Bonzer

Dansk virksomhed sætter fokus på alternativ rekruttering

Del
Der er i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft i Danmark, viser tal fra Dansk Industri. En del af løsningen skal findes i alternativ rekruttering, mener den danske virksomhed Flowering, hvis medarbejderstab består af 40% udsatte borgere.

Den nuværende mangel på arbejdskraft er massiv, viser tal fra dansk industri.

Det er et problem for de danske virksomheder, der ikke kan producere og omsætte lige så optimalt, som de ellers gerne ville. 

Det kan være en udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft på deltid. Det mener Johan Vang Wildt og Artin Hodanloo, som står bag Flowering, der fremmer bæredygtighed indenfor blomsterindustrien 

Løsningen på dette skal findes i alternativ rekruttering. Virksomheden Flowering tror på, at aktivering ikke bare er billig arbejdskraft for virksomhederne. Med de rigtige forhold kan man nemt udvikle kompetencer hos de mennesker, de ansætter.

“Det har vist sig, at alternativ rekruttering er en fantastisk vej til at finde højt kvalificeret arbejdskraft på deltid”, Johan Vang Wildt. 

Socialt ansvar og øget vækst går hånd i hånd

Flowering oplevede stor succes med deres alternative rekruttering, og i dag består deres medarbejderstab af 40% udsatte borgere. Alternativ rekruttering får medarbejdere til at blomstre og virksomheder til at vækste. 

“Vores virksomhed vokser, og det gør vores behov for fuldtids-og deltidsmedarbejdere også”, Artin Hodanloo.

Han peger på, at man gennem fleksible arbejdstider, kan skabe de nødvendige rammer, hvorunder udsatte ledige kan skabe værdi – både for virksomhedens bundlinje, men især for de enkelte individers selvforståelse. Det gør Flowering blandt andet med 6 faser i deres Flowering Academy, hvor medarbejderne bliver fortrolige med teknikkerne inden for blomsterpakning, blomsterbinding samt teoretisk viden om blomsterbranchen. 

Flowering samarbejder med Væksthuset med at hjælpe borgere, som har behov for ekstra støtte, i job. Indtil videre har Flowering hjulpet mange udsatte borgere på rette vej.

“I takt med, at vi efterhånden har gjort brug af alternativ rekruttering i længere tid, har vi erfaret, at det også er en god kanal til at finde arbejdskraft helt generelt set”, udtaler Johan Vang Wildt. 

Opråb: Glem fordomme og se mennesket bag

Der er mange fordomme omkring udsatte ledige, mener Johan Wildt. Mange arbejdsgivere undgår helt alternativ rekruttering, fordi de er bange for at få umotiverede og illoyale medarbejdere. Det vil dog bygge endnu flere barrierer op, mener de.

I den forbindelse mener Flowering, at man skal glemme fordomme og se på menneskene bag.

“Det er absolut essentielt, at man som arbejdsgiver ikke tænker, at det blot er en vej til billig arbejde”, udtaler Johan Wildt og fortsætter, “Som arbejdsgiver skal man gå ind i alternativ rekruttering med ambitionen om at opkvalificere og udvikle kompetencer, ved at tænke ud af boksen. Det kan være at fokusere på hybride arbejdspladser og fleksible arbejdstider, som i højere grad afspejler fremtidens arbejdsmarked”. 

På den måde imødekommer man også bedst stigmatiseringer mod de personer, der ikke passer ind i de konforme arbejdsrammer, erfarer de. 

Flowering sætter social bæredygtighed på dagsordenen

Ildsjælene bag Flowering giver ikke blot en hjælpende hånd til dem, der måske ikke passer ind i det konforme arbejdsmarked. De kæmper hver dag for at gøre en forskel - ikke blot for at bekæmpe blomsterspild, men også for at støtte og sikre bedre rettigheder for blomsteravlerne.

I fremtiden vil Flowering gerne være en stemme i den offentlige debat og tage nuværende problemstillinger med arbejdskraft. Derfor har virksomheden været til stede ved Erhvervspanel 2022 i Rudersdal Kommune, men har også indført adskillig tiltage, der støtter samfundet - som donationen til Dansk Kvindesamfunds ligestillingsarbejde, og samarbejdet med Plan Børnefonden i kampen for piger rettigheder i Øst- og Vestafrika. Dette kulminere, da Flowering blev nomineret til landskåringen i den fornemme EY Entrepreneur of the Year-pris i kategorien Social Entrepreneurship - future impact, for deres fokus på bæredygtig innovation.

Kontakter

Billeder

Information om Bonzer

BonzerOm Flowering

Flowering er en dansk virksomhed fra 20202, som er stiftet af Johan Vang Wildt og Artin Hodanloo. Flowering er et nytænkende blomsterkoncept, der som de eneste i Danmark modvirker overproduktionen af udenlandske blomster. Vores buketter er bundet af håndplukkede overskudsblomster i højeste kvalitet

 

Følg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye