Det Kongelige Teater

Legater til kunstnere i Den Kongelige Opera og Det Kongelige Kapel

Del
Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards legat og Kgl. Kammersanger Otto Steenberg og hustru Vita Steenbergs studie- og rejselegat er uddelt til to kunstnere ved Den Kongelige Opera og Det Kongelige Kapel.
Foto: Det Kongelige Teater
Foto: Det Kongelige Teater

Det Kongelige Kapels bestyrelse har uddelt Holger Bruusgaards legat 2022 til to fremragende kunstnere ved Det Kongelige Teater. Legatet er et hæderslegat, der består af to legatportioner af 30.000 kr. Årets to prismodtagere er Clara Cecilie Thomsen, sopran i Den Kongelige Operas solistensemble og Rixon Thomas, soloengelskhornist og oboist i Det Kongelige Kapel.

Clara Cecilie Thomsen er desuden årets modtager af Kgl. Kammersanger Otto Steenberg og hustru Vita Steenbergs studie- og rejselegat på 30.000 kr. 

Om Clara Cecilie Thomsen
Clara er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet, og medlem af Den Kongelige Operas solistensemble siden august 2021. Clara er et ungt medlem af solistensemblet, som har vist både scenisk karisma og stor musikalitet. På Det Kongelige Teater har hun blandt andet sunget roller som Nattens Dronning i skuespillet Amadeus, Donna Anna i Mozarts Don Juan, Clorinda i Rossinis Askepot og Moira i Ruders' The Handmaid's Tale. Senere i sæsonen kan hun opleves i Mozarts Così fan tutte, der skal på turné rundt i Danmark. Udover det har Clara optrådt flere steder i Europa, og hun er aktiv som solist i kantater og passioner. Clara har modtaget priser som Årets Opera Talent, Leonié Sonnings Talentpris og Anmelderingens Talentpris og Aalborg Operapris.

Om Rixon Thomas
Rixon er medlem af Det Kongelige Kapel og har været kgl. kapelmusicus (kapelnummer 1043) siden 2007. Rixon er oprindelig fra Australien og uddannet fra Sydney Conservatorium of Music, efterfulgt af fastansættelser i Sydney Symphony, New Zealand Symphony og Copenhagen Phil. Rixon Thomas er højt værdsat for sit store musikerskab og sine smukke soli, som han til enhver tid præsterer med stor klangskønhed og på højeste niveau. Et af højdepunkterne var soloen i Tristan og Isolde i sæson 2019/2020, som han spillede spillet oppe fra loftet, højt over orkestergraven, og som førte ham til Bayreuther Festspiele i sommeren 2022. Rixon Thomas er desuden medlem af Australian World Orchestra, og han er aktiv som underviser verden over.

Om Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards legat
Holger Bruusgaard var baryton og ansat på Det Kongelige Teater i en lang årrække, hvor han blev udnævnt til Kongelig Kammersanger. Han forlod Det Kongelige Teater i 1938, og da hans hustru året efter døde, trak han sig helt tilbage fra musiklivet. Ægteparret efterlod sig ved testamente en stor formue til kommende generationer af musikere og sangere, kaldet ’Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat’. Legatet uddeles én gang årligt til to kunstnere. I fundatsen står, at renterne skal deles mellem en musiker med udviklingsmuligheder fra Det Kongelige Kapel og en ung sanger, hvor der tages mest muligt hensyn til stemmens skønhed.

Om Kgl. Kammersanger Otto Steenberg og hustru Vita Steenbergs studie- og rejselegat
Steenbergfondet uddeler et legat hvert år. ”Tildeling af legatet foretages på følgende måde: Operaen modtager et legat i lige år. Skuespillet modtager et legat i ulige år. Hver anden gang, der uddeles et legat til henholdsvis Operaen og Skuespillet, uddeles til en herre, og hver anden gang uddeles til en dame. Legatets formål er at fremme mulighederne for videreudviklingen og videreuddannelse af operasangerinder, operasangere, skuespillerinder og skuespillere ved Det Kongelige Teater og medlemmer af Opera og Skuespilforeningen samme sted. Legatet skal fortrinsvis ydes til yngre kunstnere ved Det Kgl. Teater.”

Kontakter

Billeder

Foto: Det Kongelige Teater
Foto: Det Kongelige Teater
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum