Sex & Samfund

Obligatorisk seksualundervisning på gymnasierne er en kæmpe sejr for de unge

Del
Sex & Samfund glæder sig over, at seksualundervisning endelig bliver obligatorisk på de gymnasiale uddannelser fra næste skoleår.

Gymnasieforligskredsen - regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er i dag blevet enige om at gøre seksualundervisning obligatorisk på gymnasieelevernes skoleskema efter sommerferien 2023.

”Det her er en kæmpe sejr for de unge, som har kæmpet længe for dette. Vi står klar til at støtte op og udbrede viden,” siger Sex & Samfunds generalsekretær Majbrit Berlau.

Under årets Uge Sex i februar strejkede 2000 elever på i alt 22 gymnasier for at følge en virtuel undervisningsseance om samtykke og sex organiseret af Sex & Samfund og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Budskabet for strejken var manglende obligatorisk seksualundervisning på ungdomsuddannelserne og foregik på Christianshavns Gymnasium foran et live-publikum.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil mødte uanmeldt op til strejken og lovede eleverne at følge deres ønske, som nu bliver til virkelighed på landets gymnasier.

”Seksualundervisning- og oplysning skal ikke ende efter sidste skoledag i grundskolen. Mange unge har nemlig først deres seksuelle debut derefter. Den nye aftale kommer til at gøre en stor forskel for gymnasieeleverne, men det er meget vigtigt, at vi også får erhvervsuddannelserne og Forberedende grunduddannelse (FGU) med.” siger Majbrit Berlau.

Kontakter

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Sex & Samfunds kampagne Uge Sex sætter skærmkroppen på skoleskemaet5.2.2024 05:15:00 CET | Pressemeddelelse

Danske unge bruger næsten fire timer dagligt på sociale medier, hvor de eksponeres for kropsidealer, som er svære at leve op til. Så svære, at de ville ønske, at deres egen krop så anderledes ud. Omkring hver anden får lyst til at tabe sig. En ud af tre får lyst til at lave om på deres krop med kosmetiske indgreb. På skærmen er der ikke plads til usikkerhed og det skaber en afgrund mellem det, de unge ser i spejlet og det de ser på skærmen. Derfor sætter Sex & Samfunds kampagne Uge Sex i år fokus på skærmkroppen.

Ny rapport: 9 ud af 10 har oplevet grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv7.6.2023 04:30:00 CEST | Pressemeddelelse

9 ud af 10 af de adspurgte i ny rapport svarer, at de har oplevet grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv. Rapporten er udviklet af Alliance for et tryggere natteliv, som består af Copenhagen Pride, Københavns Frie Promotere og Sex & Samfund og har til formål at undersøge københavnernes oplevelser med grænseoverskridelser og diskrimination i hovedstadens natteliv.

Sex & Samfund vil sætte samtalen om abort fri med ny bog og digital platform22.5.2023 04:30:00 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag udkommer bogen ’Abortfortællinger’ i anledning af 50-årsdagen for den frie abort i Danmark. Bogen er skabt af Laura Kreutzfeldt Kristensen med støtte fra Sex & Samfund og indeholder 50 personlige fortællinger om abort. De indsamlede fortællinger er en del af et større fælles initiativ, der skal sætte samtalen om abort fri. I den forbindelse lancerer Sex & Samfund i dag en digital platform, hvor kvinder, som har valgt at få foretaget en abort, kan dele deres egne oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye