Sparta Atletik og Løb

Hele verden fulgte med, da Copenhagen Half Marathon bragede gennem København og Frederiksberg

Del
Tusindvis og atter tusindvis af tilskuere tog opstilling langs en af verdens hurtigste halvmaratonruter til CPH Half, mens verden fulgte med online.
Frederiksberg Allé er et af de mest ikoniske steder på ruten
Frederiksberg Allé er et af de mest ikoniske steder på ruten

Copenhagen Half Marathon rundede en fantastisk sportseventsommer i hovedstaden, hvor verdens bedste langdistanceløbere løb for rekorder og hæder gennem København og Frederiksberg, og København røg igen på verdenskortet som en af verdens førende løbsdestinationer med et hidtil uhørt højt internationalt niveau. Derudover fulgte seer fra hele verden med, da CPH Half blev dækket fra USA til Kina og i Europa med livedækning i blandt andet Danmark, Tyskland og Norge.

Turisterne elsker at løbe i København

Det er ikke kun danskerne, der flokkes til hovedstaden, når Copenhagen Half Marathon løber af stablen. I år var cirka en tredjedel af alle deltagere fra udlandet, og eventen har markeret sig som en af de arrangementer, der tiltrækker turister og deres familier fra udlandet.

”Siden 2015 har vi positioneret os som et af verdens bedste og hurtigste halvmaratonløb i verden. Dét arbejde begynder virkelig at bære frugt, og resultaterne kan tydelig ses,” udtaler Dorte Vibjerg, administrerende direktør for arrangørerne af CPH Half, Sparta Atletik & Løb, og uddyber:

”Alene i Kina har over 800.000 fulgt med i vores livesending, og det er tydeligt, vi har ramt en nerve med Copenhagen Half Marathon, når hele verden følger med i, hvad der sker i København.”

Arrangørerne og Wonderful Copenhagen arbejder tæt sammen om at skabe endnu større synergi mellem Copenhagen Half Marathon og hovedstaden som turistdestination. Det handler både om at tiltrække internationale løbere, inspirere deltagerne til at opleve byens brede udbud af oplevelser under opholdet og eksponere hovedstaden som destination i den internationale dækning af eventen.

”Internationale events er en vigtig del af hovedstadens turisme. Events er en konkret årsag til at rejse hertil og samtidig en platform for global eksponering af Danmarks hovedstad. Det er søndagens Copenhagen Half Marathon et rigtig godt eksempel på,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

CPH Half vil være endnu større

Med den succes CPH Half haft med en verdensrekord i 2019, og i år med 15 løbere under den magiske grænse på en time, så tror arrangørerne på, at hovedstaden i fremtiden vil tiltrække endnu flere nationale såvel internationale deltagere.

”Vi ønsker, at endnu flere kan få den fantastiske oplevelse det er at løbe Copenhagen Half Marathon. Derfor ser vi som arrangør på mulighederne for at skabe de optimale betingelser, særligt omkring start- og målområdet, der gør vi kan løfte loftet. Med vores rute i København og på Frederiksberg er der potentiale og kapacitet til vækst.”

Copenhagen Half Marathon finder næste år sted den 17. september, og tilmeldingen lukker op den 1. december.

Fakta om Copenhagen Half Marathon 2022

  • Løbet var udsolgt med 25.000 deltagere
  • 21.554 gennemførte CPH Half
  • CPH Half endte på Top 4 på World Athletics verdensrangliste målt på performance (resultater)
  • Over 60.000 aktiver på officielle CPH Half app
  • Arrangørerne estimerer op imod 1.000.000 seer fulgte med over hele verden og op mod 100.000 tilskuere langs ruten i byen
  • Den primære sponsor er: Zalando
  • Founding Partners er: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark
  • Øvrige sponsorer og partnere er: Nike, High5, BMW og Sportmaster

Billeder

Frederiksberg Allé er et af de mest ikoniske steder på ruten
Frederiksberg Allé er et af de mest ikoniske steder på ruten
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik og Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1500 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten København og Copenhagen Athletics Games. 

Vi står desuden for den tekniske afvikling af store events såsom Royal Run, Tour de France Grand Départ og VM Halvmaraton i 2014.  

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau. 

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye