ISS Danmark opnår tredjeplads ved ISS’ internationale kokkekonkurrence med fokus på bæredygtighed

"Skab den mest bæredygtige og velsmagende to-retters restaurantmenu med mindst madspild og bedste udnyttelse af råvarerne på 60 minutter."
Det var udfordringen i ISS’ International Culinary Competition (ICC) 2022 for ISS’ kokke, der blev afholdt for første gang siden 2020 på grund af Covid-19.
Det danske kokkehold, bestående af Rasmus Bundgaard Nielsen og Thomas Pedersen, der til dagligt arbejder i ISS' restaurant i Lego Campus, opnåede en fornem tredjeplads ved finalen, der blev afholdt i ISS’ hovedkvarter i København. De var dog bedst af alle hold til at udnytte råvarerne mest optimalt, og derfor fik de prisen ”Waste Warrior Award” – en særlig anerkendelse til holdet med mindst muligt madspild ved konkurrencen.
Global bæredygtighedsdagsorden
Årets konkurrence understøtter ISS’ globale ambition om at være CO2-neutrale inden 2040 og halvere sit madspild inden 2027.
Hamish Cook, Head of Group Food Services, siger:
"Hos ISS serverer vi over en million måltider om dagen i virksomheder, hospitaler, og skoler rundt om i verden, så vores indsats indenfor bæredygtighed bidrager i høj grad til både ISS' egne og vores kunders bæredygtighedsmål. Jeg er virkelig begejstret for at have set dybden af kreative kulinariske talenter på tværs af vores virksomhed i denne konkurrence. Talentfulde kokke, der leverer suveræne madoplevelser for vores globale kunder, samtidig med at de konstant stræber efter at optimere vores bæredygtighedsindsats,” sagde han.
Der var naturligvis stor glæde hos vinderholdet:
”Jeg laver mad med mit hjerte og med intentionen om at levere en fuld sanseoplevelse til den, der spiser min mad," sagde Xiomara Battle, chefkok hos Google i Tennessee, med over 15 års erfaring.
I løbet af de sidste ni måneder har kokkehold fra mere end 3000 ISS-restauranter over hele verden konkurreret i lokale landekonkurrencer, og i går mødtes de syv finalisthold fra USA, Storbritannien, Norge, Danmark, Sverige, Australien, og Belgien, hvor mere end 100 kunder, leverandører og ISS-medarbejdere var vidner til gastronomi på højt niveau.
Betydningsfuld begivenhed
Siden starten i 2017 er den internationale kokkekonkurrence blevet ISS’ mest toneangivende begivenhed. Det giver kokkene fra ISS en global scene til at vise deres talent og færdigheder inden for madservice. 14 kokke fra syv lande deltog i dette års konkurrence.
Vinderne:
1. plads: USA
2. plads: UK
3. plads: Danmark
Billeder
Information om ISS Danmark
Følg pressemeddelelser fra ISS Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ISS Danmark
16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket1.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
ISS har netop opnået det ambitiøse miljømærke Svanemærket i de 16 kantiner, servicekoncernen driver hos Bygningsstyrelsen. Med certificeringen er de daglige 2400 måltider nu blevet en hel del grønnere og understøtter ISS’ ambition om at gå forrest med at drive bæredygtige kantiner med reduceret miljø- og klimabelastning.
Ny ISS-undersøgelse: Danskerne søger mod kontoret for social tilknytning og personlig trivsel30.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På trods af hybridarbejdets fremmarch spiller det fysiske kontor fortsat en afgørende rolle for medarbejdere i dag – primært som et sted, hvor der knyttes sociale bånd og deles viden. Dét viser en ny global undersøgelse blandt knapt 11.000 kontoransatte i 15 lande, herunder i Danmark, om arbejdsformer og -præferencer, gennemført af ISS. Undersøgelsen viser også, at danskerne gerne vil mere ind på kontoret, hvis rammerne understøtter deres behov.
ISS opnår Svanemærket for DSB-kantine med 1400 spisende26.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
ISS Danmark har netop fået certificeret den første af flere DSB-kantiner med miljømærket, Svanemærket. Certificeringen, der er et af verdens mest skrappe og ambitiøse miljømærker, understøtter ISS’ ambition om at gå forrest med at drive bæredygtige kantiner med reduceret miljø- og klimabelastning.
ISS kårer årets medarbejder: Nordjyske John er indbegrebet af service12.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
58-årige John Bosco Adora, der til daglig gør rent i Aalborg Lufthavn, er netop blevet kåret som ’Årets Æble’ – ISS’ svar på årets medarbejder blandt de 6000 ansatte i Danmark. Det er særlig Johns enestående engagement og smittende energi, der gør ham til en uundværlig del af ISS og Aalborg Lufthavn i dag og de seneste 27 år.
ISS kårer årets medarbejder i Danmark: John er indbegrebet af service12.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
58-årige John Bosco Adora, der til daglig gør rent i Aalborg Lufthavn, er netop blevet kåret som ’Årets Æble’ – ISS’ svar på årets medarbejder blandt de 6000 ansatte i Danmark. Det er særlig Johns enestående engagement og smittende energi, der gør ham til en uundværlig del af ISS og Aalborg Lufthavn i dag og de seneste 27 år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum