersøgelser er allerede i fuld gang på strækningen, så det inden anlægsarbejdet kan afgøres, om der er væsentlige fortidsminder, som berettiger en egentlig arkæologisk udgravning.

Vejdirektoratet er bygherre på projektet. Flytningen af naturgasledningen, som Energinet står for, er planlagt til at være færdig i 2024.

Yderligere oplysninger:

Ny Jernbane over Vestfyn gasomlægning

Projektleder Jakob Kjær
jkc@energinet.dk
Tlf. 20278086
vestfyn@energinet.dk 

Information om Energinet

Energinet
Energinet
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia

70 10 22 44http://www.energinet.dk/

Vi varetager samfundets interesser og ejer energiens "motorveje". Vi har ansvaret for at forsyne Danmark med el og gas, skabe fair konkurrence og fremme klimavenlige energiløsninger.

Følg pressemeddelelser fra Energinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energinet

Viking Link indviet: Forbindelsen har allerede tjent millioner18.4.2024 16:59:03 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 18. april blev der officielt ’trykket på knappen’ for verdens længste elkabelforbindelse, Viking Link mellem Danmark og Storbritannien. Energinets og britiske National Grids fælles investering på 13 milliarder kroner udgør en vigtig brik i den grønne omstilling af energisystemet. Forbindelsen giver store indtjeningsmuligheder på grøn strøm for danske elproducenter og større forsyningssikkerhed for danske forbrugere.

Hul igennem på verdens længste elkabel: Danmark sender grøn strøm til Storbritannien29.12.2023 16:17:34 CET | Pressemeddelelse

Verdens længste elkabelforbindelse, Viking Link, sendte her til eftermiddag de første elektroner af dansk grøn strøm direkte ud i engelske stikkontakter. Den 13 milliarder kroner store investering har taget knap 4 år at etablere og er den første fysiske forbindelse mellem de to lande. Viking Link udgør en vigtig brik i den grønne omstilling af vores energisystem - danske elproducenter kan sælge grøn strøm til et nyt, stort marked, og vi kan blive forsynet fra England, når det ikke blæser herhjemme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye