Danmarks Idrætsforbund

Ny læreruddannelse er en sejr for bevægelsen

Del
Den nye reform af læreruddannelsen indeholder et krav om, at bevægelse skal prioriteres i alle undervisningsfag. Dette møder stor opbakning fra Danmarks Idrætsforbund, og den store vinder vil blive skolebørnene.

DIF har arbejdet for, at bevægelseselementet skulle fylde mere på læreruddannelsen. Så det var en stor dag, da en ny reform af uddannelsen tidligere på ugen blev vedtaget af et bredt flertal af folketingets partier. Reformen betyder nemlig, at bevægelse fremover skal prioriteres i alle undervisningsfag på læreruddannelsen.

”Det er en stor sejr for os i DIF, for vi har kæmpet for det i lang tid. Men den største sejrherre er børnene. Vi ved, at bevægelse i folkeskolen er godt for børnenes sundhed, trivsel og indlæring. Når fremtidens lærere er uddannede i, hvordan man inddrager bevægelse i skoledagen, så får det helt sikkert en positiv effekt på børnene,” siger direktør for DIF, Morten Mølholm Hansen.

Den nuværende folkeskolereform, der blev indført for otte år siden, indeholder et krav om, at eleverne skal have 45 minutters bevægelse i forbindelse med undervisningen. Men det er aldrig lykkedes at få alle skoler og alle lærere med på vognen.

”Det bliver forhåbentlig anderledes, når bevægelseselementet nu bliver fast integreret i alle fag på læreruddannelsen. Så får lærerne bedre forudsætninger for at involvere bevægelse i deres undervisning. Det er efter vores mening er en afgørende forudsætning for, at mange flere børn og unge i skolen kan opleve, at de 45 minutters bevægelse, også bliver realiseret,” siger DIF-direktøren.


Om reformen af læreruddannelsen:

Aftalen er indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, der fortsat udgør forligskredsen bag læreruddannelsen. Med i aftalen er desuden Enhedslisten og Alternativet.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum