PensionDanmark

PensionDanmark-medlemmer har titusindvis af kroner i grønne investeringer

Del
PensionDanmark-medlemmer har gennemsnitligt grønne investeringer for 42.500 kr. på pensionsdepotet, trods uro på de finansielle markeder i 2022, viser helt ny opgørelse.
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

2022 har budt på store udsving på de finansielle markeder, men trods den negative udvikling har PensionDanmarks medlemmer fortsat store beholdninger af grønne investeringer på deres pensionsdepoter.

En ny opgørelse viser, at PensionDanmarks 800.000 medlemmer i gennemsnit har 42.500 af deres pensionskroner investeret grønt ved udgangen af første halvår 2022. Opgørelsen er lavet i forbindelse med F&P’s årlige opdatering, som viser, at pensionsbranchen på tre år har opfyldt en tredjedel af målet fra 2019 om at nyinvestere 350 mia. kr. i den grønne omstilling inden 2030.

Omfanget af PensionDanmarks grønne investeringer beløb sig ved udgangen af første halvår 2022 til 33,9 mia. kr., hvor det på samme tidspunkt i 2021 var på 36,1 mia. kr. Faldet skal ses i lyset af, at den opgjorte værdi af de børsnoterede aktieinvesteringer er reduceret med knap 5 mia. kr. efter, at PensionDanmark har valgt at følge EU-taksonomien, og at perioden generelt har været præget af kursfald. Andelen af grønne investeringer ligger forholdsvist uændret på omkring en ottendedel af de samlede investeringer.

”PensionDanmarks medlemmer har sammen med Danmarks øvrige pensionsopsparere en kæmpe aktie i den grønne omstilling gennem investeringen af deres pensionsopsparinger. Efter et år med store udsving på finansmarkederne er det bemærkelsesværdigt, at andelen af grønne investeringer ligger nogenlunde stabilt, og set over det lange perspektiv, giver det gode afkast til pensionstilværelsen at være med til at drive den grønne omstilling,” påpeger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Oven i de 33,9 mia. kr. kommer fremtidige investeringer, hvor PensionDanmark allerede i dag har givet tilsagn om investeringer på yderligere 22 mia. kr. frem mod 2030 svarende til en forøgelse på 65 procent fra det nuværende niveau.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Download
Grafik: Ursula Bach/PensionDanmark
Grafik: Ursula Bach/PensionDanmark
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

33 74 80 00https://www.pensiondanmark.com/

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 827.000 medlemmer beskæftiget i 21.300 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 15,8 mia. kr. i 2023. Balancen er 343 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye