DEASDEASDEAS

Fra bank til boliger med omtanke: Svanemærkede boliger i Aarhus midtby står klar

Del
Aarhus er nu en ny ejendom med svanemærkede boliger rigere. Efter 1½ års effektiv byggeproces står boligerne på Jægergårdsgade i centrum af Aarhus klar. Foruden de svanemærkede lejeboliger rummer byggeriet også to erhvervslejemål ud til den populære handelsgade.

På Jægergårdsgade i centrum af Aarhus bliver der sat høje standarder for byggeri med omtanke for miljøet. De nye lejeboliger er certificeret med Svanemærket og lever derfor op til skrappe krav i hele livscyklus, hvilket både gavner miljøet og de mennesker, der skal bo i lejlighederne. Det ene erhvervslejemål åbner dørene og byder aarhusianerne inden for i en ny kaffebutik.

”Det er en fornøjelse at se Jægergårdsgade åbne dørene for nye beboere og erhvervsdrivende. Svanemærket stiller en række strenge krav til både materialer, kvalitetssikring og dokumentation. På den måde er man som beboer sikker på, at man flytter ind i en sund og mindre miljøbelastende bolig,” siger Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark.

Godt indeklima og lavt energiforbrug

På grunden lå tidligere en bygning, der var opført som udvidelse af Aarhus Privatbank i 1918. Nu er beboerne i de nye lejligheder netop flyttet ind og kan glæde sig over egen altan og en stor fælles tagterrasse på 4. sal, og samtidig nyde at bo i boliger med godt indeklima og lavt energiforbrug.

”Vi ønsker at tage et aktivt samfundsansvar, og det gælder også for vores ejendomme. Vi tror på, at certificeringen med Svanemærket er med til at skabe nogle attraktive boliger at bo og opholde sig i og gode afkast til vores kunder,” fortæller Solveig Rannje, ejendomsdirektør i Velliv.

Der er Velliv og PensionDanmark, der ejer ejendommen. DEAS Asset Management har udviklet ejendomsprojektet, mens DEAS har været bygherrerådgiver og projektleder, og Enemærke & Petersen har været hovedentreprenør.

Svanemærket giver et fælles sprog

For at et byggeri kan blive certificeret med Svanemærket, skal det opfylde en række krav, som blandt andet skal sikre, at beboerne får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet. De får også en bolig med lavt energiforbrug, og samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

”Hvis man vil fremme ansvarligheden i boligerne, handler det ikke mindst om at få styr på forbruget af varme, vand, el og byggematerialer – og om at sikre en høj kvalitet – og det giver en certificeringsordning som Svanemærket et godt fælles sprog for,” siger projektleder Carsten Bjørnkjær fra DEAS.

Udsigt over byens tage

En række andre tiltag understøtter også den miljøansvarlige profil, bl.a. har ejendommen egenproduktion af el via højeffektive solceller. Altaner og 3-lags energiruder med solglas sikrer solafskærmning og gavner indeklimaet.

Samtidig er de mest energieffektive hårde hvidevarer og vandbesparende armaturer valgt. Og så er der lagt stor vægt på gode udearealer med etableringen af en stor fælles tagterrasse på 4. sal.

Kort om projektet

 • Ejer: Velliv og PensionDanmark
 • Projektudvikler: DEAS Asset Management
 • Bygherrerådgiver: DEAS
 • Hovedentreprenør: Enemærke & Petersen
 • Ejendommen rummer 11 lejeboliger og 2 erhvervslejemål.
 • Der er bygget 180 m2 erhverv og 734 m2 lejeboliger med altaner og fælles tagterrasse, samlet set ca. 1.040 m2.

Kendetegn ved svanemærket byggeri

 • Lavt energiforbrug
 • Godt indeklima
 • Lever op til skrappe kemikaliekrav
 • Opfylder strenge krav til certificeret træ
 • Høj byggeteknisk kvalitet via kontrol af en uvildig tredjepart
 • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

For mere information

Anne Louise Fisker Nielsen, Kommunikations- og Marketing Business Partner, DEAS, mobil 27 90 12 22, alf@deas.dk.

Kort om Velliv

Velliv tilbyder pensionsordninger til både private og virksomheder og er med mere end 360.000 kunder Danmarks tredjestørste kommercielle pensionsselskab. Alle kunderne er medejere af Velliv gennem deres automatiske medlemskab i Velliv Foreningen, der er majoritetsejer i pensionsselskabet. Velliv tilbyder selskabets kunder en unik værdiskabelse gennem tre kilder til afkast, der bidrager til en solid økonomisk alderdom.

Kort om PensionDanmark

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 765.300 medlemmer beskæftiget i 21.500 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. Præmieindtægterne udgjorde 15,3 mia. kr. i 2020. Balancen er på 290 mia. kr. Bæredygtighed er centralt strategisk omdrejningspunkt for PensionDanmarks ejendomsinvesteringer. Siden 2012 har PensionDanmark bæredygtighedscertificeret alle sine kontornybyggerier og siden 2016 alle sine bolignybyggerier.

Kort om Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og er et stærkt redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre ansvarligt forbrug og produktion. 95 procent af danskerne kender Svanemærket, og 67 procent af danskerne ser efter Svanemærket, når de vælger varer. Læs mere om svanemærket byggeri på www.svanemærket.dk/byggeri

Kort om DEAS Asset Management

DEAS Asset Management er en førende pan-nordisk investerings- og asset managementpartner inden for fast ejendom. DEAS Asset Management tilbyder såvel Fund Management, Investment og Asset Management samt Development og Transaction & Advisory Services. Vi giver institutionelle investorer, familiefonde samt fondsforvaltere (nationale såvel som internationale) fuld adgang til ejendomsinvesteringer i Norden via fonde, joint ventures eller som segregerede mandater. Vores team med mere end 100 ejendoms- og investeringsspecialister har en dokumenteret track record med levering af attraktive afkast inden for ejendomssegmenterne bolig, kontor, retail og logistik. Uanset investeringsstrategi og risikoprofil (core, core+ og value-add) tilbyder vi specialiseret og kvalificeret rådgivning i hele værdikæden fra køb og forvaltning til salg. DEAS Asset Management har en integreret tilgang til ejendoms- og porteføljeoptimering, herunder også inden for ESG og digitalisering. Med otte kontorer fordelt i Sverige, Norge, Finland og Danmark har vi en stærk pan-nordisk tilstedeværelse med indgående lokal ekspertise. Den samlede ejendomsportefølje under forvaltning, der omfatter både diskretionære og ikke-diskretionære mandater, udgør en samlet værdi på over EUR 8 mia. Porteføljen består af mere end 500 ejendomme med et samlet areal på over 3 mio. m2. DEAS Asset Management er godkendt til at forvalte alternative investeringsfonde (FAIF reguleret). DEAS Asset Management er en del af DEAS Gruppen, som ejes af Montagu Private Equity, en førende europæisk kapitalfond.
www.deas-asset.com

Billeder

Information om DEAS

DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg, Danmark

+45 70 30 20 20http://www.deasgroup.com

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye