Copenhagen CapacityCopenhagen Capacity

Choose Europe - nyt samarbejde mellem 14 byer og regioner i Europa

Del
Europæiske byer og regioner går sammen om at tiltrække investeringer for at skabe bæredygtig vækst

Samarbejde, mennesket i centrum, bæredygtighed og livskvalitet er de fælles værdier, der har gjort de europæiske storbyregioner til en drivkraft i håndteringen af globale udfordringer. Denne tilgang har tiltrukket sig opmærksomhed fra internationale virksomheder, investorer og talenter. De europæiske storbyregioner lancerer nu et unikt samarbejde for at sikre den fælleseuropæiske økonomiske værdimodel og for at understøtte bæredygtig vækst i deres regioner.

En gruppe europæiske investeringsfremmeorganisationer tager samarbejdet til et nyt niveau i "Choose Europe"-projektet. I en verden, der oplever polarisering og modgang, er missionen med Choose Europe-projektet at positionere Europa som det ideelle sted for internationale virksomheder, der ønsker at opnå økonomisk succes og bæredygtig vækst.

De forskellige landes organisationer har valgt at forene kræfterne og i fællesskab tiltrække internationale investeringer, hvad enten det er nyetableringer, udflytningsprojekter eller talenter til Europa. Dette gør man ud fra en overbevisning om, at samarbejdet gavner hele den europæiske region positivt. Investeringsfremmeorganisationerne i flere europæiske byer og regioner har samarbejdet i de seneste år for at styrke indsatsen og skabe en fælles tilgang til at sikre en bæredygtig udvikling på det europæiske kontinent. Netværket omfatter i øjeblikket storbyer og regioner i Amsterdam, Bayern, Catalonien, Berlin, København, Frankfurt, Helsinki, Lyon, Paris, Riga, Stockholm, Wien, Warszawa og Zürich.

Målet for gruppen af europæiske organisationer er at fremhæve såvel fælles værdier som lokale aktiver for at styrke en samlet europæisk økonomisk model. Man har desuden forpligtet sig til et langsigtet samarbejde med fælleseuropæiske værdier i centrum: en model, der fokuserer på mennesket i centrum, og bidrager til stabilitet, bæredygtighed og velstand. Det er første gang, at konkurrenter inden for tiltrækning af udenlandske investeringer på denne måde har slået sig sammen om at markedsføre sig i fællesskab.

- Der er meget, der forbinder de europæiske metropolbyer, og selvom vi også konkurrerer indbyrdes, så giver det mening, at vi står sammen om at markedsføre Europa og europæiske værdier på de oversøiske markeder. Vi har forskellige styrkepositioner i de enkelte byer og regioner - her står vi i København og hele Greater Copenhagen regionen fx rigtig stærkt på grøn energi, bæredygtige byløsninger og på life science. Her har vi en mulighed for at promovere disse styrker i sammenhæng med de andre byregioners lokale førerpositioner. Vi tror på, at vi skaber større international opmærksomhed gennem en fælles kampagne, udtaler Asbjørn Overgaard, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

- Vi er forskellige med hensyn til sektorer og geografiske skel, men vi er i sidste ende stadig meget ens. Vi arbejder på et by- eller regionsniveau og har til opgave at tiltrække ansvarlige værdiskabende investeringer til vores byer for at fremme innovation og jobskabelse. Men vi sigter efter at opnå dette ved at efterleve vores fælles europæiske værdier og uden at gå på kompromis med social og miljømæssig bæredygtighed, udtaler Peter de Kruijk, direktør for Amsterdam International Business, stiftende medlem af netværket.

- Ofte skal virksomheder vælge mellem vores forskellige regioner, når de investerer, men vi glæder os over, at deres investering uanset hvad, vil tilfalde en af ​​vores naboer, som deler samme vision. Dette er en del af vores europæiske ånd med hensyn til både vækst og robusthed. Vi mener, at denne overbevisning nu mere end nogensinde er et nøgleargument over for udenlandske investorer og talenter i hele verden, udtaler Bertrand Foucher, General Director for Invest in Lyon.

"Choose Europe"-kampagnen lanceres den 29. september i Helsinki med repræsentanter for de 14 byer, regioner og storbyområder. Kampagnen vil i første omgang målrettes Nordamerika og skal fokusere på digitale kanaler og flere fysiske begivenheder, der finder sted i europæiske byer, såsom Web Summit og MIPIM. Dette projekt markerer begyndelsen på et langsigtet samarbejde mellem de 14 byer, regioner og storbyområder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity
Copenhagen Capacity
Nørregade 7 B
1165 København K

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Målet er i endnu højere grad at gøre metropolregionen til en løftestang for hele Danmarks bæredygtige vækst. Vores arbejde udføres ved at udvikle og markedsføre regionens styrkepositioner i tæt samarbejde med relevante aktører og virksomheder. Copenhagen Capacity er en not for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye