OK

Kulden nærmer sig: Sådan gør du nemt varmeregningen mindre

Del
Opvarmningen af boligen står typisk for cirka 50 procent af det samlede energiforbrug for en dansk gennemsnitsfamilie. Det er derfor en af de større omkostninger i budgettet, men med små justeringer kan du spare en del penge på varmeregningen

Årets koldeste måneder nærmer sig, og dermed bliver det også dyrere at varme sin bolig op. Det kan ses på varmeregningen, som dog kan blive mere opmuntrende at kigge på, hvis du følger en række ret simple råd.

”Det kan virke som små gevinster, men hvis du følger bare et par af rådene, bliver det faktisk til mange penge hen over et år. Er du ud over varmen også opmærksom på dit elforbrug, så begynder det virkelig at kunne ses på kontoen,” siger Michelle Dall Nørgaard, der er produktchef for el og naturgas hos energiselskabet OK.

Sænk temperaturen

Først og fremmest kommer du langt med en lidt lavere temperatur i dine rum. Én grad lyder ikke af meget, men hvis du sænker temperaturen bare en enkelt grad i hele huset, så sparer du faktisk cirka fem procent på varmeregningen.

”Her er der mange penge at hente, og de færreste vil mærke én grads forskel. Hvis man får det koldt, kan man altid tage lidt ekstra tøj på. Af hensyn til fugt skal temperaturen dog ikke under 18 grader. Hvis du vil gøre én ting, så start her,” lyder det gode råd.

Hvis du styrer rumtemperaturen med termostater, så overvej også at indstille dem ens. På den måde modarbejder termostater med forskellige indstillinger ikke hinanden.

”Og derudover er det en god idé at lukke døren mellem de rum, hvor du ønsker forskellig temperatur – det kunne fx være et lidt lunere badeværelse,” siger Michelle Dall Nørgaard.

Gardiner og korte bade

Næste tip er også ganske simpelt. Hvis du trækker gardiner og persienner for om aftenen og natten, er det med til at forhindre varmetab gennem vinduerne. Træk dem fra igen om dagen for at få så meget lys og varme ind som muligt.

Hvis du virkelig vil spare penge, så kig på dine badevaner. For selvom varme bade er ganske rare, så kan du spare mange penge ved at forkorte dem nogle minutter. Det giver en væsentlig besparelse hen over et år, siger Michelle Dall Nørgaard.

Ifølge Energistyrelsen kan en familie på fire personer spare omkring 6.000 kroner om året ved at korte sine bade med 2 minutter om dagen.

Det kan også være en god idé at anskaffe sig en vandbesparende bruser, der bruger væsentligt mindre vand end en almindelig. Gode sparebrusere sørger endda for, at du ikke kan mærke, at du bruger mindre vand.

Service på din varmekilde

Et sidste råd er at give din varmekilde et serviceeftersyn – uanset om det er varmepumpe, gas- eller oliefyr. Regelmæssige eftersyn sørger for, det hele kører som det skal og sparer dig for en del penge i længden.

Følger du nogle af disse tips, så er du ikke alene. Energistyrelsen har lavet en undersøgelse, der viser, at en stor del af danskerne har fokus på at spare for tiden.

Undersøgelsen viser, at 6 ud af 10 danskere forventer at skrue ned for varmen denne vinter sammenlignet med sidste vinter. Derudover forventer 7 ud af 10 at skære ned på el-forbruget sammenlignet med sidste år.

Ifølge undersøgelsen vil:

- 80 procent skrue ned for varmen for at spare penge.

- 50 procent skrue ned for at mindske Danmarks afhængighed af russisk energi.

- 43 procent skrue ned for at gøre noget godt klimaet og miljøet.

- 35 procent skrue ned for at bidrage til at Danmarks energiforsyning ikke kommer under pres.

Nøgleord

Kontakter

Kristoffer WeibelKommunikationskonsulent

krwe@ok.dk

Billeder

Information om OK

OK
OK
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J

70 10 20 33https://www.ok.dk
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. 
  • OK omfatter mere end 670 tankstationer, mere end 200 vaskehaller samt 80 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, e-mobilitet, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • OK har tre biogasstationer og lægger desuden tankstationer til fire af Everfuels brint-tankanlæg

Følg pressemeddelelser fra OK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye