Odin Engineering

Tillykke til Svend Bjerking – 40 år hos ODIN Engineering

Del
I 1982 kom CD’en på markedet, og computeren Commodore 64 blev lanceret. 1982 var også året, hvor Svend Bjerking havde første arbejdsdag hos ODIN Engineering. I dag er Svend 62 år, og vi er stolte over, at han stadig er hos os. Svend har betjent drejebænken og er nu i montageafdelingen, og i dag fejrer vi hans 40-års jubilæum.
Svend Bjerking har 40-års jubilæum hos ODIN Engineering. (Foto: Evan fra ODIN Engineering)
Svend Bjerking har 40-års jubilæum hos ODIN Engineering. (Foto: Evan fra ODIN Engineering)

I dag er Dannebrog hejst hos ODIN Engineering. For vi fejrer, at vores gode kollega Svend Bjerking har været ansat i 40 år. Svend kom til ODIN allerede i 1976 som arbejdsdreng. Et halvt år senere gik han i mesterlære på fabrikken, og efter en kort tur i militæret var Svend i 1982 udlært og klar til at betjene drejebænken på maskinfabrikken i Slagelse.

Erfarne folk bygger forretningskritiske specialmaskiner

”Vi er glade for, at vores medarbejdere bliver hos os i mange år. Det er vigtigt, at ODIN har erfarne folk, der kender stedet og kulturen godt, så de kan føre ånden videre til de nye. Stort tillykke til Svend fra alle hos ODIN, vi glæder os over at fejre ham,” siger Mads S. Rasmussen, direktør hos ODIN Engineering.

Svend, der om lidt fylder 63, har i 20 år betjent drejebænken hos ODIN, og sidenhen har han været tilknyttet montageafdelingen, både på fabrikken og som rejsemontør. Det er altså ham, der er med til at samle de forretningskritiske specialmaskiner, som ODIN udvikler til industrivirksomheder.

ODIN har i al hemmelighed lavet en medalje, som Svend modtog i dag. Og det er ikke en hvilken som helst medalje. Den er fremstillet i titanium og udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut.

THE ODIN WAY hele vejen

I 1982 kom CD’en på markedet for første gang, og hjemmecomputeren Commodore 64 blev lanceret. ODIN Engineering hed dengang ODIN Maskinfabrik, og direktøren hed Gorm Rasmussen. Fabrikken var mindre, og maskinerne brugte luftcylindere og kurveruller. Meget har ændret sig siden. ODIN er vokset, direktøren hedder Mads S. Rasmussen, og maskinerne nu er højteknologiske og computerstyrede, men tilgangen til opgaverne er den samme.

”Vi udvikler løsninger og bygger forretningskritiske specialmaskiner, som verden ikke har set endnu, - helt fra bunden. Derfor har vi brug for lige dele opfindsomhed, teknisk forståelse og engagement. Vi arbejder tæt sammen og bruger vores forskellige fagligheder til at bygge den bedste løsning til kundens behov, og vores kunder er internationale industrivirksomheder. Sådan arbejdede vi i 1982, og sådan arbejder vi hos ODIN i dag,” siger Svend.

Svend forklarer, at udtrykket THE ODIN WAY ikke er et nyt påfund. Det er et mantra, han selv er lært op med. Det betyder, at man altid går de ekstra skridt, der skal til for at løse kundernes udfordringer. Og at det kun kan lade sig gøre at udvikle unikke maskiner til unikke udfordringer, hvis der er et kreativt rum med plads til at udforske selv de mærkeligste ideer.

ODIN er en rar arbejdsplads

Det forpligter at være blandt de rutinerede kræfter på fabrikken, mener Svend. Det betyder noget for ham, at han kan give sine erfaringer videre til de unge. Det er hans bidrag til, at ODIN Engineering også i fremtiden har dygtige og engagerede medarbejdere - kloge hoveder og kloge hænder.

”Da jeg startede, stillede man ikke spørgsmål til de ting, der blev sagt. De unge i dag er mere selvstændige, de beder nogle gange om en mere uddybende forklaring. Jeg siger altid, at de er velkommen til at finde deres egen vej, de behøver ikke gøre det på min måde. Men slutproduktet er aldrig til diskussion: Kunden skal have en god oplevelse, og kvaliteten skal være i top, hver gang,” siger han.

Svend understreger, at sammenhold og teamwork er en central del af ODIN’s DNA. Man hjælper hinanden, og omgangstonen er respektfuld, også når der er travlt. Det skal man forstå, hvis man vil arbejde hos ODIN. Men så har man ifølge jubilaren også en arbejdsplads, hvor man har lyst til at være.

”Det er ikke et tilfælde, at jeg har været hos ODIN i 40 år. Når jeg vågner om morgenen, er jeg glad for, at jeg skal hen på fabrikken og møde mine kollegaer. Den følelse er guld værd for mig,” siger Svend.

Kontakter

Emil Ulrichsen
Senior kommunikationsrådgiver, Grønbech PR


emu@groenbech.dk
22 13 05 55

Billeder

Svend Bjerking har 40-års jubilæum hos ODIN Engineering. (Foto: Evan fra ODIN Engineering)
Svend Bjerking har 40-års jubilæum hos ODIN Engineering. (Foto: Evan fra ODIN Engineering)
Download
Svend Bjerking fik overrakt medalje af direktør i ODIN Engineering, Mads Strøjer Rasmussen, foran sine kollegaer. (Foto: ODIN Engineering)
Svend Bjerking fik overrakt medalje af direktør i ODIN Engineering, Mads Strøjer Rasmussen, foran sine kollegaer. (Foto: ODIN Engineering)
Download
Svend ved siden af Dannebrog og Mads Strøjer Rasmussen, direktør hos ODIN Engineering. (Foto: ODIN Engineering)
Svend ved siden af Dannebrog og Mads Strøjer Rasmussen, direktør hos ODIN Engineering. (Foto: ODIN Engineering)
Download
Svends medalje i titanium for 40 års tro tjeneste hos ODIN. (Foto: ODIN Engineering)
Svends medalje i titanium for 40 års tro tjeneste hos ODIN. (Foto: ODIN Engineering)
Download

Information om Odin Engineering

Odin Engineering
Odin Engineering
Elmedalsvej 6
4200 Slagelse

+45 58 55 05 00https://odin-engineering.dk/
ODIN Engineering leverer meget mere end specialmaskiner.
 
Når vores kunder ringer, skal de ofte bruge en løsning, der endnu ikke findes. Som totalleverandør arbejder vi tæt sammen med internationale virksomheder om at udvikle forretningskritiske specialmaskiner til netop deres behov.
 
Vores specialer er blandt andet projektering, produktudvikling, løsninger til automatisering, forædling og bearbejdning samt testmaskiner og prototyper.

Hos ODIN Engineering har vi udviklet, fremstillet og leveret specialmaskiner siden 1961, og vi har endnu ikke givet op overfor en opgave.
 
ODIN Engineering har være en familieejet virksomhed siden 1961, hvor maskinmester Niels Rasmussen grundlagde ODIN Maskinfabrik. I 1971 overtog sønnen Gorm Rasmussen ledelsen af virksomheden, og i 2014 gennemførte ODIN endnu et generationsskifte, hvor Mads S. Rasmussen overtog den daglige ledelse.

De første år havde ODIN to ansatte og beskedne produktionslokaler. I dag råder vi over 4.100 kvadratmeter produktions-, udviklings- og kontorfaciliteter i Slagelse.

Følg pressemeddelelser fra Odin Engineering

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odin Engineering

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal3.5.2023 15:14:32 CEST | Pressemeddelelse

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages også 3D print i metal i brug for at kunne fremstille emner, der ellers ville være meget svære at fremstille med traditionel bearbejdning. Med 3D print kan man eksempelvis frembringe geometrier, der ikke umiddelbart kan fræses, når der også skal være plads til fræserens værktøj.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye