LandboUngdom

Veteranerne sætter erfaringen i spil ved DM i pløjning 2022 og glæder sig til EM

Del
46 veteranpløjere fra hele landet havde igen i år indstillet plovene i kampen om at nå de eftertragtede podiepladser ved DM i pløjning, der i år er arrangeret af LandboUngdom Region MidtVest. Vinderen i kategorien Flerfuret bugseret er Torben Larsen, som kunne gå til podiepladsen med store klapsalver; bl.a. fra sin 6-årige søn, som heppede på sidelinjen.

Det var godt nok i uvant jord for veteranerne i år, men ikke desto mindre kunne flere hæve pokalerne og det næste år kalde sig danmarksmestre.

”Det var noget af en overraskelse at modtage førstepladsen, og det var tæt derude. Det var svært i dag, for vi veteraner er ikke vant til at pløje i grønjord, så det var en udfordring”, siger Torben Larsen.

Også for Hardy Andersen, der kan fejre 50-års jubilæum ved DM, var plovene indstillet til en første plads. Foruden at kunne markere dagen som jubilar, kan han nu også kalde sig danmarksmester i Classic-kategorien.

”Man prøver jo at gøre sit bedste, og det var jo fornuftig jord vi kørte i, selvom det var noget andet jord end vi har trænet i,” fortæller Hardy Andersen.

Det første DM i pløjning blev afholdt tilbage i 1972, og her var Hardy Andersen en af deltagerne, og det gør da også dette DM til noget særligt.

”Når man vinder, så er det jo godt. Jeg har så tit sagt, at nu kommer der ikke mere, men når man så har jubilæum, så skal det næsten være”, fortæller Hardy Andersen, som på trods af sine mange DM-deltagelser stiller op, som veteranpløjer for første gang.

”Jeg har altid interesseret mig for pløjning og konkurrencepløjning. Det kan man jo ikke sådan lige stoppe med”, uddyber Hardy Andersen.

Næste skridt er EM i Holland

Muligheden for pokaler slutter ikke i dag. Forud venter nemlig et EM, som vinderne kvalificerer sig til i dag. Og det vækker da også ekstra glæde, for Torben Larsen, at kunne få sådan en oplevelse med.

"Det er jo så første gang jeg skal til EM, så der må jeg se om jeg kan forsvare de danske farver. Det bliver lidt spændende”, afslutter Torben Larsen.

EM bliver afholdt i Holland 2023.

Her vinderne af alle veteran-kategorier til DM 2021

Flerfuret bugseret plov

 1. Torben Larsen, Juelsminde, 90 point
 2. Claus Bech, Søndersø, 87,75 point
 3. Ove Kristensen, Brande, 87,75 point

Flerfuret liftophængt plov

 1. Hans Frederik Clemmensen, Tinglev, 96,25 point
 2. Keld Nielsen, Bække, 94,75 point
 3. Per Gadekær, Bindslev, 94 point

Etfuret standardplov

 1. Finn Pedersen, Sæby, 94,00 point
 2. Leo Jensen, Horbelev, 90,5 point
 3. Aksel Østerlund, Ullerslev, 89 point

Classic standardplov

 1. Hardy Andersen, Vildbjerg, 120,75 point
 2. Uffe Mortensen, Boeslunde, 107,75 point
 3. Arne Kjær, Allingåbro, 97,25 point

Retro

 1. Bernd Clemmensen, Bylderup Bov, 114,75 point

Fakta:

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet på 12 forskellige parametre på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

Kontakter

Mads Klausholt
Tovholder
51346823Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22 91 20 41
mjak@landboungdom.dk

Billeder

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og flere end 5000 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye