Vejdirektoratet

11 nationale cykelruter får egen hjemmeside

Del
Det er foreningen Dansk Cykelturisme, der har fået til opgave at udvikle og drive den nye hjemmeside, der er planlagt til at stå klar i begyndelsen af det nye år.
De nationale cykelruter strækker sig over cirka 3.500 km. Grafik: Vejdirektoratet.
De nationale cykelruter strækker sig over cirka 3.500 km. Grafik: Vejdirektoratet.

I 1990’erne blev Danmark det første land i verden til at få et sammenhængende net af nationale cykelruter. Siden er stort set hele Europa fulgt med og har udviklet tilsvarende nationale cykelruter. Det danske rutenet har tilmed været forbillede for det europæiske rutenet, EuroVelo, der i dag forbinder Europa i et netværk af cykelruter fra nord til syd og fra øst til vest.

I ”Cyklens år 2022” har Vejdirektoratet rettet et særligt fokus på de 11 nationale cykelruter.

Transportminister Trine Bramsen siger:
”Vi skal gøre det så nemt som muligt at tage cyklen. Både til hverdag og til oplevelser i hele landet. De nationale cykelruter forbinder Danmark på kryds og tværs. De viser det bedste frem, som cykeldanmark har at byde på. Og med den nye hjemmeside bliver det meget lettere at planlægge cykelturen på en af de smukke cykelruter i Danmark.”

En del af midlerne skal blandt andet gå til at løfte den digitale formidling af de nationale cykelruter. Det er foreningen Dansk Cykelturisme, der har fået til opgave at udvikle og drive den nye hjemmeside.

Direktør Jesper Pørksen, Dansk Cykelturisme, siger:
”Det er rigtig gode nyheder for den stigende gruppe af cyklister, som gerne vil opleve Danmark fra en cykelsadel. Vi har nu mulighed for at lave en hjemmeside, der samler al relevant information om de 11 nationale ruter – og som samtidigt skal inspirere endnu flere til at komme afsted. Det fortjener både ruter og brugere.”

Inden næste cykelsæson for alvor begynder til foråret, vil cyklister derfor kunne finde de nationale cykelruter samlet i ét univers. Her vil der være adgang til rutebeskrivelser, download af GPS-spor, gode råd til cykelturen og meget mere.

Hjemmesiden forventes at være færdig i begyndelsen af det nye år, og det er planen, at den senere skal udbygges med øvrige ruter og turforslag.

Afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen, Vejdirektoratet, siger:
”Danmark har et stort potentiale som international cykeldestination, men god infrastruktur gør det ikke alene. Det er derfor vigtigt, at vi får fortalt om alle de skønne cykeloplevelser, vi har i landet. Det kan den nye digitale formidling af de nationale cykelruter være med til at løfte.”

De nationale cykelruter er Vestkystruten fra Rudbøl til Skagen (560 km), Hanstholm-København (420 km), Hærvejsruten mellem Padborg og Frederikshavn (450 km), Søndervig-København (310 km), Østkystruten fra Sønderborg til Hulsig (650 km), Esbjerg-København (330 km), Sjællands Odde-Rødbyhavn (240 km), Østersøruten, der er inddelt i 14 små etaper (820 km), Helsingør-Gedser (290 km), Bornholm rundt (105 km), Limfjordsruten, der går rundt om Limfjorden (610 km)

Læs mere om de 11 cykelruter

Læs mere om de nationale cykelruter hos VisitDenmark

Nøgleord

Kontakter

Billeder

De nationale cykelruter strækker sig over cirka 3.500 km. Grafik: Vejdirektoratet.
De nationale cykelruter strækker sig over cirka 3.500 km. Grafik: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I starten af juni får Sallingsundbroen udført et generaleftersyn29.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sallingsundbroen, som er en del af rute 26 og forbinder Mors med Salling, har de seneste år gennemgået et større renoveringsarbejde med blandt andet ny belægning på broen. Bortset fra mindre opfølgende arbejder, særligt ved dilatationsfugerne, er det arbejde afsluttet. Nu er det tid til et rutinemæssigt eftersyn af de resterende bygværksdele på broen. Et generaleftersyn af broer og tunneler gennemfører Vejdirektoratet hvert 5. eller 6. år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye