Fødevare-konference har fokus på forsyningssikkerhed

Forsyningssikkerhed i en verden i forandring er hovedtemaet på konferencen Fremtidens Fødevarer 2022, som Teknologisk Institut afholder 16. november i Aarhus. Her vil flere danske fødevareproducenter dele deres erfaringer med håndtering af fx stigende priser på energi eller basale aktuelle udfordringer med at få leveret råvarer.
- Med de stigende energipriser og truslen om direkte mangel på fx gas til produktionen har også givet fødevareproducenterne store udfordringer. De kan håndteres i flere spor; Dels ved at optimere brugen af grøn energi og dels ved at fokusere på innovation og øget eksport, siger centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut.
Investeringer i grøn energi
Blandt oplægsholderne er CEO René Normann Christensen fra Kohberg Bakery Group A/S, som forklarer om Kohbergs strategi med sideløbende energioptimeringer og investeringer i grøn energi for at reducere virksomhedens afhængighed af el og naturgas, Desuden fortæller CEO Thomas Møberg Nielsen fra Easis – specialister i produktion af sukkerfrie fødevarer om virksomhedens strategi ved at fokusere på produktudvikling, ny markedsføring og ekspansion på udenlandske markeder.
Blandt andre oplægsholdere er fx også BKI Foods, som giver et indblik i kaffeproducentens brug af kunstig intelligens til at forudse egenskaberne ved slutproduktet og derved bidrage til en mere optimal udnyttelse af råvarer og ressourcer. Et arbejde, som netop har givet BKI Foods Industriens Fonds AI-pris.
Fremtidens råvarer
Nødvendigheden af den grønne omstilling i et større perspektiv kommer fra glacialgeolog Lis Allaart, som har undersøgt fortidens naturlige klimavariation, og derved kan bidrage med forståelse af, hvordan klimasystemerne i dag reagerer på menneskabt global opvarmning – en opvarmning, som kan give alvorlige udfordringer med forsyningssikkerheden til fødevareindustrien.
I forbindelse med konferencen er der også en messe med relevante stande med indhold fra forsknings- og udviklingsprojekter hos Teknologisk Institut; fx om produktion af fremtidens råvarer til fødevarer, reduktion af madspild, bæredygtige emballager og brug af 3D-print til fødevareindustrien.
- 3D-print af elementer til fødevareindustrien har mange fordele. Der er f.eks. færre samlinger og kringelkroge, hvor mikroorganismer kan sætte sig, der er stor designfrihed til fx ekstruderingsdyser, og der kan printes i mange forskellige fødevaregodkendte materialer, fortæller Anne Louise Dannesboe Nielsen.
Indlagt i dagen er også TI-talks, hvor specialister fra Teknologisk Institut afholder 10 korte inspirationsoplæg indenfor områderne digitalisering og procesoptimering samt produktudvikling og fødevaresikkerhed. Bl.a. om at ændre spild af råvarer til grøn konkurrencekraft og om mikroalger, som er en ny kilde til lipider og proteiner.
Konferencen er støttet af Svineafgiftsfonden og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Læs det fulde program samt tilmelding her:
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut, mobil 7220 2455, mail: aln@teknologisk.dk
Praktisk info og pressetilmelding: Sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1884, mail: ino@teknologisk.dk
Billeder
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Vådere vejr kalder på holdbare klimatilpasnings-løsninger23.5.2025 11:24:43 CEST | Pressemeddelelse
Branchen mødes til Rørcenterdagene 2025 på Teknologisk Institut i Taastrup for at dele nye løsninger på klimaudfordringer.
Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer20.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk.
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum