N1

Anders Stouge indtræder i bestyrelsen for Netselskabet N1

Del
Netselskabet N1 udvider bestyrelsen med Anders Stouge, der er nyt eksternt bestyrelsesmedlem. Anders Stouge skal supplere den eksisterende bestyrelse med blandt andet stærke kompetencer inden for det regulatoriske område for drift af elnetselskaber.

Anders Stouge, der er direktør i DI Byggeri, er nyt bestyrelsesmedlem hos Netselskabet N1. Han har desuden mere end ti års erfaring som viceadministrerende direktør hos Dansk Energi (nu Green Power Denmark).

N1’s elnet udgør ca. 40% af Danmarks samlede areal, og N1 servicerer ca. 800.000 netkunder i Jylland. N1 kommer naturligt derfor også til at spille en hovedrolle i den grønne omstilling, hvor en fremtidssikring af elnettet og fastholdelse af en høj leveringskvalitet, bliver centralt for at kunne lykkes med en elektrificering af samfundet. Det vil i de kommende år også kræve en kraftig forøgelse af investeringerne, at N1 bliver mere datadrevet, og at der fortsat er fokus på en effektiv drift af elnettet.

- Den grønne omstilling stiller meget større krav til det at drive et elnet – også langt højere krav og kompetencer end tidligere. I de kommende år forventer vi en kraftig forøgelse af den mængde strøm, der dagligt distribueres i vores net. Det kræver, at vi på alle niveauer har sat det stærkeste hold. Derfor glæder vi os meget over at få en af landets førende eksperter på reguleringsområdet med i bestyrelsen, siger Jesper Barslund, bestyrelsesformand i N1.

Bestyrelsen i N1 består i dag af seks ejervalgte medlemmer, to eksterne medlemmer og formand Jesper Barslund, som også er driftsdirektør i energi- og telekoncernen Norlys, der ejer Netselskabet N1. Tilbage i januar tiltrådte både Kathrine Forsberg, adm. direktør i IT-virksomheden Atea, og Peder Ø. Andreasen, tidligere adm. direktør for Energinet, i N1’s bestyrelse – og nu får bestyrelsen altså på ny tilført en stærk erhvervsprofil.

Anders Stouge ser frem til at blive en del af et af Danmarks førende netselskaber.

- Som viceadministrerende direktør for Dansk Energi oplevede jeg på nærmeste hold N1 som et meget dynamisk og moderne netselskab. N1’ størrelse betyder også, at man er – og fremover bliver - en stor aktør i elektrificeringen af samfundet og hele den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at bidrage til, at N1 også i fremtiden kan leve op til de høje krav, der stilles til at drive et stort elnet i Danmark, siger Anders Stouge.

Efter Anders Stouges tiltrædelse består bestyrelsen i Netselskabet N1 af:

 • Jesper Barslund, formand
 • Hans-Peter Andreasen
 • John Thomsen
 • Jytte Rabæk Schmidt
 • Jørgen Holt Clemmensen
 • Karl Christiansen
 • Per Mortensen
 • Kathrine Forsberg (eksternt medlem)
 • Peder Ø. Andreasen (eksternt medlem)
 • Anders Stouge (eksternt medlem)

Blå bog: Anders Stouge

 • Direktør i DI Byggeri og vicedirektør i DI (04/2022 -)
 • Viceadm. direktør i Dansk Energi (nu Green Power Denmark), med ansvar for infrastruktur, netregulering og rammer for governance i energikoncerner med elnet 
 • Branchedirektør, DI Energibranchen (i dag DI Energi) og underdirektør i DI 
 • Energichef i DI 
 • Konsulent/Chefkonsulent i DI
 • Uddannet cand.polit, og har en lederuddannelse fra MIT

Kontakter

Billeder

Information om N1

N1
N1
Edison Park 1
6715 Esbjerg N

http://www.n1.dk

N1 forsyner hver dag mere end 800.000 hjem og virksomheder i Jylland med strøm. Vi sørger for at vedligeholde, udbygge og fremtidssikre elnettet.

Vi investerer løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov. På den måde kan vi effektivt sikre høj leveringssikkerhed på strøm – både nu og for de næste generationer. En samfundsopgave, vi er stolte af at løse.

Følg pressemeddelelser fra N1

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra N1

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye