Fonden for Entreprenørskab

125.000 kr. til jyske studenterstartups: Aarhus-studerende vil redde parforhold med AI-kærlighedsværktøj

Del
125.000 kr. blev i dag uddelt som mikrolegater til 4 studenterstartups til Danish Entrepreneurship Festival. En af modtagerne vil redde flere parforhold med sin AI-kærlighedsværktøj Udover Mikrolegat deltog 54 hold i Idekonkurrencen for videregående uddannelser, hvor den bedste idé vandt 10.000 kr.
Joakim Habekost på scenen til Danish Entrepreneurship Festival
Joakim Habekost på scenen til Danish Entrepreneurship Festival

Miljøvenlige hudplejeprodukter, transportable fadøl og ikke mindst en AI, som foreslår handlinger til et bedre og nemmere parforhold. Det var nogle af de idéer, der i dag modtog Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegater foran 3.600 tilskuere til Danish Entrepreneurship Festival i Messe C, Fredericia.

I alt fik 4 studenterstartups støtte via Mikrolegat, som er fondens støttemidler til startups på videregående uddannelser. Samlet set blev der uddelt lige under 125.000 kr.

En af deltagerne, der fik et Mikrolegat, var Joakim Mandrup Habekost fra Aarhus Universitet. Han vil redde flere parforhold med et AI-værktøj, der foreslår gode handlinger til at forbedre parforholdet.

"Der er jo desværre et stort marked for at hjælpe folks parforhold. Så jeg er selvfølgelig virkelig glad for at have fået penge til at arbejde videre med det her AI-værktøj," siger Joakim Habekost umiddelbart efter at have trådt ned fra den store scene i Messe C.

Konkret går løsningen ud på, at begge parter i forholdet starter med at udfylde et spørgeskema, som giver AI'en indsigt i parholdet ud fra begge parters synspunkt. Herefter kommer den med anbefalinger til gode ting, man kan gøre for hinanden. 

Joakim Habekost mission er ganske enkelt at skabe bedre parhold, fordi han, som han selv siger, kommer fra en kernefamilie, som han senere fandt ud af, er en større og større sjælenhed. Det vil han gøre noget ved.

"Alle undersøgelser peger på, at det går værre og værre for parholdene. Det håber jeg på at kunne gøre noget ved, og nu har jeg fået et rygstød til at videreudvikle teknologien," siger han.

Før uddellingen havde Joakim Habekost og de andre studerende fra videregående uddannelser pitchet direkte foran et panel af eksperter, som efterfølgende skulle vurdere, om deres idé skulle modtage et Mikrolegat. 

Mikrolegat-modtagerne er:

1Moment, UCN, Aalborg – 25.000 kr.
Kort om idé: Deres idé er om udvikling og salg af hudpleje. Deres produkter er unisex, men de har mest fokus på det mandlige segment. Alle deres produkter kommer til at indeholde deres egen særlige miljøvenlige løsning.

BE-RET, Aalborg Universitet – 25.000 kr.
Kort om idé: BE-RET vil skabe unikke museumsoplevelser for børnefamilier. De vil hjælpe museer ved at sætte fokus på fornyelse og eventuel forbedring af allerede eksisterende udstillinger. Det vil de gøre ved at designe og udvikle oplevelser, der består af aktiviteter og opgaver i udstillingerne, som vil invitere til at refleksion efter at have besøgt museet.

Hanen, DTU – 25.000 kr.
Kort om idé: Idéen er et kompakt og transportabelt fadølssystem, der gør det muligt uafhængigt af bryggeri at tilslutte det på alle typer af fustager. Man kan bruge systemet uden behov for en stikkontakt eller tunge og omfattende tilslutninger.

Habekost Ventures, Aarhus Universitet – 49.627 kr.
Kort om idé: Idéen er en app med verdens første AI, der kan komme med forslag til handlinger i forhold. Denne AI vil være arbejde ud fra forholdets kontekst og situation. Den primære funktion vil være at give et forslag til en handling til hver partner i forholdet. Håbet er, at det vil være et ressourcestærkt værktøj, hvis mål er at gøre langvarige forhold nemme, sjove og spændende.

Vinder af idekonkurrence for videregående uddannelser

Udover Mikrolegater til studenterstartups deltog også 54 hold fra syv forskellige videregående uddannelser (Erhvervsakademi Aarhus, SIMAC, UCN, VIA, Absalon, Zealand, UCL) i Idékonkurrencen for videregående uddannelser, som Innovationsfonden sponsorerer.

Den bedste ide kom fra Professionshøjskolen Absalon og holdet Team UNI, som vandt 10.000 kr. i præmie for deres idé til at skabe en bedre og mere værdig mulighed for patienter, når de skal række ud og kalde efter en sygeplejerske. Normalt skal man række ud efter en rød snor, og det er ikke altid, det er muligt for patienten. 

De vil i stedet for lave et armbånd, hvor der er tilføjet en tilkaldeknap, og hvor der er en chip i armbåndet.

"Vi er så glade for at have vundet prisen. Det er en reel udfordring derude, at man som patient kan have problemer med at række ud efter den råde snor, så det er en skøn bekræftelse i, at vi har en god idé, siger Birthe fra holdet. 

Idékonkurrencen er for helt nye idéer, som de studerende har arbejdet på i dette skoleår. Til Idékonkurrencen kan de få træning i at pitche deres idé samt sparring og feedback på deres idé fra eksterne erhvervsfolk og eksperter fra den offentlige sektor. De studerende kan bruge feedbacken til at arbejde videre med deres idé.

Udover konkurrencerne for videregående uddannelser deltog også elever og studerende fra grundskolen og ungdomsuddannelserne i konkurrencer til Danish Entrepreneurship Festival. I alt besøgte 3.600 festivalen i løbet af dagen.

Foto: Claus Lillevang

Kontakter

1Moment
Personer: Michael Petersen, Steffen Andersen, Luciana Valentina og Daniel T. Stroh
Mail: michael93petersen@gmail.com
Tlf. nr.: 28290993


BE-RET
Personer: Ditte Diana Grøndal Hansen og Cecilie Knop Lund
Mail: dittehansen@be-ret.dk
Tlf. nr.: 27826254


Hanen
Person: Jonas Filstrup Gissel
Mail: s190571@dtu.dkHabekost Ventures
Person: Joakim Mandrup Habekost
Mail: joakim.habekost@gmail.com
Tlf. nr.: 23239019

Billeder

Joakim Habekost på scenen til Danish Entrepreneurship Festival
Joakim Habekost på scenen til Danish Entrepreneurship Festival
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye