sundhed.dk

Ny undersøgelse: Sundhed.dk ligger i top på brugertilfredsheden hos danskerne

Del
Danskerne omfavner i stor stil de mange digitale sundhedsløsninger fra sundhed.dk. Det viser den årlige ”IT i praksis”-rapport fra Rambøll og Dansk IT, der slår fast, at sundhed.dk ligger i toppen, når det gælder brugernes tilfredshed.

'En ny meningsmåling rangerer brugernes tilfredshed med de større offentlige digitale servicetilbud, og sundhedsservices som sundhed.dk ligger højest med 67 pct. af brugerne, der synes løsningerne er gode.'

Sådan står der i dag i en artikel fra it-mediet Version 2, der baserer sig på en ny meningsmåling, foretaget i forbindelse med udarbejdelsen af Rambøll og Dansk IT’s årlige ”IT i praksis”-rapport. Undersøgelsen måler bl.a. brugen af og tilfredsheden med de større offentlige digitale servicetilbud.

Næsten ni ud af ti danskere bruger de digitale servicetilbud på sundhedsområdet, og i undersøgelsen ligger sundhed.dk helt i top på brugertilfredsheden sammen med en række af de andre offentlige sundhedsservices.

For sundhed.dk’s bestyrelsesformand Lars Gaardhøj er undersøgelsens resultat meget tilfredsstillende og et stærkt pejlemærke for, at sundhed.dk er på rette kurs.

”I forvejen sætter vi brugeren i centrum i alt, hvad vi laver. Men når andre også bekræfter, vi er på rette vej, så kan man da ikke undgå at blive glad”, siger han.

Brugeren i centrum

I gennemsnit har der i 2022 været over ni millioner månedlige besøg på tværs af sundhed.dk og appen MinSundhed. Selv om årets første måneder stadig var præget af en vis COVID-19-relateret trafik, har besøgstallet alligevel opretholdt et højt niveau også efter COVID-19. Tallene bekræfter, at sundhed.dk for længst er blevet det sted, hvor danskerne kommer for at få overblik over deres sundhedsdata.

Og med resultatet af Rambøll og Dansk IT’s undersøgelse er der yderligere grobund for også fremover at fokusere på brugeroplevelsen, mener Lars Gaardhøj.

”Vores rolle er at tilbyde danskerne hjælp til og overblik over deres egen sundhed. Det gør vi bedst, hvis brugervenligheden også følger med, og derfor har vi selvfølgelig et stort fokus fortsat på at optimere den del af sundhed.dk. Vi har blandt andet oprettet et brugerpanel, hvor man kan komme med input til både projekter og til sundhed.dk generelt. Derudover foretager vi hvert år en række forskellige brugerundersøgelser og bruger resultaterne derfra til at blive klogere på, hvordan vi bedst muligt fortsætter med at optimere vores løsninger så de er nemme for alle at anvende og navigere i” siger han.

Nøgleord

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum