LandboUngdom

Grinsted Landbrugssskole er danmarksmestre i skolepløjning

Del
DM-pokalen skal med hjem til Midtjylland, hvor den får et år mere på hylden. De forsvarende mestre Grindsted Landbrugsskole, genvandt nemlig guldet i skolepløjning i dag den 28. oktober.

Over 200 elever fra fem af Danmarks Landbrugsskoler kom i busser for at heppe på de i alt 35 skole-pløjere, som i år stillede op til Danmarksmesterskaberne i skolepløjning arrangeret af LandboUngdom Region MidtVest.


Af de 35 pløjere udmærkede seks elever på grundforløb 2 sig, og det vækker glæde hele vejen rundt.

”Det føles rigtig vildt, og det er virkelig fedt. For mig er det første gang, jeg er med til sådan noget her, og det er virkelig vildt, at vinde. Det er en fed følelse”, siger Jeppe Jakobsen.

De øvrige på vinderholdet er: Kasper Kjær, Mikkel Petersen, Magnus Mattrup, Ebbe Sørensen og Marcus Petersen.

 

Vil blive ved med at pløje

Selvom det er første DM for holdet, skal det bestemt ikke være det sidste. Både pokalen og træningen har givet blod på tanden, for eleverne er klar til at vise, hvad de kan, når det kommer til pløjning. 

”Det er et virkelig godt arrangement. Det er godt at få nogle unge ud og vise, hvad de kan”, fortæller Kasper Kjær.

Holdkammeraten Mikkel Petersen stemmer i: ”Og skolerne går op i det, så det er virkelig fedt, at vi får nogle timer til det”.

Og til spørgsmålet om vinderne skal blive ved med at pløje lyder et enstemmigt kor: ”Ja, det er helt sikkert”.

Eleverne heppede og vandt

I år var det ikke kun pløjerne, der kunne løfte pokaler til skole DM. På sidelinjerne stod skolekammeraterne nemlig og heppede, og for første gang kunne de 200 fremmødte elever også selv dyste. Der nemlig var arrangeret Farmers Olympics, hvor eleverne dystede i rundballe løft, minipløjning og dækkast. En samlet vinder for Farmer Olympics og bedste heppekor går i år til Kjærgård Landbrugsskole.

Resultaterne fra DM i solepløjning 2022

  1. Grindsted Landbrugsskole: 115,50 point
  2. Bygholm Landbrugsskole, ”Knoldesparkerne”: 109,25 point
  3. Bygholm Landbrugsskole, ”Vi går i dybden”: 101,75 point

Kontakter

Mads Klausholt
Tovholder
51346823Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22 91 20 41
mjak@landboungdom.dk

Billeder

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og flere end 5000 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye