ATP

Danskerne har milliarder til gode i feriepenge – tjek borger.dk

Del
741.000 danskere har sammenlagt 3,7 mia. feriepenge til gode for ferieåret 2021/2022. Det er en god idé at tjekke, om du har feriepenge til gode på www.borger.dk/bestil-feriepenge. Har du feriepenge til gode, skal du holde ferien inden den 31. december 2022.
Foto: ATP's hovedsæde i Hillerød
Foto: ATP's hovedsæde i Hillerød

FerieKonto, der administreres af ATP, sendte i efteråret 1,4 millioner breve til danskere, der har feriepenge til gode for ferieåret 2021/2022. En stor del af feriepengene er allerede udbetalt, men knap halvdelen har fortsat ferie til gode, som de skal holde inden d.31.december 2022.

De 3,7 mia. kr., som danskerne har til gode, er penge, der potentielt lander på et tørt sted i en dyr juletid, hvor inflation og udgifter er på himmelflugt.

De 741.000 danskere, der endnu ikke har bestilt deres feriepenge, er timelønnede lønmodtagere og fratrådte funktionærer, der enten har skiftet job eller nu er ledige. De har tilsammen optjent 3,7 mia. i feriepenge, som de kan få udbetalt, hvis de holder ferie og bestiller pengene på borger.dk”, siger koncerndirektør Anne Kristine Axelsson.

Om årsagen til, at der fortsat er milliarder til gode, siger Anne Kristine Axelsson: ”Det er svært at sætte en finger på, hvad der præcist er årsagen til, at der stadig er så mange, der ikke har bestilt deres feriepenge. Forventningen er, at der vil blive bestilt en del feriepenge i forbindelse med julen, men erfaringen er, at langt fra alle feriepenge bliver bestilt. Derfor opfordrer vi kraftigt til, at man tjekker, om man skulle have feriepenge til gode. Når det er sagt, vil der også være lønmodtagere, der er forhindret i at holde ferie, som har mulighed for at få overført ferien næste år." 

Man kan bestille sine feriepenge og læse mere på www.borger.dk/ferie.

Fakta

  • Der er 3,7 mia. kr. i feriepenge, der endnu ikke er bestilt.
  • Det er feriepenge for ferie, der skal afholdes inden den 31. december 2022
  • Ca. 741.000 danskere har feriepenge til gode
  • www.borger.dk/bestil-feriepenge kan man se, om man har feriepenge til gode.

Hvad sker der med de feriepenge, der ikke bliver bestilt?

Hvis man har afholdt ferie i ferieåret 2021/2022, men ikke har bestilt sine feriepenge, kan man bestille dem indtil den 30. september 2023. Herefter bliver feriepengene overført til en feriefond.

Nøgleord

Kontakter

For mere information, kontakt presserådgiver Trine Fruergaard, tlf.: 28 97 92 30, mail: trfr@atp.dk

Billeder

Foto: ATP's hovedsæde i Hillerød
Foto: ATP's hovedsæde i Hillerød
Download
Foto: koncerndirektør i ATP Anne Kristine Axelsson / ATP Presse
Foto: koncerndirektør i ATP Anne Kristine Axelsson / ATP Presse
Download

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 677 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye