Bryggeriforeningen

Risiko for lukning af bryggerier stiger

Del
De høje priser på energi og råvarer presser de danske bryggerier så meget, at deres frygt for at måtte lukke er steget de seneste måneder. Samtidig tilkendegiver langt de fleste bryggerier, at de ikke kan klare sig uden strøm i to timer – et scenarie som indgår i Energistyrelsens nødplan for vinteren.

Der tegner sig et dystert billede af situationen for de danske bryggerier i en medlemsundersøgelse foretaget af Bryggeriforeningen.

Næsten to ud af tre af de deltagende 36 bryggerier svarer, at der er risiko for, at de må lukke. Dermed er der i løbet af sommeren og efteråret blevet flere bryggerier, der føler sig truet af lukning – i juni 2022 tilkendegav lidt mindre end halvdelen af bryggerierne, at der var risiko for at måtte lukke. Under corona-krisen var frygten for at skulle dreje nøglen om langt lavere.

”Heldigvis svarer de fleste bryggerier, at risikoen er lille. Men vores medlemmers respons på undersøgelsen tyder på, at vi går ind i en vinter, som næppe alle mikrobryggerier overlever. De kæmper desværre ikke kun ligesom alle andre med de ekstreme priser på energi, men skal også betale mange gange normalprisen for råvarerne til ølbrygning. Og så sker dette på et tidspunkt, hvor mange bryggerier i forvejen er dybt i knæ på grund af corona-krisen, der lukkede for salget til barer og caféer i lange perioder”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen.

Hele tre ud af fire medlemmer tilkendegiver, at den nuværende situation med meget høje energi- og råvarepriser er værre end under corona-nedlukningen. Hvert femte medlem mener, at den aktuelle situation er lige så slem som under coronaen, mens kun 6% finder, at corona-nedlukningen var værst.

For at klare sig igennem krisen har over halvdelen af Bryggeriforeningens medarbejdere enten fyret medarbejdere eller forventer at gøre det.

Den økonomiske situation for de danske bryggerier kan blive væsentligt forværret, såfremt Energistyrelsen gennemfører de to-timers lukninger af strømforsyningen, som kan blive en realitet, hvis Danmark mangler strøm i løbet af vinteren, eksempelvis som følge af en unormalt kold vinter og lange vindstille perioder. Kun ca. hvert fjerde bryggeri kan klare sig uden strømforsyning i dagtimerne i to timer eller længere.

---

Se venligst spørgsmål og svar herunder.

Hvor stor er risikoen for, at I må lukke virksomheden?

 

Juni 2022

 

Oktober 2022

Ingen

52%

 

36%

Lille

39%

 

47%

Middel

6%

 

14%

Høj

3%

 

3%

Meget høj

0%

 

0%

I alt

100%

 

100%

Er den aktuelle situation med høje energi- og råvarepriser værre end nedlukninger under Corona-krisen?

Ja, den aktuelle situation er værst

 

                 75%

Nej, den aktuelle situation og Corona-nedlukn. var lige slemme

 

                 19%

Nej, Corona-nedlukningerne var værst

 

                   6%

I alt

 

               100%

Har I afskediget eller forventer I at afskedige medarbejdere pga. stigende energi- og råvarepriser?

Ja, 10% eller mere af de ansatte

 

         31%

Ja, under 10% af de ansatte

 

         17%

Nej

 

         53%

I alt

 

       100%

Hvor længe kan I klare jer uden strømforsyning i tidsrummet kl. 8-17

0 timer

 

              56%

1 time

 

              17%

2 timer

 

                8%

4 timer

 

              11%

9 timer

 

                8%

I alt

 

            100%

Nøgleord

Information om Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen
Bryggeriforeningen
Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V

7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/

Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.

Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye