Dansk Metal

Dansk Metal: Socialdemokratiets udspil er en solid plan for faglærte til den grønne omstilling

Del
Socialdemokratiet har netop lanceret et nyt udspil for at styrke erhvervsuddannelserne. Det er et godt og solidt udgangspunkt for at sikre de faglærte, der skal bygge den grønne omstilling, mener Dansk Metal.

Vi kan ikke lave den grønne omstilling i Danmark, hvis vi ikke får markant flere faglærte. Derfor er det tiltrængt, at Socialdemokratiet nu præsenterer en plan for ”Et faglært Danmark”.

Dansk Metal tager positivt imod forslaget om at lave en tre-partsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter for at øge tilgangen til erhvervsskolerne. Socialdemokratiet lægger op til, at skolerne skal have en tiltrængt økonomisk håndsrækning:

"Et højere taxameter, investering i flere og bedre skolehjem og kvalitet i uddannelserne har i lang tid ligget højt på vores og skolernes ønskeliste. Det er meget positivt, at Socialdemokratiets udspil indeholder en styrkelse af netop de elementer," siger Kasper Palm, der er forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal.

Udspillet fra Socialdemokratiet tager favntag med en af de helt store udfordringer, hvis den grønne fremtid skal være ’made in Denmark’ – og vi i øvrigt skal nå målsætningerne om at reducere udledningen af CO2 med 70 procent inden 2030.

"Den teknologiske udvikling går rasende hurtigt, særlig inden for den grønne omstilling. Vi skal have et uddannelsessystem, der kan følge med den udvikling. Derfor er det rigtigt set at styrke mulighederne for at udvikle og afholde kurser inden for fremtidens teknologier. Der bliver investeret store summer i den grønne omstilling, men der har – indtil nu – ikke ligget en plan for, hvordan vi sikrer de kompetencer, der omsætter investeringerne til virkelighed," siger Kasper Palm.

Vigtig indsats i folkeskolen

De faglærte uddannelser har i mange år tiltrukket for få unge efter grundskolen. Udspillet viser gode takter ved at præsentere de unge for en større pallette af muligheder for, hvad man kan arbejde med, så de unge ikke blot vælger gymnasiet på autopilot.

"Vi ved alle, at fundamentet for videre uddannelse bliver lagt i folkeskolen. Det gælder også, hvad man vælger af ungdomsuddannelse. Derfor er det et godt forslag, at erhvervsuddannelserne og praksisfaglighed kommer til at fylde mere i folkeskolen. Det har vi efterspurgt i mange år," siger Kasper Palm.

Unge kan lettere vælge at gøre en grøn forskel

Han peger på, at det nye forslag gør det lettere for de unge at komme hurtigt i gang med at gøre en forskel for planeten.

"En faglært uddannelse som smed eller industritekniker bør være et helt oplagt valg for et ungt menneske, der gerne vil hurtigt i gang med at gøre en forskel i den grønne omstilling. Man får hurtigt kompetencerne til at kunne løse meget alsidige opgaver, og hvis man vil læse videre, så efterspørger arbejdsgiverne virkelig de ingeniører og maskinmestre, der har fået faget ind gennem hænderne," siger Kasper Palm og fortsætter:

"Med det løft, som Socialdemokratiet lægger op til, så bliver vejen som stolt faglært lettere at vælge for de unge. Udspillet kan give moderne rammer, nye maskiner og råd til at hyre dygtige lærere fra industrien. I forhold til hvad der er sket de sidste mange år, så er udspillet her et skridt i den helt rigtige retning," siger Kasper Palm.

Dansk Metal organiserer adskillige af de fagligheder, der skal føre den grønne omstilling ud i livet. Smede, industriteknikere, automatikteknikere og køleteknikere. Altså i korte træk dem, der fremstiller solceller, sætter intelligent ventilation op, udbygger fjernvarmenettet og bygger vindmøller.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye