Lægeforeningen

Ledende Esbjerg-overlæge vinder Årets Oscar for at sikre trygge rammer for fremtidens læger

Del
Årets vinder af Lægeforeningen Syddanmarks uddannelses- og kollegialitetspris – også kendt som ’Årets Oscar ’– er Torben Knudsen, ledende overlæge, forskningsleder, klinisk professor og ikke mindst en af de centrale kræfter bag den nye kandidatuddannelse i medicin på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov

”Torben brænder for at tage bedst muligt imod de nye medicinstuderende og at give dem en uddannelse, der klæder dem ordentligt på til lægearbejdet. Torben og hans kolleger har lyttet til hvad der optager nutidens medicinstuderende, og det har de taget udgangspunkt i da de byggede den nye kandidatuddannelse op,” siger Josephine Duevang Rathenborg, der er formand for Lægeforeningen Syddanmark.

Torben Knudsen er blevet indstillet til prisen af flere af sine kolleger på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. I indstillingen skriver de blandt andet, at han ’har ydet en formidabel, langvarig og fokuseret indsats gennem flere år for udvikling og implementering af kandidatuddannelsen i medicin på Sydvestjysk Sygehus.’

Et varmt og inkluderende menneske
I indstillingen lyder det videre, at Torben Knudsen er et varmt og inkluderende menneske, som ser og hører sine kollegaer, og at han er en person, der kan få sine omgivelser til at blomstre og lykkes.

Lægeforeningen Syddanmarks formand og bestyrelse var tidligere i år på besøg på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, da man var i fuld gang med at forberede den nye kandidatuddannelse i medicin. Beskrivelsen af Torben Knudsen i indstillingen kan Josephine Duevang Rathenborg derfor kun nikke genkendende til:

”Torben Knudsen berettede med stor passion om, hvordan hele sygehuset var i gang med at forberede sig til den nye uddannelse. Han har arbejdet benhårdt for sikre trygge rammer under uddannelsen for fremtidens læger i Region Syddanmark,” siger formanden for Lægeforeningen Syddanmark.

Hun peger på at nogle medicinstuderende oplever en faglig usikkerhed eller ensomhed under studiet. Det har man i opbygningen af uddannelsen blandt andet imødekommet ved at hver studerende bliver tilknyttet en stamafdeling i ”mesterlære” under uddannelsen, så de har en fast base hele vejen igennem.

”Det viser tydeligt at Torben Knudsen og hans kolleger har en sund erkendelse af, at uddannelsen ikke kun består af det kliniske arbejde, men at den skal ruste de studerende til selve lægegerningen,” siger Josephine Duevang Rathenborg.

Om Lægeforeningen Syddanmarks uddannelses- og kollegialitetspris: Prisen uddeles for 13. gang af Lægeforeningen Syddanmarks bestyrelse, og der var i år 16 indstillede kandidater til prisen. Prisen uddeles til en person, afdeling eller praksis, som har ydet en ekstra indsats for uddannelse eller fremme af god lægekultur i regionen.

Om Torben Knudsen: Torben Knudsen er cand. med. 1985, ph.d. 1990 og dr.med. 1995. Alle titler er erhvervet ved Syddansk Universitet.

Blev i 2002 ansat som overlæge med medicinsk gastroenterologisk afdeling, Sydvestjysk Sygehus.

Blev i 2009 ansat som koordinerende forskningsleder og klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning - Sydvestjysk Sygehus, og i 2021 udnævnt til klinisk professor i mave- og tarmsygdomme i 2021, samme sted.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Download
Torben Knudsen Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen Fotograf: Palle Peter Skov
Download
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Download

Information om Lægeforeningen

Lægeforeningen
Lægeforeningen
Kristianiagade 12
2100 København Ø

+45 3544 8500https://www.laeger.dk/laegeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Johan Reventlow er genvalgt som formand for Lægeforeningen Sjælland7.2.2024 15:36:23 CET | Pressemeddelelse

Den siddende formand for Lægeforeningen Sjælland, Johan Reventlow, er blevet genvalgt. Johan Reventlow er praktiserende læge, og som genvalgt formand ser han frem til det fortsatte politiske arbejde for læger i regionen: "Jeg ser frem til at forsætte det gode politiske arbejde i Lægeforeningen Sjælland. Mit ønske er, at vi fortsat kan bidrage til udviklingen af Sundhedsvæsenet i Region Sjælland. Vi har i regionen store udfordringer, og det er vigtigt at såvel rekruttering til speciallæge og uddannelsesstillingerne styrkes, for at udligne den store ulighed der er i regionen,” siger Johan Reventlow. Johan Reventlow arbejder som praktiserende læge i en delepraksis i Slagelse, og er praksiskonsulent i Slagelse Kommune og på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han har derfor en bred kontaktflade til sundhedsvæsenet i regionen. ”Lægeforeningen Sjælland holder to årlige dialogmøder med regionsrådets medlemmer, hvor vi drøfter aktuelle sundhedspolitiske temaer, er vigtige for at skabe en f

Mark Krasnik er genvalgt som formand for Lægeforeningen Hovedstaden16.1.2024 08:02:00 CET | Pressemeddelelse

Overlæge Mark Krasnik, der har været formand for Lægeforeningen Hovedstaden siden 2023, er netop blevet genvalgt. Mark Krasnik arbejder til dagligt på Rigshospitalet, og sideløbende med sit lægefaglige virke har han været fagpolitisk aktiv i mange år. ”Jeg ser frem til mit videre politiske arbejde, hvor jeg blandt andet vil have fokus på det sammenhængende sundhedsvæsen, samt digitaliseringens rolle som værktøj til at forbedre samarbejdet mellem aktørerne. I Lægeforeningen Hovedstaden kommer vi også til at følge arbejdet med en ny lokal psykiatriplan tæt, så vi kan sikre, at de lægefaglige stemmer bliver hørt,” siger Mark Krasnik. Mark er 72 år og bor på Østerbro med sin hustru Marianne.

Lægeforeningen: Nye anbefalinger til patientklagesystemet er en stor sejr11.1.2024 09:02:29 CET | Pressemeddelelse

I en række nye anbefalinger til, hvordan patientklagesystemet skal indrettes fremover, lægges der op til et system, som fremmer læring i sundhedsvæsenet i højere grad end det nuværende klagesystem. Det betyder, at der i langt større udstrækning vil være fokus på at sikre læring af fejl i sundhedsvæsenet som helhed samt på det samlede forløb, patienterne har haft, fremfor fokus på fejl hos enkeltpersoner.

Gitte Anna Madsen er genvalgt som formand for Lægeforeningen Midtjylland19.12.2023 13:40:56 CET | Pressemeddelelse

Gitte Anna Madsen, der har været formand for Lægeforeningen Midtjylland siden 2019, er netop blevet genvalgt som formand. Gitte Anna Madsen er speciallæge i lungemedicin, hun er ledende overlæge på Regionshospitalet Horsens, og hun har tidligere været fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på AUH. Sideløbende med sine ledelsesopgaver i lungemedicin har hun stadig en stor del klinisk arbejde, så hun ser fortsat mange lungepatienter i det daglige. Lægedækning, lighed i sundhed og værdige forhold i psykiatrien er fortsat mærkesager for Gitte Anna Madsen. Som formand for Lægeforeningen Midtjylland er hun en stærk og faglig lægestemme i den regionale sundhedspolitik, hvor hun senest har markeret sig skarpt i forhold til Region Midtjyllands kapacitetsudfordringer og spareplaner. Gitte Anna Madsen bor i Aarhus med sin kæreste, er 46 år gammel og har tre børn. I fritiden bader hun i havet året rundt, hygger med børnene og drikker gerne rigtig god kaffe.

Josephine Duevang Rathenborg er genvalgt som formand for Lægeforeningen Syddanmark19.12.2023 13:31:16 CET | Pressemeddelelse

Josephine Duevang Rathenborg, der har været formand for Lægeforeningen Syddanmark siden 2019, er netop blevet genvalgt som formand. Hun er til dagligt hoveduddannelselæge i urologi på OUH, og hun har været i repræsentantskabet for Yngre Læger i Region Syddanmark siden 2015. Som formand for Lægeforeningen Syddanmark arbejder hun blandt meget andet for at skabe et godt lægekollegialt fællesskab med en vision om at repræsentere en samlet lægestand i regionen, og hun har i sit virke været en markant stemme i regionens sundhedspolitiske debat. Josephine Duevang Rathenborg er 39 år, bor i Odense, er gift og har to børn - en dreng på 12 år og en pige på 8 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye